14 Ağustos 2013 Çarşamba

Dindarlara Sorular


-Allah şeytanı yaratır
-Şeytan Allaha karşı çıkar
-Allah şeytana kıyamete kadar süre verir
Soru 1: Sonsuz gücü olan Allah'ın kendi yarattığı şeytanla sidik yarışına girmesi ne derece mantıklıdır?

-Şeytan bencildir, ademe secde etmez.
-Allah, şeytanı bencil olup ademe secde etmediği için cehenneme gönderir.
-Şeytanı bencil olduğu için cehenneme atan Allah kendine tapacak, sırf ona kulluk etmesi için canlılar yaratmıştır.
Soru2: Şeytanı bencil olduğu için cehenneme atan Allahın bencillik etmesi ne derece mantıkıldır?

-Allah ile şeytan sidik yarışındadır
-Şeytan insanları kötü yola girdirmeye çalışır, onları saptırır.
-Şeytanın tüm insanaları etkilemiş olduğu bir zamanda tam kazanacakken Allah nuh tufanını gerçekleştirip tüm insanaları helak eder.
Soru3: Allahın tam şeytan kazanacakken bu şekilde hile yapması ona yakışır mı?

-Tanrı (tanım gereği) fiziksel değildir
-Tanrı düşünebilir karar verir, iradeye sahiptir.
Soru4: Düşünme(ya da karar verme, irade) eylemi beyinde gerçekleşen bir eylemken fiziksel olmayan tanrı nasıl düşünür, karar verir, iradeye sahiptir? Bu soruya "Bunu bilemeyiz, aklımız ermez" gibi bir cevap verecek olursanız ona inanmadığımız için bizi yakmaması doğal sonuç olmaz mı(sonuçta ona aklımız yetmiyor)? Ve ya neden bizi onu anlayabilecek şekilde yaratmamıştır?

-Tüm insaları canlıları ve sistamleri tanrı yaratmıştır
-DNA kopyalanmaya başlar.
-DNA kopyalanırken hatalar oluşur
-DNA daki hataların çoğu enzimlerce düzeltilir.
Soru5: Tanrının bu tasarımdaki amacı nedir? Eğer düzeltecekse neden hata yapmasına izin verir ki? Tanrı yapboz mu oynamaktadır ki önce bozup sonra düzeltir?

-Allah evreni/dünyayı insanı sınav yapmak için yaratmıştır.
-Evrenin 14 milyar yılı dünyanının 3 milyardan fazla yılı insansız geçmiştir ve insan türü yokolunca evren varolmaya devam edecektir.
Soru6: İnsanı sınav yapmak için evreni/dünyayı yaratan tanrının 14 milyar yıl beklemesi ne derece mantıklıdır?

-Tanrı zamanı geçmişi geleceği bilir
-Tanrı insanı sınav içine sokmuştur
-Tanrı sınavın sonucunu da bilir
Soru7: Sonucu 'kesin olarak' bilinen bir sınavın anlamı nedir? Sınav sonucunu bilmemeyi gerektirirken bilinmesi ne derece mantıklıdır? Tanrı her şeyi biliyorsa sınav olmamalıdır, sınav varsa tanrı her şeyi bilmemelidir.

-Tanrı Lut kavmini eşcinsel yaratır
-Eşcinsellik bir tercih değildir. Bir kişi doğuştan eşcinsel olur, kadın olmayı erkek olmayı mavi gözlü olmayı seçemeyeceği gibi eşcinsel olmayı da seçmez
Soru8: İnsanları eşcinsel oalrak yaratan Tanrının daha sonra (bunu bilmesine rağmen) insanalra kızması, şaşırması, onları uyarması ve onları yoketmes ne kadar mantıklıdır?

-Allah kendine tapması için insanları yaratır
-O halde Allah egoisttir
Soru9: Ego bir tanrıya yakışır bir özellik midir? Egoist bir tanrı ne derece tapınılmayı hak eder?

-Müslüman olmayan herkes sonsuza kadar cehennemde yanacaktır
-İyi olan gayrimüslimler her ne kadar iyi olursa olsunlar sonsuza kadar cehennemde yanacaktır
Soru10: Böyle bir durumda tanrının sonsuz adalet ve merhametinden bahsedilebilir mi? Böyle bir tanrıya inanmak ne kadar doğru olur?

-İslama göre doğru olan tek din islamdır
-Diğer dinler de doğru olan tek dinin kendi din olduğunu düşünür
-Neredeyse her din kendi dininden olmayanın yanacağını savunur
Soru11: Eğer farklı bir ülkede farklı bir dine mensup olarak doğmuş olsaydınız tekrar müslüman olur muydunuz? Yoksa müslümanlar da dahil diğer dinden insanların yanacağını mı düşünürdünüz? Eğer cevabınız "Sorgular müslüman olurdum" ise diğer dindeki insanlar da neden aynı cevabı veriyor düşündünüz mü? Yoksa hala dinin büyük oranda coğrafya ve aile etkenli olduğunu anlayamadınız mı?

-Allah ademi yaratır
-Ademden de (kaburga kemiğinden) Havvayı yaratır
-Ademden yaratılan Havvanın adem ile kromozomaları o halde aynıdır
-Bunun sonucunda Havva da erkek olmalıdır
Soru12: Bu yaratılış mitine mi inanmak mantıklıdır yoksa henüz kromozomun, genetiğin bilinmediği bir dönemde cinsiyetlerle ilgili henüz olgun bir fikir yokken insanların nasıl yaratıldığını merak eden bir takım insanın bunu uydurmuş olması ve nesillerdir günümüze geldiğini düşünmek mi mantıkldır?

-Allah Ademi ondan da Havvayı yaratır
-Adem ve havvanın çocukları olur
-Kardeş kardeşe ilişkiye girerek nesiller devam eder
Soru13: Allah başka bir çift de yaratıp insanları kardeş kardeşe ilişkiye zorlamayabilirken neden bu yolu seçmiştir? Buna inanmak mantıklı mıdır? Yoksa bu tür detayları düşünmeden insanların bu hikayeyi uydurduğu fikri mi daha doğru olacaktır?

Soru14
Tanrı kötülüğü önlemek istiyor da gücü mü yetmiyor?
Öyleyse o güçsüzdür.
Yoksa gücü yetiyor da kötülüğü önlemek mi istemiyor?
Öyleyse o iyi niyetli değildir.
Hem güçlü, hem de iyi ise, bu kadar kötülük nasıl oldu da var oldu? [David Hume]

Not: Bazı sorular detaylı bir şekilde incelenecektir. Bu denemeye verilecek herhangi cevaplar daha sonra yazıya eklenecektir ve eğer sizin de sorunuz varsa blog sayfaya yorum yaparak iletirseniz yazıya ekleyebilirim.


181 yorum:

  1. Harika bir paragraf devamı gelmeli.

    YanıtlaSil
  2. Alfa galiba ben sana tapiyorum :D ayrica dindarlara ve yaratiscilara sorularin devami gelmeli

    YanıtlaSil
  3. Bence bunları tartisma ahlakina sahip dindar birine yoneltmeli. Ben uzun bir sure sorgulamadan eksiksiz ibadet ederken benzer ve hatta bazi ayni sorylarin cevabini bulamadigim için vaz gecmistim. Yazilarin gerçekten cok iyi ve bence "akademik" ilahiyat (sözüm ona) kursulerince incelenmeli... Tabi yerse :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.izlesene.com/video/nihat-hatipoglu-hzadem-ve-havvanin-yaratilisi/3195987

      Sil
    2. İnsanın üremesinde kullanılacak hammaddeyi analize götürün, toprakla aynı maddeler yok mu dşyene kadar iyi gidiyordu.
      1.Eğer hayvanlardaki "hammaddeyi" de alıp analiz edersek onlarda da aynısı çıkacaktır, ne yani onlarda mı topraktan yaratıldı sonucu çıkıyor burdan?
      2.Topraktan geldiğimiz için aynı elementlere sahip değiliz, toprağın geldiği yerden geldiğimiz için aynı elementlere sahibiz, toprak da yıldız tozu insanlar da diğer tüm dünyadaki canlılarda. Tutup bilimsel dindarlığa soyunmaya ne gerek var değil mi?

      Birde "kimisinin ahlakı güzeldir yumuşak toprak gibi kimisininki serttir sert toprak gibi" diyor. Eee bu kadar da kendi inancını kanıtlamaya çalışmak olmaz değil mi...

      ruh vyok vücut var, hareket yok diyor
      sanki hareket ruha bağlıymış gibi... az önce bilimsel dindarlığa soyunan hatipoğlu şimdi hareketin, düşünmenin,iradenin, duyguların bedene ve beyne bağlı olduğunu bilmiyor.

      Ve önemli konu: şeytan cennete giremez çnkü gerçek cennetten çıkış yok ki, cennet bu dünyada olabilir, sonuçta gerçek cennete giren birdaha çıkamaz. gibisinden bir şeyler söylüyor. bakalım kuran ne diyor:

      “(Âdem ile eşi) dediler ki; Ey Rabbimiz biz kendimize zulmettik eğer bizi bağışlamaz ve bizi affetmezsen mutlaka ziyân edenlerden oluruz. Allah buyurdu; birbirinize düşman olarak inin (şeytan ve insan) sizin için yeryüzünde bir süreye kadar yerleşip kalma ve yaşayıp faydalanma vardır. Orada yaşayacaksınız orada öleceksiniz ve oradan dirilip çıkarılacaksınızdedi.” (Araf sûresi 23. 24. 25. âyetler)

      burda cennetten yeryüzüne inmeden bahseder ve bunun içinde şeytan da vardır. daha sonra tekrar çıkarılacaksınız der demekki bu olaylar gerçek(!) olan cennette gerçekleşmiştir. ordan da çıkılmıştır.

      "Ademin boyu cennette 40 m idi dünyaya indiğinde kısaldı" diyor. Daha az önce cennetin de dünyada olduğunu savunan kişi...

      Fosiller ilk insanların da uzun boylu olduğunu kanıtlıyormuş bakalım öyle mi:
      http://biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=9&soru_id=3714
      her zaman dediğim gibi bilimsel dindarlığa soyunan biri er geç yanlışa düşecektir ki Nihat Hatipoğlu daha doğru bilimsel bir bilgi de vermedi..

      Ademin yaratıldığı gün cuma günüydü diyor. Henüz dünya ortada yokken güneş ve gün kavramı yokken cuma günü olduğunu savunmak ne derece mantıklı?

      Sadece bu kadar izlememe rağmen bir sürü hata buldum devamına bakmıyorum zamanım değerli kusura bakma, 10 dk da bu kadar hataya giren bir kişiyi izleyerek zaman öldüremem

      Sil
    3. Alfa bazen blogun tam görünmüyor yani makaleleler görünüyor ama şu en sağda bi menü var tavsiye kitaplar falan bazen orası yok oluyor ve sayfa arka plan teması beyaz gözüküyor sorun bende mi acaba? bu arada yazıların çok iyi.

      Sil
    4. Evet bende de oluyor çoğu zaman fakat sorunun ne olduğunu bulamadım. Öyle olduğunda blogu yeni sekmede açmak çoğu zaman işe yarıyor. Teşekkürler

      Sil
    5. Merhabalar
      Bu yukarıdaki soruları farklı bir bakış acısıyla cevap veren bir video önerecegim

      Lost dizisinin son sezonundaki Jakob ve Karaduman karakterlerini tanıtan bölümü izlemelerini şiddetle tavsiye ederim yukarıdaki sorulara yönelik kafanızda olusan soru işaretlerini brazda olsa giderecek bir bölümdür (Jakob o adanın bir nevi tanrısı , karaduman ise bir nevi seytan rolundedir .)

      Sil
    6. alfa centauri http://biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=9&soru_id=3714 verdiğin link çalışmıyor sayfa kullanılmıyor

      Sil
    7. Arkadaş, bu soruları -inşaAllah- yanıtlarsam eline ne geçecek, bir faydası olacak mı? Yanlış anlama, inşaAllah bu soruları cevaplandırabileceğimi düşünüyorum.

      Sil
    8. Yani kısaca hepimiz birer yıldızız ama şöhret olamayan ;)

      Sil
  4. soru 1 allah huzurundan kovulmuş olan şeytan cennete nasıl girebiliyor bir de üstüne ademe elmayı yedirebiliyor üstüne üstelik şeytan kılığında

    soru 2 elmayı yiyen adem ve havva ise bunun cezasını ve imtihan olayını niye bütün insanoğlu çekiyor sonuçta elmayı onlar yedi faturası neden bize kesildi ki
    hopalarga

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ikisini de düşünmüştüm not almayı unutmuşum teşekkürler eklenecek :)

      Sil
    2. Şeytan kılığında değil yılan kılığında giriyor diye biliyorum

      Sil
    3. 1001 gece masalları

      Sil
    4. çünkü hepiniz aynısınız 10 numara nankörsünüz ey insanoğlu

      Sil
    5. Adem ve havvanın yaşadığı cennet _bahçe anlamında ki cennettir.kur'anda cennet başka ayetlerde de bahçe anlamında kullanılmıştır.çünkü bu ademin yaşadığı bahçe-cennette yasak var, imtihan var, şeytan var ve adem ölümlü.bu ayetlerde geçiyor.Zaten şeytan ademi yasak meyveyi yersen ölümsüz olursun diye kandırıyor. .....'Şeytan, ona vesvese verdi de ey Âdem dedi, sana ebedilik ağacını ve zeval bulmayacak devleti göstereyim mi?'Taha 120 ayet

      Sil
  5. neden tanrı bazı kişilerin doğuştan engelli doğmasını izin veriyo ya da çocukların tecavüze uğramalarına şiddet görmelerine niye engel olmuyo? ben aslında tanrıya inanıyorum çünkü hissediyorum ama bu sorularıda soruyorum sürekli...diyelimki tanrı yok ama insan vücudu çok iyi tasarlanmış bence doğumdan ölüme kadar bu nasıl oluyo diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Engelli insanlar, sorunlu kişiler, çocuk yaşta ölenler un amacı başkalarinin sınavı olmak ki zaten bu kişilerin cennete gireceği buyrulmuş diye cevaplamiştı arkadaş

      Sil
    2. İnsan vücudu bildiğin gibi iyi bir tasarım değil kaotik karmaşık keşme keş
      Bunun bir çok örneği var

      Sil
    3. neden tanrı bazı kişilerin doğuştan engelli doğmasını izin veriyo ya da çocukların tecavüze uğramalarına şiddet görmelerine niye engel olmuyo? DEMİŞSİNİZ
      Ben görünür-görünmez, bilinir-bilinmez tüm iradeli varlıkları sadece Bana kulluk etsinler diye yarattım. ZARİYAT 56.AYET
      O, ölümü ve hayatı hanginizin daha güzel davranacağını sınamak için yaratmıştır. O mutlak üstün ve yüce olandır, eşsiz ve benzersiz bağışlayandır. MÜLK SÜRESİ 2.AYET
      O, yaptıklarından sorumlu değildir. O'nu sorguya çekecek kimse yoktur, ama insanlar mutlaka sorgulanacaklardır. ENBİYA 23.AYET
      Elbette sizi korku, açlık; mallar, canlar ve ürünlerden eksiltmekle deneriz. Sabredenleri müjdele! BAKARA 155.AYET
      Sabredenler, kendilerine bir musibet geldiğinde, “Biz Allah'ın kuluyuz ve biz O'na döneceğiz” derler. BAKARA 156.AYET
      Her can ölümü tadacaktır. Ancak kıyamet günü yaptıklarınızın karşılığı size tastamam verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete konursa o, gerçekten kurtuluşa ermiştir. Zira bu dünya hayatı, aldatıcı bir zevkten başka bir şey değildir.ALİ İMRAN 185.AYET
      Andolsun ki, mallarınızla ve canlarınızla imtihan edileceksiniz; sizden önce kendilerine kitap verilenlerden ve müşriklerden birçok üzücü söz işiteceksiniz. Eğer sabreder ve sakınırsanız biliniz ki bu, azimle sarılınacak bir iştir.ALİ İMRAN 186.AYET
      Allah kendilerine kitap verilenlerden şöyle bir söz almıştı: “Onu insanlara açıklayınız ve hiçbir şey gizlemeyiniz.” Onlar ise bunu kulak ardı ettiler, onu küçük bir kazançla değiştirdiler. Yaptıkları alış veriş ne kadar kötüdür! ALİ İMRAN 187.AYET
      Melekler, “Ya Rabbi sen yeryüzünde kargaşalık çıkaracak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz seni överek tesbih ediyor, takdis ediyoruz” dediler. Allah meleklere “Ben sizin bilmediklerinizi bilirim.” dedi." (Bakara, 2/30)
      Hani o zaman Rabbin meleklere demişti ki: "Ben balçıktan bir beşer yaratacağım. SAD 71.AYET
      «İmdi O'nun yaradılışını tamamladığım ve içerisine ruhumdan üfürdüğüm zaman hemen onun için secde ediciler olarak yere kapanın.» SAD 72.AYET

      Sil
    4. Insan imtihandadır.iyilik ve kötülük yapma yeteneğine sahip. Kötüler adam öldürür Daha kötüler bebek-çocuk öldürür. kötü ile en kötü birbirinden ayrılmalıki bunların cezaları da eşit değil. En kötüler en ağır cezayı çekecekler. ölen masum çocuklar çektikleri acı karşılığı sonsuz mükafat elde edecek.

      Sil
  6. Meleklerin iradesi yoktur. allahın buyrugunu yerine getirir. şeytanda bir melektir, ozaman şeytanın iradesi yok ise nasıl allaha baş kaldırdı ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hatalısın, islam inancında şeytan melek değil cindir

      Sil
    2. kimi ayetlerde isyankar melek kimi ayetlerde ise cin olarak geçiyo netlik yok yada yazan karıştırmış

      Sil
    3. Maalesef bu konuda yanılıyorsunuz, islam inancında şeytan kesinlikle cindir...

      Sil
    4. Bir ayette melek olarak geçiyor kuran çelişkisi

      Sil
    5. Şeytan cin ise; allah katında meleklerin arasında ne işi vardı?

      Sil
    6. Şeytan ateşten yaratılmıştır. Ya olmadık bilmedik laflar turetmeyin. İslâm da Hz. Muhammed gerçeği ve onun inancinin karşıtları var. Esit olabilir misin ikinizde insan olarak yaratildiniz. Melekleri ister ateşten yaratır ister nurdan. Inanmadigin Allah in yaratma şeklini sorgulaman çok komik.

      Sil
    7. Ben inanan birisiyim ancak benim bildim kadarı ile "Şeytan'da" baş kaldırana kadar bir melekti.

      Sil
    8. Yalnızca islam inancında değil, tüm İbrahimi dinlerde ( Musevilik, Hıristiyanlık ve Sabilik ) Şeytan " ateşten yaratılmış olan cin " dir.. Meleklerle birlikte anılmasının nedeni, meleklere hocalık etmesidir!

      Sil
    9. farklı yorumlanabilir bu konu. zira bakara 34 de "Meleklere,Adem’e secde edin demiştik de iblis hariç hepsi secde etmişlerdi." denir. Buradaki itaatsizliğinden ötürü iblis cezalandırılır ve cinlerin atası olarak kabul edilir. ancan soru hala geçerli zira gerek melek gerekse cinler yaratılışları gereği allaha karşı çıkamazlar, çıkmamalıdırlar. (cinler aslında halen allaha karşı çıkmıyorlar, onlar karşı çıkmakla görevlendirilmişler ) ( evet saçma gibi ama neticede dinden bahsediyoruz)

      Sil
    10. sizin işiniz gücünüz yokmu HAŞA Allahın yarattıklarından şüphe ediyorsunuz .Allah herşeyi yaratırken belli bir düzen içinde yarattı .. sen dünyaya sakat geldiysen bu bi imtihan Allaha yakın olmak her insanın harcı değil Allaha imanınla dininle yakın olursun.ahirette cennet cehennem var siiz böyle yanılgılar içinde kendinizi kaybetmişsiniz ne diyeyim .Allah size doğru yolu göstersin umarım hakka kavuşur tövbe edersinizi

      Sil
    11. Muallakta olan ayetler de vardır fakat kehf suresinin 50. ayetinde cin olduğunun kesinliği dile getirilmektedir. bkz : "Âdem'e secde edin!" demiştik. İblis hariç olmak üzere onlar hemen secde ettiler. İblis cinlerdendi, Rabbinin emrinden dışarı çıktı.'' Çoğunluk olarak meleklerle beraber anılması, melek olarak addedilmesine sebep olmuştur. Dikkatli incelendiğinde o ayetlerde de melek dışı olarak tanımlandığı farkedilebilir. İslam dininde anlatılan iblisin özelliklerine de dikkat edersek bu ayetlerde melek olmadığı anlaşılır. Birkaç yerde de cin olarak tanımlanması bu kanıyı kesinleştirir.

      Sil
    12. Madem şeytan cin o zamn şu çelişki doğuyor.allah adem i yarattığında melekleri secde etmeleri için çağırıyor(melekleri) şeytan melek değildir şeytan cindir ve ateşten yaratılmıştır melekler nurdan.o halde şeytanı zaten çağırmamış ki secde et diye herhalde o yogunlukta bir karışıklık falan oldu o arada da şeytan arada kaynadı sonra allah kızdı ceza verdi şeytana :D:D:D

      Sil
    13. Şeytan'da bir melektir

      Sil
    14. Yeni gördüm :)

      Kuran'da şeytan bir özellik sıfatıdır.
      "Böylece, her peygambere insanlardan ve cinlerden olan şeytanları düşman kıldık. Aldatmak için birbirlerine yaldızlı sözleri vahyederler. Rabbin dileseydi bunu yapamazlardı. Onlara ve ettikleri iftiralara aldırma."Enam suresi 112.ayet
      Allah'a karşı gelen iblistir.İblis şeytan özellikli bir cindir.Yani cennete giren şeytan olamaz çünkü şeytan bir özelliktir.Cimrilik vs gibi.
      Ayrıca kapı gibi Nas suresi var yardımcı olabilir.
      Bu farkları dikkat edecek kadar Kuranı okumanız dileğiyle.

      Sil
    15. Yeni gördüm :)

      Kuran'da şeytan bir özellik sıfatıdır.
      "Böylece, her peygambere insanlardan ve cinlerden olan şeytanları düşman kıldık. Aldatmak için birbirlerine yaldızlı sözleri vahyederler. Rabbin dileseydi bunu yapamazlardı. Onlara ve ettikleri iftiralara aldırma."Enam suresi 112.ayet
      Allah'a karşı gelen iblistir.İblis şeytan özellikli bir cindir.Yani cennete giren şeytan olamaz çünkü şeytan bir özelliktir.Cimrilik vs gibi.
      Ayrıca kapı gibi Nas suresi var yardımcı olabilir.
      Bu farkları dikkat edecek kadar Kuranı okumanız dileğiyle.

      Sil
    16. Yeni gördüm :)

      Kuran'da şeytan bir özellik sıfatıdır.
      "Böylece, her peygambere insanlardan ve cinlerden olan şeytanları düşman kıldık. Aldatmak için birbirlerine yaldızlı sözleri vahyederler. Rabbin dileseydi bunu yapamazlardı. Onlara ve ettikleri iftiralara aldırma."Enam suresi 112.ayet
      Allah'a karşı gelen iblistir.İblis şeytan özellikli bir cindir.Yani cennete giren şeytan olamaz çünkü şeytan bir özelliktir.Cimrilik vs gibi.
      Ayrıca kapı gibi Nas suresi var yardımcı olabilir.
      Bu farkları dikkat edecek kadar Kuranı okumanız dileğiyle.

      Sil
  7. mehmet bey; bu sorulara baktın da kuranın mealini baştan sona açıp okudun mu?Allahın sana verdiği aklı kullanarak düşündünmü sonra?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kime söylediniz bilemiyorum ama evet okudum, sorgulayarak okudum ve dinsiz oldum. bu blogta da yer yer sorgulamalarımı paylaşıyorum

      Sil
    2. heh ben de bunu bekliyordum. diyordum bir yerden çıkacak hadi bakalım işte burada çıktı. demişsiniz ki kuran-i kerim okudum ki bunun meal olduğunu düşünüyorum ve dinsiz oldum. çok doğru söylemişsiniz kuran-i kerim mealini okuyan bir insan allah korusun imanını yitirme seviyesine gelir. ne yazık ki sizde de öyle olmuş. neden meal okunmaz? çünkü kuran-i kerim bize inmedi kuran-i kerim hazreti muhammed (sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem) efendimize indi. o insanların en üstünü onun seviyesine dünya üzerindeki hiç bir insan erişemez. siz meal okuyarak ancak ve ancak o çeviriyi yapan yarım akıllının kuran-i kerimden çıkardığı anlamı anlarsınız. kaldı ki kuran-i kerimi okumak dünya üzerindeki hiç bir müslümana farz değildir. bir müslümanın ilk görevi dinini öğrenmektir yani fıkıh bilgisini tamamlamaktır. bunu doğrudan kuran-i kerimden yapamaz çünkü kuran-i kerimden anlam çıkarabilmesi için peygamber olması gerek ki böyle bir şey olamaz. ayrıca bende size bir soru sorayım bir köylünün eline anayasa kitabı verelim bu köylü ne kadar anlayabilir o kitabı söyler misiniz? işte kuran-i kerimi okuyan bir insan böyledir kendi yarım aklıyla kuran-i kerimden hüküm çıkarmaya yahut dini öğrenmeye çalışır ki bu onu felakete sürükler. ayrıca islamiyette tek kaynak kuran-i kerim de değildir biliyorsunuz sanırım.

      Sil
    3. O çeviriyi yapan yarım akıllı arkadaş derken zaten yine çelişkiye dusuyorsun. Hani Kuranı Kerim değiştirilmemişti. Biraz daha dusunerek yorum yaparsan daha sağlıklı olur.

      Sil
  8. Soru 1)Biz buraya sınav için geldik bir sınav olması için iki temel yapı var olmalı bu da iyilik ve kötülükdür.Sidik Yarışı tabiride uygun değil.Şeytan bizi yoldan çıkarmaya çalışmassa sınavın anlamı ne?

    Soru2)Allah bencil değildir şeytanı bencilliği yüzünden değil inadı ve kendini yüksek gördüğü için cehenneme atar.

    Soru3)Nuh zaten çok inançlı bir insandır.Ailesinin çoğu üyeside Allah onunla konuştuğunda o zulümlere dayanamayıp dünyada ki tüm kötü kulların yok olmasını istemiştir.Nuh’un kendi isteğidir bu.

    Soru4)İnsan için düşünme erdemi beyindedir.Ve bizi diğer canlılardan ayırır ki Allah’ı gördün mü ki insana benzetiyorsun ve onun da fikirlerinin ve düşüncelerinin beyin unsuruyla canlandırdığını varsayıyorsun.

    Soru5)Dünyadaki çoğu hastalık ve hata insanın kendi hataları yüzünden ortaya çıkmıştır.Sınav dünyasında sorunların ortaya çıkması basittir.(Örnek olarak Belsoğukluğu 2 Amerikalı Gay yüzünden ortaya çıkmıştır.)

    Soru6)Gelişim süreci ve evrim süreci için gerekli zaman için idealdir.Ve ayrıca jeolocik devirde prekamberiyen zamanında bakteriler ortaya çıkmıştır ve bakteriler endospor özelliği ile çok zor ortamlarda yaşarlar ki paleozoik mezozik ve neozik devrinde insanın yaşaması muhtemel değildir depremler buz devirleri kıtaların harket edişi vs.

    Soru7)Sınava giren Tanrı değildir bizi sınar ve ayrıca herşeyi bildiği için kulunu sınava sokmadı ve direk cezalandırdı kulu Tanrıya beni sınava bile sokmadın demez mi çünkü insan tamahkardır.Ve sonucu iyi olana kadar savaşıp kaybeder.

    Soru8)Doğuştan gay olunması o birey için ayrıcalıktır ama çoğu insan küçükken psikolojik olarak etkilenir.Örnek olarak Dexter dizisini izleyebilirsiniz.Küçükken gözü önünde kanlar içinde öldürülen bir çocuğun büyüdükçe kana bağımlı olması

    Soru9)Tanrı mükemmeldir.Ve ona saygı duyulması hak eder.En basiti sizi doğuran annenize duyduğunuz sevgi ve bağlılık.Tapma duygusunu hissedemessiniz çünkü radikal bakıyorsunuz.

    Soru10)Müslüman olamayanlar sonsuza kadar cehennemde yanıcak diye bişey yok iyi olan bir insanı sadece inancı yüzünde tanrı yakmaz.

    Soru11)Bu olay kader olarak düşünülebilir herkes aynı cevabı verebilir ama ben bu olayı 1 yıldır düşünüp araştırdım hatta 1 hafta ateist olarak yaşadım ve sonra şükür etmeyi öğrendim.Ayrıca diğer bireyler İslam’ın varolduğundan haberdar araştırıp Müslüman olabilirler.

    Soru12)Bir kemikten yaratılmış canlı da erkek olacak diye bir bilgi savunmak matıksızdır.O zaman bir kadın erkeğe kan verdiğinde östrejen seviyesi artsın.Üstelik benim inancıma göre Allah’ın ilmine ulaşmak zordur.O mükemmeldir.

    Soru13)Siz şuandaki modern düşüncelerinizle ve yaşadığınız ortamla bu olaya ensest diyerek nitelendirebilirsiz.Bazılarınız o zaman Tanrı modern değil diyebilir ama Hayır.Şuan da ki hanginiz savaş ya da büyük bir felaket gördünüz.Bir ortamda sadece annenizle hayatta kalsanız onunla soyunu devam ettirmek için ilişkiye girerdin (İnsan ırkının yok olmayla karşı karşıya kalması gibi) (sadece erkekler için söylemiyorum )Çoğunuz kesinlikle yapmam der ama hayır yaparsınız çünkü o sıradaki piskolojik duyguya erişemessiniz ve bende erişemem.

    Soru14)Dediğim gibi sınav dünyası eğer kötülüğün tamamını engellese ve size mucizeler gösterse sınava girmenizin anlamı ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "biz buraya sınav için geldik" ön kabulünü kaldırırsanız hemen hemen tüm "yanıtlarınız" anlamsızlaşıyor. diğer yanıtlarınız da üzerinde konuşulmayacak kadar basit ve bilimsel bilgiden, kavrayıştan uzak.. bu yazıyı okuyup refleks olarak aksini düşünmek ve inancınızı savunmak çok doğal ama, okumaya devam edin derim... korkmayın...

      Sil
    2. 1: Allah sınav yaratmayabilirdi. Hiç şeytanı yaratmayıp şu an insanlar cennette olabilirdi. Ayrıca tamam sınavdayız(bu konuya değinecem tekrar) şeytan olmadan da sınav olmuyor mu? Allah ha kötülüğü yaratmış ha şeytanı neden özel olarak şeytanı yaratıp onunla sidik yarışına giriyor kim yenecek diye? İstese hiç yaratmayabilirdi ve ya başkaldırdığı anda cehenneme atabilirdi. burdan insanı özel olarak cehenneme atmak istediği sonucu çıkar ki bu da onu sadist yapar yani yaptığın açıklama sadece tanrıyı sadist yapıp yeni sorular üretiyor.

      İyilik, kötülükten bağımsız var olabilir. Bir yarışı kazanmak
      iyidir, ama kaybetmek kötü değildir. Torununuza oyuncak almak
      iyidir, ama odası oyuncakla doluyken almamak kötü
      değildir.

      2: TDK: bencil

      bencil
      sıfat
      1. sıfat Yalnız kendini düşünen, kendi çıkarlarını herkesinkinden üstün tutan, hodbin, hodkâm, egoist
      şeytan kendi çıkarlarını diğerlerine üstün tuttuğu için ve kendini üstün gördüğü için bencildir, allah sırf kendisine kulluk etmesi için canlılar yarattığı sebebiyle bencildir.

      Üzgünüm sorunun cevabını vermedin.

      3: Yani nuh istedi diye yapmıştır vay be. Düşünsene ben ve sen sınavdayız. Ben sana seni geçicem senden yüksek puan alıcam dedim. Bir yarışa girdik ve tam sen tüm soruları doğru cevaplarken kardeşim bana senin yendiğini söyledi ve senin kitapçığını yırtmamı istedi. Ve ben bunu yaptım. Sen tam yenecekken benim bunu yapmam ve bunu bana soranlara da "İyi de kardeşim istediği için yaptım" demem ne derece mantıklıdır?
      İstese ve gerçekten adil olsa nuhun isteğini geri çevirebilir ki bunu yapmıştır daha önce: Hud45-47 de anlatılana göre Nuhun isteğini geri çevirmiştir bunu tekrar yapabilirdi değil mi?
      4: öncelikle kurandaki allah tasviri insan biçimlidir:
      insan görür, işitir; bu Tanrı da görür, işitir, insan konu'şur, bu Tanrı da, öyle... İnsan gelir, bu Tanrı da... insan kızar-öfkelenir, bu Tanrı da., insan "öç alma" yoluna güder; bu Tanrı da... insan yatışır, düşünür, acır, bağışlar; bu Tanrı da., insan gibi "efen'didir (Rabb), "kral"dır (Melik), "ev"i (Ka'be...), "tahtı, sarayı" (ARŞ) vardır. Güçlüdür kimi insan gibi (Azız). "Ezici"dir (Kahhâr), "zor-ba"dır (Cebbar), "sevecen"dir (Vedûd)... Dost, düşman edinir...
       
      BlÇlMİ de insan gibidir bu "Tanrı"nın:
       
      İnsan gibi "yüz"ü vardır. Birçok ayette, Tanrı'nın "vech"inden, yani -"yüz"ünden sözedilir (örneğin Bkz. Bakara: 115; Rahman: 27...)."El"inden, "iki el"inden sözedilir. Âdem için "iki elimle yarat'tım" diyor. (Bkz. Sad: 75.) Kendisi için "iki eli açık" denir. (Bkz. Mâi'de: 64.) "iki göz"ünden sözedilir. Kimi zaman "aynî", yani "gözüm" der (Bkz. Tâhâ: 39), kimi zaman kendi "gözler"inden"a'yunina", yani "gözlerimiz" diye sözeder (Bkz. Hûd: 37, Mü'mimûn: 27; Tûr: 48...)
      Ve ben beyniyle gerçekleştiriyor demedim beyni yoksa nasıl gerçekleştiriyor dedim çünkü bu eylemler için beyin gereklidir.

      5: Fakat benim bahsettiğim hastalık değildir. Lütfen soruyu tekrar oku ve ayrıca genetik binlerce hastalık bulunur ki bunların da sebebi insan değildir. Dediğim gibi benim sorduğum tanrının neden DNA bölünürken yapboz oynadığıdır mesele güneş ışınlarından gelen radyasyonla da gerçekleşebilir bu bozukluklar ki asıl sorun neden bozulduktan sonra düzeldiğidir. Düzelecekse neden bozulmuştur

      Sil
    3. 6: Fakat kuranda Ademin cennette yaratıldığı ve dünyaya gönderildiği yazmaktadır. Ayrıca sonsuz güçlü bir tanrıdan bahsediyoruz, hiçbir etkene gerek duymadan da bunu yapabilir. Bu bir cevap değildir; tanrıya göre ideal kavramı yoktur.

      Ayrıca 14 milyar yıl içinde çok daha kısa sürede de insan evrimle 'yaratılabilirdi' Örndeğin dinozorların olduğu çağı ve bir çok dönemi atlayarak da insan evrimle yaratılabilirdi ve ya 14 milyar yıl geçmeden de kısa sürede sadece dünya yaratılabilir ve insan koyulabilirdi

      7: Bu tanrıyı sadist yapar: düşün bir sınavın sonucunu bilen bir öğretmen zorla çocuğu sınava sokuyor ve sınavı geçemeyeceğini kesin olarak bildiği halde çocuğu dövüyor. Bu öğretmen kesinlikle sadisttir. Aynı şekilde tanrı da...

      Ayrıca varsayıyorum böyle bir ihtimale karşı gönderdi insanları sınava: o halde ben cehenneme gitmeden önce allaha 'Beni arkadaşımın yerine koysaydın onun yerinde olsaydım ben de müslüman olurdum' derim. Allah bu soruya cevap vermek yerine beni arkadaşımın yerinede mi sınava koyar yoksa direk cehennememi atar. Eğer tekrar arkadaşımın yerine koyarsa bu oaly sonsuza kadar gider 'öyle yapsam şöyle olurdu' diyerek. Fakat direk cehenneme atacaksa neden bunu en başından yapmamıştır ki... Gördüğün gibi bu cevap da sorunludur.

      8: Yine de o ortamda yaşamayı o çocuklar seçmemiştir. O şekilde olmak onların tercihi olmaz çünküetkilenmişlerdir ve bu durumda da tanrı eşcinselleri öldürmemelidir çünkü orda kim yaşarsa o da aynı şekilde etkilenip eşcinsel olacaktır. Ayrıca islamda eşcinseller cehennemde yanacaktır ki bu da yukarda bahsettiğim sorudaki çelişkiyi oluşturacaktır: bu onların tercihi değilken neden cehenneme atılırlar? Bu alman olmadıkları için insaları yaktıran Hitlere benzer fakat alman olmamak onların suçu değildir ki yanmayı haketsinler

      9: Ona saygı duyulmasını hak eder ya da etmez konu bu değil: asıl sorun özel olarak ona tapması için canlılar yaratması. Bu özel olarak ona saygı duyup ihtiyaçlarını gidermesi için bir annenin çocuk yapmasına benzer ki bu durumda anne ne derece saygıyı haketmiş olur? Sadece ego sahibi olcaktır ve mükemmel bir tanrıda ne arar ego? Dolayısıyla tanrı varsa bile bu tanrı egoist ve kendine tapınılmasını isteyen bir tanrı olmayacaktır çünkü bahsettiğin gibi o mükemmeldir.

      Sil
    4. 10: Gerçekten bilmiyorsun dinini:

      (İmansızların yaptıkları faydalı işler, fırtınalı bir günde rüzgârın savurduğu kül gibidir. Ahirette o işlerin hiçbir faydası olmaz.) [İbrahim 18] 
      (Kıyamette onların yaptıkları her işi toz duman ederiz.) [Furkan 23] 
      Kıyamette en çok ziyana uğrayanlar, iyi işler yaptıklarını sanıp da, bütün çabaları boşa gidenlerdir.) [Kehf 103–104] 
      (Kâfir olarak ölenlerin yaptıkları işler, dünyada da, ahirette de boşa gider, Cehennemde devamlı kalırlar.) [Bekara 217]
      (Onlar, Cehennemin bekçilerine, “Rabbinize yalvarın da hiç değilse bir gün, azabımızı hafifletsin” derler. Halbuki kâfirlerin yalvarması boşunadır.) [Mümin 49, 50]
      (Hak din yalnız İslam’dır.) [Al-i İmran 19]
      (İslam dininden başka din isteyenlerin, dinlerini Allah kabul etmez. Bunlar ahirette en büyük zarara uğrayacaklardır.) [Al-i İmran 85]

      Bir de bir hadise bakalım:
       (Cennete ancak Müslüman olan girer.) [Buhari, Müslim]

      11:Eğer bir hindu ülkesinde yaşasaydın ve dinini sorgulayıp ateist olsaydın daha sonra döneceğin ddin islam değil hinduizm olacaktır sen islam ülkesinde yaşadığın için burda onları savunanları daha fazla görüyorsun ve bu da seni islama iter aynı şekilde başka dinlerin çoğunlukta olduğu yerde yaşasaydın o dine sahip olup bana yine aynı cevabı verecektin. Nitekim incelendiğinde hinduizm çok daha mantıklıdır. Kutsal kitaplarındaki bilgiler kuranın aksine oldukça açık ve bilimseldir.

      12: Konuyu anlamamışsın sorguladım diyorsun. Bir kadının kan vermesi ile bir kemikteki kromozomların aynı olmsaı sebebiyle aynı genetiğe sahip olmayı bir gören sığ bir düşünceye sahipsin. DNA tamamen aynıysa cinsiyet aynıdır. XY kromozomuna sahip bir kemikten kadının çıktığını savunuyorsun...

      13: bunu yaparsın ya da yapmazsın asıl sorun tanrının neden bu yola insanalrı zorlaması, başka bir çift yaratabilirdi diyorum. Anladın mı? Düştü mü jeton?

      14: az önce bu sorunu inceledim zaten

      Sil
    5. Arkadaşım senin için soyunu devam ettirmek annenle ilişkiye girebilecek kadar önemli mi? hangi bakış açısıyla bu sözler ağzından dökülebiliyor. İnanamıyorum. Soyunun devamını getirmek sana mı kaldı birader, bırakta onuda var olduğunu iddaa ettiğin tanrın düşünsün. Senin hiç kendine has düşüncen yok mu. hep duyulmuş ve inanmayanın zaten o açıklamalara inanmadığı halde sende diğerlerinin yaptığı hataya düşerek kalıplaşmış savlar atıyorsun ortaya. hep bir soyun devamı gelmeli mantığı. soyun devamı gelmese ne olur? zaten tanrın kıyameti koparmayacak mı? Annenle birlikte olduğuna değer mi?
      tanrıya beni sınava bile sokmadan cezalandırdın diyebiliyorsam, şu anda da neden herkesle eşit şartlarda sınava girmedim diyedebilirim. örmeğin senin inancının doğruluğunu varsayarsak, hıristiyan bir ailede yetişmiş bir birey senin tanrına demez mi ben neden müslüman bir ailede doğan biriyle eşit şartlarda sınava girmedim diye. söylencek söz çok ama yaptığın açıklamalar çok basit olduğu için burada kesiyorum. ayrıca eline ve aklına sağlık alfa

      Sil
    6. Senin sorularını ve onun cevaplarını çok dikkatli ve tarafsız bir şekilde 3 kere okudum. Ve kesin olarak şunu söyleyebilirim, onun 4. soruya cevabı dışında bütün cevapları kesinlikle bilimsel ve mantıklıyken senin cevapların mantık dışında temellere dayandırılmış bilimsel olmayan fikirler. Mesela onun çoğu cevabı kaynaklı cevaplarken seninkilerin hiçbirinde kaynak yoktur ve bazı soruları hiç bilmeden cevapladığın belli 10. soru gibi. Bazı görüşleri kabul etmiyorsunuz ve basit buluyorsunuz. Halbuki bu görüşler sizinkilere oranla daha mantığa yatkın ama tarafsız bakamıyorsunuz. Tanrının insanlara ihtiyacı yoktur. Onları sadece kendine tapsın diye yaratmıştır ve bu da tanrıyı egoist yapar, denmesini kabul etmiyorsunuz. Bir anne baba ile tanrı ayne şey değildir. Beni doğurup boş bi odaya koysalar yanına seni seviyoruz bize saygı duy -annen yazsalar ben anneme zerre sayfı duymam. Seninde duymayacağın gibi. Saygılar.

      Sil
    7. Kime cevap verdiğini gerçekten çok merak ediyorum...

      Sil
    8. burayı okuyunca aklıma gelen bir soru oldu. Nuhun talebiyle helak edilenlerin bir tanesi bile ömrünün sonuna kadar kötü olmaktan vazgeçemezmiydi. belki sonradan fikrini değiştirecekti ve nuha tabi olacaktı. peşin peşin helak etmek neden. (bu soruya -allah onların fikirlerinden dönmeyeceklerini bilir- denirse sınavın mantığı nerede. sonuçta benim dönüp dönmeyeceğimi de biliyor. ben neden sınavdayım)

      Sil
    9. siz km oluyorda yni hangi sıfatla Haşa Allah(c.c)'a SIFATLAR KOYUYORSUNUZ.. bi kendinize gelin Allah aşkına

      Sil
    10. Arkadaş bravo, pes ! İnsan ırkı sona ermesin diye annenle ilişkiye gireceksin demek ??? O zaman siz seni tutmayalım, bilinçaltında böyle bir şey madem ki var, sen şimdiden başla .. Pes yani, yuh

      Sil
    11. bende senden başlamak istiyorum yavrum

      Sil
    12. Östrejen bir hormon ve kanda hormon bulunmaz

      Sil
    13. Insan soyu tukenmesin diye anne ile iliskiye girmek ha.Resmen bi cuval inciri bok etmissin.

      Sil
  9. Küçük bir hatan var Havvayı ademin kaburga kemiğinden yapmış olduğunu kuran da değil tevrat da yazar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuranda yazdığını söylemedim dikkat et: Ademden de havayı yapar demişim kaburga kemiği parantez içinde. Fakat Ademden havvanın yaratılması durumundayine kromozomlar aynı olacaktır ve soru değişmeyecektir.

      "Sizi bir tek nefisten yaratan, onunla sükûnet bulsun diye eşini de ondan yaratan Allah'tır..." Araf 189
      "Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da eşini yaratan ve ikisinden birçok erkekler ve kadınlar üretip yayan Rabbinizden sakının..." (Nisâ, 4/1)

      anlayacağın aynı kapıya çıkar.

      Ayrıca tefsirleri ve hadisleri incelediğimizde bakın ne yazar:

      Kadın bir kaburga kemiği gibidir. Kadın bir kaburga kemiğinden, bir eğri kaburga kemiğinden yaratıldı, onu doğrultmaya kalkarsan kırarsın, kırılması da boşanmasıdır.
      (Buhari, Nikah 79; Müslim, Reda 65; Tirmizi, Talak 12; Darimi, Nikah 45; Ahmed)

      Netice olarak, Allah’ın; Hz. Âdem’i anasız ve babasız olarak topraktan, Hz. Havva’yı anasız ve babasız olarak Hz. Âdem’den, Hz. İsa’yı da babasız olarak Hz. Meryem’den yarattığı beyan edilmiş
      Kaynak:
      İLK İNSAN HZ. ÂDEM (AS.) VE  HAVVA VALİDEMİZİN YARATILIŞI (Diyanet Yayınları/Gündem)


      Sil
    2. Merhabalar Alfa.

      Kur'an Tevrat'ı bir vahiy kitabı olarak kabul etmekte ise de Tevrat'ta vahiy ile halkın kültürü birbirine karışmıştır. Vahiy ile kültürü ayırmak belki Kur'an esas alındığı zaman mümkün olabilir. Bu kültürün bir kısmı müslümanların ilk nesil gençleri (genç sahabe) tarafından benimsenip İslamlaştırılmış ve Kur'an'ı yorumlamada yanlış olarak ölçü alınmıştır.

      Kur'an'ı Kerim insanın erkek ve kadın olarak tek bir unsurdan, özden, mahiyetten (nefsten) yaratıldığını anlatır. Burada kadın ve erkek farkı yoktur. Allah, hangisinin hangisinden önce veya sonra yaratıldığına işaret etmeden, açık bir ifadede bulunmadan insanları tek bir nesneden, nefsten yarattığını bildirmiştir: "Ey insanlar! Sizi tek bir canlıdan (nefsten) yaratan ve ondan da eşini yaratan ve ikisinden de pek çok erkek ve kadın yayan Rabbinize saygılı olun." (Nisa:4/1) Burada Kur'an ince bir ifade kullanıyor. Nefsten iki eş yaratıyor. İkisi birbirine eşit;zevc ve çifttir. Bir mahiyetten bir çift ve iki eşit nesne yaratıyor. Ayetin asıl kendi öz manası budur.

      Allah "Ben onları, göklerin ve yerin yaratılmasında ve kendilerinin yaratılmasında tanık tutmadım ve saptıranları da yardımcı tutmadım." (Kehf: 18/51) buyurmak suretiyle insanları ilk yaratmayı bilme imkanını kaldırmıştır. Bu ayete göre, kadın ve rekek tek bir özden çift ve eşit olarak yaratıldılar. Çift demek birbirine eşit eş demektir. Zevcin manası budur.

      Aslında sorularınız, düşünmekten korkan insanların korkularını yenerek İslam dinini doğru anlamaya sevk ediyor.

      Selam ve dualarımla.

      Sil
  10. Sorgulamalar güzel. :) ancak ilahiyatçılara çok laf atmayın. Çünkü bu tip soruların çoğu. Sınıf ortamında açık bi şekilde tartışılıyor. Özellikle din felsefesi dinler tarihi din psikolojisi ve kelam derslerinde. Size de önerim en azından lisans seviyesindeki ders kitaplarımızı bi karıştırmanız. Özellikle mehmet AYDIN'ın Din Felsefesi isimli kitabını. O kitapta yazılanları muhtemelen anlamakta zorluk çekeceksiniz. Normaldir. Ama şunu da unutmayın o kitaptaki konular ve tartışmalar yukarıdaki bir çok soruyu tamamen anlamsız kılıyor. araştırın saldırmayın. Bu sorularla lise yıllarında uğraşan biri olarak söylüyorum. Komik duruma düşüyorsunuz. Hem soranlar hem cevap vermeye çalışanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer gerçekten yukardaki soruları anlamsız kılıyoras ordan edindiğin bilgileri bize sun ve biz de anlayalım. Nasıl olsa bahsettiğin kitabı okuyunca anlayamayacaz bari burda cevabını ver ne dersin

      Sil
    2. Ana metindeki argümanların hepsi de bilimsel bilgiye, felsefi ve mantıksal sorgulamalara dayanıyor... Siz yanıtlar vereceğinize, küçümseyen bir tavırla; lisedeyken yaptığım sorgulamalar diyorsunuz. Gerçekten sorgulasaydınız şimdi bu metni siz yazmış olurdunuz, ya da en azından bizler gibi okuyup bilgi tazeler ve yazanı takdir ederdiniz. Ben sizin lise sonrası döneminizi yoğun bir "kendini kandırma" dönemi olarak görüyorum. Neden böyle düşündüğümü ise "bilim felsefesi" ve "bilimsel yöntem" konularını okuyup anlayınca göreceksiniz.

      Sil
    3. Alfa açıkça sana demiş ki; okuduğun yazıları bizim anlamamız mümkün değilse sen gel bize anlat ama sen onu ergen düşünceleri varmış gibi suçluyorsun. İşin garip tarafı zaten anlaşılamaması anlıyor musun?:) Şu soruların cevabını sen okuduklarından yola çıkarak ver ki, biz de senin liseden sonra kendini kandırdığını düşünmeyelim. Ne dersin?

      Sil
  11. Merhabalar Alfa,
    Severek takipteyim. Bu sayfa ile bir kitap tanıtayım: Bulaşıcı Salaklık Epidemiyolojisine Giriş, Fevzi Demir, Pheonix Yayınları, 2012. İlk sayfalarından itibaren gönüllü kulluk ve tanrı inanışının memetik yönlerini inceleyen oldukça bilimsel açıdan sağlam temelli bir kitap. Orada bir cümle geçmekte "Memetik değişimleri genetik değişimlerinin önüne geçtiği bilinen tek tür homo sapiens'tir." Memetik bir olgu olan dinin bu denli ağır basması ve yine memetik birtakım ilkel paradokslarla sana karşı çıkılması (örn. anneyle cinsel ilişki) tamamen bilgi ve bilim eksikliğindendir diyorum. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  12. Soru 14 sanırım Epikuros olacak, David Hume'den ziyadr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Epikuros kötülük problemini şu şekilde sunmuştur:

      "Tanrı, ya kötülükleri ortadan kaldırmak ister de, kaldıramaz; veya kaldırabilir, ama kaldırmak istemez; ya da ne kaldırmak ister ne de kaldırabilir, yahut da hem kaldırmayı ister hem de kaldırabilir. Eğer ortadan kaldırmak istiyor da kaldıramıyorsa, O güçsüzdür; ki bu durum Tanrı’nın karakteriyle uyuşmaz; eğer ortadan kaldırabiliyor fakat kaldırmak istemiyorsa, O kıskançtır; ki bu da aynı şekilde Tanrı ile uyuşmaz; eğer O ne ortadan kaldırmayı istiyor ne de kaldırabiliyorsa, hem kıskanç hem güçsüzdür, bu durumda da, Tanrı değildir; eğer hem ortadan kaldırmayı istiyor hem de kaldırabiliyorsa -ki yalnızca bu Tanrı’ya uygundur-, o zaman kötülüklerin kaynağı nedir? Ya da o kötülükleri niçin ortadan kaldırmamaktadır?"

      Fakat bahsedilen biçim David Hume'a aittir. Din Üstüne Diyaloglar adlı eserinde yazmıştır.

      Sil
  13. Turan Dursun - Din Bu 1-2-3 tum kitaplarini tavsiye ederim henuz okumayanlara..ozellikle dini saplanti haline getirip koru korune sorgulamadan beyinlerini kullanmadan herseye inananlar..

    YanıtlaSil
  14. Belkide en can alıcı sorular : 1- Allahı inkar etmek ona göre suç iken insanoğluna neden Kendisini inkar edebilme yeteneğini vermiştir ?
    2- Allah geleceği biliyor madem , bildiği şeyi değiştirmek için neden peygamber , kitap vs.. göndermiştir.

    YanıtlaSil
  15. sorulan soruların büyük bir kısmı dinin (kuranın söyledikleri) kapsamında ki meseleler değil geleneğin din adına ürettiği inançlar ve kabullerdir.
    insanın yaratılışı meselesinde;
    Allah insan formunda prototip var ediyor ve bu prototiplerden Adem ve Havvayı var kılıyor. Bu prototip bugün kü bildiğimiz fiziksel dünyanın maddelerinden olduğunu belirtmek için toprak analojisi kullanılmıştır. Yer yüzünde ki ilk insanın Adem olduğuyla ilgili kuranda her hangi bir bilgi verilmiyor.bu bilgi dine yahudilikten geçmedir. Yahudi inancı bizi bağlamaz. Dolayısıyla ensest ilişkiyi gerektirecek bir durum yok ve müslüman filozoflar 19.yy'a kadar katı birer evrimciydi. (mevlanandan,ibn sina,bediüzzaman)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurana göre herkes Ademin soyundan gelmiştir, her insan ademin soyundandır:
      Ey Âdemoğulları demektedir kuranda[Araf 26, 27, 31, 35, Yasin 60]

      (Sizi bir tek nefisten, candan [Âdem aleyhisselamdan], ondan da eşini [Havva validemizi] yaratan Allah’tır.) [Araf 189, Zümer 6]
      Bizi tek bir nefisten yaratan diyor. Yani sadece Ademden yarattığını söylüyor. İlk olarak Adem yaratılmıştır sonra ondan Havva yaratılmıştır, ve onların türemesiyle nesiller gelmiştir yani tek bir nefisten biz yaratılmışızdır kurana göre.

      Ayrıca Allah tarafından apaçık indirilen Kuran'ın analoji kullanmış olması ne kadar mantıklı? Direkt söyleyebilir dünyadaki maddelerden yaratılmış olduğumuzu değil mi? Fakat dönemin ilkel inanışı bu şekildedir ve gerçekten bu şekilde yaratıldığımızı düşünerek yazılmıştır. Bu durumda Kuranın insan yazımı olduğu çok kolay bir şekilde anlaşılır.

      Ayrıca islam filozoflarının evrim görüşü bugünkü türleşme ve doğal seçilim değildir Onların evrim görüşü elementlerin hal değiştirmesine dayanıyordu.
      Buyrun burdan da okuyabilirsin:
      http://www.sorularlaislamiyet.com/article/2565/islam-alimlerinin-evrim-gorusu-nasildir.html

      Sil
    2. insanların prototipten türetilmesi ile Ademin soyundan gelmesi cümlesinin mantıksal yakınlığını(Adem ismi Arapça değil ibranice ve topraktan gelen manasına geldiğine dikkat) görmeniz gerekir. Kuranda geçen ilk insan Adem ismi ,tekil cins isim olarak değil,tümel tür isim olarak kullanılır. Yine nefis kavramı da can,insan manalarında kullanılır.Dolayısıyla kuranda geçen hiç bir ayetten Adem'in ilk insan olduğu sonucu çıkartılamaz. Adem ilk peygaberdir ve bununla ilgili olarak kuranda net ayet vardır. Bu konuyla ilgili hem kelam tarihinde hemde felsefe tarihinde yeterince tartışma vardır hatta kelamın ilk teşekkül tarihlerine yakın dönemlerde mutezile kelamcıları tarafından tartışılmıştır.

      Evet apaçık indirilen kuranda insan-insan,insan-doğa ilişkileriyle ilgili ayetler apaçıktır. zina etme,hırsızlık etme,yalan söyleme (on emir ki bunlar neredeyse tüm dinlerde ortaktır.) itikadla ilgili konuların hepsinde analoji kullanılmıştır. Şöyleki bundan 500 yıl önce yaşamış birisine (ki bu birisi döneminin en zeki ve bilgilisi dahi olsa) bilgisayarı nasıl tarif ederdiniz. Bana analoji kullanmadan anlatabilirseniz sevinirim. Kaldı ki tüm semavi ve beşeri dinlerde bu analoji (sembolik dil) bol bol kullanılmıştır.Çünkü sembolik dil her çağda yeni yoruma ve yeni anlayışlara açıktır. Anlamı hapsetmez. Kuranda geçen cennet,cehennem,ahiret tasvirlerinin hepsi semboliktir.Eğer bunları sembolik olarak değilde lafzın bizatihi kendisini direk alırsanız içinden çıkılmaz bir halde bulursunuz kendinizi.

      linkini verdiğiniz islam alimlerinin evrim görüşüyle ilgili yazıda sadece ehli sünnet camiasının evrim görüşleri vardır. Filozofların görüşleriyle ilgili her hangi bir meseleye girmemiştir. Mehmet Bayraktarın islamda evrimci yaratılış teorileri adlı eserde islam filozoflarının ve kelamcılarının evrimle ilgili çeşitli dönemlerde ortaya koydukları görüşleri ortaya koymuştur.Bu eserden darvinden yüzyıllar önce darvine nal toplataracak kadar ileri evrimci görüşler ortaya atıldığını gösteren çarpıcı analizler bulabilirsiniz. Unutmayın ki darwinin evrimci görüşünü bilimsel bir teori olmaktan çıkartılıp, ideolojik argüman haline gelmiş olmasından beridir dinler tarafından karşıt sav olarak yaratılış görüşü ortaya atılmıştır. (bu durum hristiyanlar içinde geçerlidir.)

      Sil
    3. Zümer6'da "min nefsin vâhıdetin" geçer yani tek bir nefisten, kısaca TEK BİR candan oluşumu ve bu canın Adem olduğu sonucu çıkacaktır. Yani burda kullanılan tümel tür isim değil bizzat tek bir kişidir. Ve bu da evrimle çelişir. Çünkü asla evrim birey üzerinde geçrekleşmez. Ve burdan Ademin ilk insan olduğu çıkar çünkü tek nefisten bahsetmektedir.

      >Şöyleki bundan 500 yıl önce yaşamış birisine (ki bu birisi döneminin en zeki ve bilgilisi dahi olsa) bilgisayarı nasıl tarif ederdiniz. Bana analoji kullanmadan anlatabilirseniz sevinirim.

      Benim her şeye gücüm yetmez fakat her şeye gücü yeten he istediğini analoji kullanmadan da anlatabilecek bir tanrıdan bahsediyoruz. Ayrıca bahsedilen konuda analoji kullanması bir o kadar da mantıksızdır çünkü şunu diyebilirdi "Biz sizi dünyada/yeryüzünde uzun süreçler sonucunda yarattık, bizzat doğal olayları kullanarak bugünlere kadar sizleri varettik, sizler diğer hayvan türlerinin değişiminden oluşmuşsunuz da bunu inkar edenler çıkyıor, de ki bunu inkar eden cehennemde yanacaktır" sanırım analoji kullanmadım ve bahsettiğim sembolik anlatımın kullanılmasının yanlış olmasıydı, sizi topraktan yarattık derken topraktan yaraatıldığımız kastedilir eğer başka bir şeyi anlatmaya çalışsaydı allah bunu yapardı.Bu bilgisayarı tanımlamaya benzemez

      >Çünkü sembolik dil her çağda yeni yoruma ve yeni anlayışlara açıktır.

      işte bu sebeple kullanılmamalıdır, yeni yorumlara açıktır ve tanrı tarafından gönderilecek bir kitap, eğer tanrı anlaşılmak istiyorsa her dönemde tek anlam vermelidir, kim okursa okusun işte bunu demek istiyor dedirtebilmelidir.

      >Kuranda geçen cennet,cehennem,ahiret tasvirlerinin hepsi semboliktir.

      insanalrın cayır cayır yanacağı ebediyen cehennemde kalacağı da semboliktir, memeleri tomurcuklanmış kızlar da semboliktir, hatta eleri kesma ayetleri, onları gördüğünüz yerde öldürün demeler de semboliktir.

      İslam alimlerine pek girmeyi düşünmüyorum herkes farklı bir görüşe sahip, dünya balığın üstünde diyen bile var eğer dünya balığın üstünde ççıksaydı bak zaten bizim alimler demişti derdiniz, eğer çıkmazsa es geçersiniz, aynı şekilde evrimi andırmayacak ve evrimle çelişecek bir çok alim de bulunabilir ama onlar yanlış düşüncededir görüşünüze göre. Asıl konu ise alimle bu görüşteyse kuranla çelişmez düşüncesidir. Fakat aynı fikirde değilim yukarda da bahsettiğim gibi tek bir nefisten bahsetmektedir kuran...

      Sil
  16. 1-Direk kendi yaşantına bak örneğin senin çocuğun bit hata yaptığında direk onu dövermisin yoksa hatasını anlaması için müddetmi verirsin düşün?
    2-Şeytanıda kulluk etmesi için yaratmıştı ama o bunu yapmadı diğer yaratılnlar iman etti.
    3-Ortada herhangi bir bahis yokken kazananın olması beklenemes Allah(cc) insanlara düşünüp tutsunlar diye öğüt vermektedir.
    4-bkz.=Külli İrade
    5-Soruyu sormadan DNA nın mükemmeliyetine bakmak lazım ha gerçi tesadüfen oluştu zaten 5 milyan canlı fonunun çıkması için bu mükemmel döndünün bir hatadan çıkması insanı dahada hayrete düşürmelidir.
    6-Big bangı herkes bilir bunu İslam ile hiç bir karşıtlığı yoktur bigbang yüzdeyüz doğrudur ve Allah kontorlünde gerçekleşmiştir bu düzen yaratılırken bunlar normal şeylerdir.
    7-Her inançsızın sorduğu saçma soru :))) öncelikle külli iradenin araştırılması sonra kader ve kazanın iyice okunması gerekir senin hangi anna babadan olacağını sen seçemessin ama gündelik işlerini görmeyi sen seçersin bir hastalıkla karşılaşacağın bilinir fakat burda senin isyan mı edeceksin yoksa haline şükürmü edeceksin orası sana kalmıştır.
    8-Eşcinselliği kendileri tercih etmiştir.
    9-Allah kimseyi böyle bir zorunluluk için yaratmamıştır hakikatı anlamak için ve ayetlerdede söylediği gibi düşünüp tutmamız içindir.
    10-Gayrimüslimlerin cehenneme gideceği gerçek dışıdır fakat şunlar vardırki imansız olanlar Hz.Muhammed(sav) inkar edenler aynı zamanda İslamı bunların yaptığı iyi işler fırtınalı bir günde rüzgârın savurduğu kül gibidir.
    11-Dinin coğrafya ve aile etkisi büyüktür ama sorgulayıp iman etmek daha makbuldur Allah(cc) sorgulamamızı ister yine bu ayete geldik Düşünüp sorgulayasınız diye öğüt vermiştir tek ayetle 3-4 soru cevapladım aslında sorular hep aynı çerçevede sadece insanların aklını karıştırmak hepsi bu neyse devam edelim.İslamın tek doğru din olması tek değiştirilmemiş kitap olamsıdır diğerleri insan icadı olmaktan öteye gidememiştir.Nerden değiştirilmediğini biliyorsun derseniz ilk Kuranı kerimin kemik yaşı bulunur gibi yaşı bulunmuştur Efendimizin zamanına denk gelmektedir.
    12-İnsanda 46 kromozom vardır ismini hatrlamıyorum ama bir balıkdada vardı 46 kromozom Sen bu kadar evrenin yaratılışını geçtin bir kromozun aynı olduğuncan cinsiyetin aynı olmasını gerektiğini soruyorsun bu oyununun adı Prison Break :))
    13-İlişki zorlanmamıştır helal kılınmıştır başkalarının yaratılmamasının sebeni ilk ve tek çamurdan Adem (as) in yaratılmasıdır.
    14-Allahın kudreti sonsuzdur ve her zaman iyiliği emreder -O düşünüp tutasınız diye size öğüt vermektedir- boşuna sonav dünyası değil burası

    YanıtlaSil
  17. 1-Direk kendi yaşantına bak örneğin senin çocuğun bit hata yaptığında direk onu dövermisin yoksa hatasını anlaması için müddetmi verirsin düşün?
    2-Şeytanıda kulluk etmesi için yaratmıştı ama o bunu yapmadı diğer yaratılnlar iman etti.
    3-Ortada herhangi bir bahis yokken kazananın olması beklenemes Allah(cc) insanlara düşünüp tutsunlar diye öğüt vermektedir.
    4-bkz.=Külli İrade
    5-Soruyu sormadan DNA nın mükemmeliyetine bakmak lazım ha gerçi tesadüfen oluştu zaten 5 milyan canlı fonunun çıkması için bu mükemmel döndünün bir hatadan çıkması insanı dahada hayrete düşürmelidir.
    6-Big bangı herkes bilir bunu İslam ile hiç bir karşıtlığı yoktur bigbang yüzdeyüz doğrudur ve Allah kontorlünde gerçekleşmiştir bu düzen yaratılırken bunlar normal şeylerdir.
    7-Her inançsızın sorduğu saçma soru :))) öncelikle külli iradenin araştırılması sonra kader ve kazanın iyice okunması gerekir senin hangi anna babadan olacağını sen seçemessin ama gündelik işlerini görmeyi sen seçersin bir hastalıkla karşılaşacağın bilinir fakat burda senin isyan mı edeceksin yoksa haline şükürmü edeceksin orası sana kalmıştır.
    8-Eşcinselliği kendileri tercih etmiştir.
    9-Allah kimseyi böyle bir zorunluluk için yaratmamıştır hakikatı anlamak için ve ayetlerdede söylediği gibi düşünüp tutmamız içindir.
    10-Gayrimüslimlerin cehenneme gideceği gerçek dışıdır fakat şunlar vardırki imansız olanlar Hz.Muhammed(sav) inkar edenler aynı zamanda İslamı bunların yaptığı iyi işler fırtınalı bir günde rüzgârın savurduğu kül gibidir.
    11-Dinin coğrafya ve aile etkisi büyüktür ama sorgulayıp iman etmek daha makbuldur Allah(cc) sorgulamamızı ister yine bu ayete geldik Düşünüp sorgulayasınız diye öğüt vermiştir tek ayetle 3-4 soru cevapladım aslında sorular hep aynı çerçevede sadece insanların aklını karıştırmak hepsi bu neyse devam edelim.İslamın tek doğru din olması tek değiştirilmemiş kitap olamsıdır diğerleri insan icadı olmaktan öteye gidememiştir.Nerden değiştirilmediğini biliyorsun derseniz ilk Kuranı kerimin kemik yaşı bulunur gibi yaşı bulunmuştur Efendimizin zamanına denk gelmektedir.
    12-İnsanda 46 kromozom vardır ismini hatrlamıyorum ama bir balıkdada vardı 46 kromozom Sen bu kadar evrenin yaratılışını geçtin bir kromozun aynı olduğuncan cinsiyetin aynı olmasını gerektiğini soruyorsun bu oyununun adı Prison Break :))
    13-İlişki zorlanmamıştır helal kılınmıştır başkalarının yaratılmamasının sebeni ilk ve tek çamurdan Adem (as) in yaratılmasıdır.
    14-Allahın kudreti sonsuzdur ve her zaman iyiliği emreder -O düşünüp tutasınız diye size öğüt vermektedir- boşuna sonav dünyası değil burası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1: Verdiğin cevap ve benzetme soruya uygun değil, çünkü allah şeytanın hatasını anlaası için mühlet vermemiştir bizzat kıyamete kadar kötülüğün iyiliği geçmesi için süre vermiştir.

      Şöyle düşün: Tanrı öğretmen olsun, iyi öğrenci adem olsun, tembbel öğrenci şeytan olsun (birinin çalışkan öbürünün tembel olmasının sebebi de bizzat öğretmen olmalı burda, mesela öğretmen ademle çok ilgilendiği için çalışkan olsun şeytanla ilgilenmediği için tembel olsun. Çünkü birini öbürüne üstün kılan da bahsedilen hikayede allahın kendisidir). Öğretmen tembel olana ve diğer tüm öğrencilere "Ademe hizmet edeceksiniz" desin ama şeytan buna uymasın ve Ademe hizmet etmesin (ki doğru olan da bu değil midir? Neden allah ademe secde edilmesini istesin ki ikisini de o yaratmışken). Bunun için de Öğretmen şeytana kızsın ve şöyle bir düello başlasın: hadi ikimiz de sınava girelim bakalım kim daha çok soru çözecek. 

      öğretmenin bu düelloyu kabul etmesi ne kadar antıklıysa allahın da mühlt vermesi o kadar mantıklıdır


      2: Ne diyon sen ya? Soruya cevap vermeye ne dersin? 

      3: Ortada bahis vardı: ortadaki bahis şuydu:

      Araf Suresi:
      13 - (Allah) buyurdu: "Öyleyse oradan in, orada büyüklük taslamak senin haddin değildir. Çık, çünkü sen aşağılıklardansın."
      14 - (İblis) dedi: (Bari) bana (insanların) tekrar diriltilecekleri güne kadar süre ver."
      15 - (Allah) buyurdu: "Haydi sen süre verilmişlerdensin." 
      16 - "Öyleyse, dedi, beni azdırmana karşılık, and içerim ki, ben de onlar(ı saptırmak) için senin doğru yolunun üstüne oturacağım." 

      4: senin buna yeni bir isim vermen hiçbir şeyi değiştimez. Zamanın ve mekanın dışındaki bir şeyin iradesinin olmasındaki mantıksızlığı çürütemedin

      5: DNA nın evrii şu an tam olarak olmasa da açıklanabiliyor:
      http://evrimagaci.org/makale/70/

      Şimdi sen soruyu cevapla, neden böyle bir şey olduğunu?
      Evrimi düşünüsek bu tür mekanizmanın gerçekleşmesi doğaldır fakat kusursuz bir tanrının bu yaratması normal değil sanırım.

      6: Yine sorudan o kadar uzaklaşmış ve başka bir şeye cevap vermişsin ki. Ben big bang islamla çelişir demedim neden bu kadar beklenmiştir insan yaratılırken dedim. 

      7: Eğer bana kalmışsa bunun önceden bilinmemesi gerekir.
      Mesela iki yol vardır:
      bunlardan hangisinden geçeceğim daha ben geçmeden kesin olarak biliniyorsa ben zaten o yoldan geçmek dışında başka bir şey seçemem.
      İrade önceden bilinmemeyi gerektirir...

      8: http://tr.wikipedia.org/wiki/Hayvanlarda_eşcinsel_davranışlar

      Tüm hayvanlardaki eşcinsel davranışlar doğalken insanlardaki tercih öyle mi?
      Eşcinsel arkadaşların oldu ve hiç biri kendileri seçtiğini söylemiyor. Bunun doğuştan geldiğini söylüyorlar. Kime sorarsan bunu söyleyecektir.

      Ayrıca: 
      http://evrimagaci.org/makale/117/

      9: ZARİYAT 56. Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.

      10: (İmansızların yaptıkları faydalı işler, fırtınalı bir günde rüzgârın savurduğu kül gibidir. Ahirette o işlerin hiçbir faydası olmaz.) [İbrahim 18] 
      (Kıyamette onların yaptıkları her işi toz duman ederiz.) [Furkan 23] 
      Kıyamette en çok ziyana uğrayanlar, iyi işler yaptıklarını sanıp da, bütün çabaları boşa gidenlerdir.) [Kehf 103–104] 
      (Kâfir olarak ölenlerin yaptıkları işler, dünyada da, ahirette de boşa gider, Cehennemde devamlı kalırlar.) [Bekara 217]
      (Onlar, Cehennemin bekçilerine, “Rabbinize yalvarın da hiç değilse bir gün, azabımızı hafifletsin” derler. Halbuki kâfirlerin yalvarması boşunadır.) [Mümin 49, 50]
      (Hak din yalnız İslam’dır.) [Al-i İmran 19]
      (İslam dininden başka din isteyenlerin, dinlerini Allah kabul etmez. Bunlar ahirette en büyük zarara uğrayacaklardır.) [Al-i İmran 85]

      Sil
    2. 11: >ama sorgulayıp iman etmek daha makbuldur 

      aynı şeyi bir hristiyandan da duydum :/ sorgulayıp imanını arttırmıştı, ne güzel kandırıyorsunuz kendinizi...

      >Allah(cc) sorgulamamızı ister

      Sorgulamak şüphe ederek gerçekleşir fakat dinde şüphe etmek yasaktır:
      BAKARA 2/147. Gerçek Rabb’indendir, sakın şüphelenenlerden olma.

      >.İslamın tek doğru din olması

      herkes kendininkine tek doğru din diyor 

      > tek değiştirilmemiş kitap olamsıdır
      http://pozitifateizm.wordpress.com/2009/09/26/kuranin-tek-harfi-bile-degistirilmedi-mi/

      >.Nerden değiştirilmediğini biliyorsun derseniz ilk Kuranı kerimin kemik yaşı bulunur gibi yaşı bulunmuştur Efendimizin zamanına denk gelmektedir.

      senin yalanının haa... Muhammedin dönemindeki taşlara kumaşlara yazılan kuran yakılmıştır ebubekir zamanında kitp haline getirilen kuran yakılmıştır, ömer zamanında yazılan kuran yakılmıştır ve bulunan en eski kuran osman döneminden kalmadır...

      12: biyoloji bilmediğin ne kadar belli... sana hiç ders veremem şu an, vaktimi boşa harcayamam...

      13: tek erkek ve tek kadın yaratılıyor
      insanlığın devamı için ancak çocukların ilişkiye girmesi gerekir
      ama zorlanmamışlardır. evet çok haklısın

      ayrıca neden tek adem yaratılmıştır diyoruz zaten: diğerlerini yaratmamasının sebebi Ademi yaratmasıdır derken?
      Beynin yerinde mi aradaşım ya?

      14: madem her zaman iyiliği emreder neden kötülüğü de yaratmıştır ki, hiç sıvav falan yapmasaydı diyoruz, anladın mı? Ha?

      Sil
    3. Alfa; islam nasıl bigbang'e karşı değildir bana bir açıklar mısın? Bigbang: Maksimum enerji, minimum hacim ve BUMMM!! higgs bozonu, enerji maddeye dönüşür vs. Yani dünya "sonradan" olmuştur.
      Kuran: "İlk" yeryüzü yaratılır, "sonra" gökyüzü yaratılır, arşa çekilinir, sınav vs.
      Yanlış mı?

      Sil
  18. Cevap 1 : Allah şeytanı yaratır. Fakat şeytan da akıl ve irade sahibi bir varlıktır. Şeytan Allah’a karşı çıkar. Nasıl karşı çıkar? Verdiği emre itaatsizlik eder. Bunun sonucunda mel’un –yani lanetli- olur. Suçu ise kibir ve şirktir, sizin bahsettiğiniz gibi bencillik falan değil yani. Şeytan’ın Allah’tan süre istemesi üzerine, Allah ona kıyamete kadar süre verir. Şeytan cehennemde falan değildir, cehennemin kapıları henüz açılmış da değildir. Bu olay kıyamet gününde meydana gelecek.
    Cevap 2 : Soru olarak nitelendirdiğiniz mantık dışı birkaç vasat cümleye birkaç istekle cevap vermek istedim.
    -Şeytanın tüm insanaları etkilemiş olduğu bir zamanda tam kazanacakken Allah nuh tufanını gerçekleştirip tüm insanalrı helak eder.(Bunun hakkında bir kaynak rica ediyorum)
    -Allah Şeytan’la sidik yarıştırır ne demek biraz daha açar mısınız? Örnekler üzerinden.
    Cevap 3 : Bu sorunun cevabı 2. Soru açıklandıktan sonra verilebilir. Ne gibi bir hile söz konusudur ve sonsuz bir güce sahip olan bir varlığın hile yapmaya ihtiyacı var mıdır? Hile acziyetten doğan bir eylem değil midir?
    Cevap 4 : Bu konu metafiziğe girer. Siz fiziksel bir varlık olduğunuz için ancak bu çerçevede düşünebilir, hareket edebilirsiniz. İslam inancınız olsaydı size cinler bahsedebilirdim. Fiziksel olmayan canlılar oldukları halde düşünebilen irade sahibi olduklarından. Ama bir işe yaramayacağı için laf salatasına da gerek duymuyorum.
    Cevap 5 : Her sistem doğrusal bir çizgi üzerinde yol alır, bu çizgideki sapmalar yapılan yanlşlıklardan kaynaklanır. Yani hatayı Tanrı değil insan yapar. (Bilimsel bir argüman getirdiğinizde, bu tür vasat cümlelerle değil gerçek araştırma sonuçları ile geliniz)
    Cevap 6 : İslam dinini bilmediğiniz açıkça anlaşılıyor. İnsanlardan önce yeryüzünün hakimi cinlerdi. Tabi buna da inanmadığınız için laf salatasına gerek yok. Başka açıdan bakalım. İnsan düşünen, bilgi sahibi olabilen, araştıran şuurlu bir varlıktır. Evreni anlama yönünde birtakım çalışmalar da bu düşünen beyinlere göre tasarlandı. Şuan dünyanın oluşumu hakkındaki teoriler mevcut ve bunların hepsi bir neden-sonuç ilişkisi içerisinde birbirine bağlıdır. Düşünen insan için neden-sonuçlu bir dünya.
    Cevap 7 : Tanrı dediğiniz kavram, yani ilah, yani benim kabul ettiğim Tanrım Allah’ın, sonsuz bir kudret ve ilmi vardır. Buradaki ayrımı iyi yapmak gerekir. Allah, bizim hayatımıza müdahele etmiyor, önceden tasarlamadı, her şeye irademiz doğrultusunda karar veririz. Eğer ki Allah müdahele etseydi, aranızda inanmayan kalmaz, hatta ve hatta başını secdeden kaldıran bile olmazdı. Bir şeyi tasarlamak başka, ilmin sonsuzluğundan dolayı önceden ne olacağını bilmek başkadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1: kibir zaten bencilliğe girer. kendini diğerlerinden üstün görmüştür ki bu bencilliktir. yukarıdaki cevaplarda bencil kelimesini inceledim ve haklı olduğumu gösterdim.

      2: >Şeytanın tüm insanaları etkilemiş olduğu bir zamanda tam kazanacakken Allah nuh tufanını gerçekleştirip tüm insanalrı helak eder.(Bunun hakkında bir kaynak rica ediyorum)

      7:60 - Kavminden ileri gelenler dediler ki: "Biz seni apaçık bir sapıklık içinde görüyoruz".

      7:61 - (Nûh) dedi ki: "Ey kavmim! Bende herhangi bir sapıklık yok, ben âlemlerin Rabbi tarafından gönderilmiş bir elçiyim."
      7:62 - "Size Rabbimin gönderdiği gerçekleri duyuruyorum, size öğüt veriyorum ve Allah tarafından, sizin bilmediğiniz şeyleri biliyorum."
      7:63 - (Allah'ın azabından) sakınıp da rahmete nail olmanız için, içinizden sizi uyaracak bir adam vasıtasıyla size bir zikir(kitap) gelmesine şaştınız mı?"
      7:64 - O'nu yalanladılar, biz de O'nu ve O'nunla beraber gemide bulunanları kurtardık, âyetlerimizi yalanlayanları boğduk! Çünkü onlar, kalb gözleri körleşmiş bir kavim idiler.

      Şeytan zaten kıyamete kadar süre istemişti, burda da şeytan görevini yapıp kazanırken allahın bu şekilde davranması ne derece adil olduğunu soruyorum.

      >Allah Şeytan’la sidik yarıştırır ne demek biraz daha açar mısınız? Örnekler üzerinden.

      Diğer cevaplarıma bakacak olursanız öğretmen öğrenci örneği yeterli bir örnek ollacaktır

      3: kesinlikle aciziyetten doğar ve burdan da tanrının aciz olduğu, kuranın aciz bir tanrıyı öğütlediği gösteriliyor. Şöyle düşün: iki kişi bir sınavda, kim daha çok soru çözecek diye yarışıyorlar, sınav bitmeden biri öbürünü yenmiş durumda v yenilen kişi alıp sınav kağıdını yırtıyor. Yenilen kişinin yaptığı nasıl yanlışsa, kıyamete kadar süre verdiği şeytan çok kişiyi yolundan saptırmışken, yani kazanıyorken şeytanın saptırdığı kişileri helak eder, işte yapılan hile budur.

      4: iyi ediyorsun çünkü cin diye bir şey de maalef yok. Bir mantıksızlığı çürütmek için başka bir mantıksızlık öne sürmeye gerek yok sonuçta

      5: Bu hataların tümü insana ait değildir, canlılığın başlangıcından beri mutasyonlar, hatalar gerçekleşir. Mor ötesi ışınlar güneş ışınları kimyasal faktörler vs. sonucunda da bu hatalar gerçekleşir. Ve tanrının bu şekilde bozulup tekrar düzelecek bir sistem yaratmasının mantığı yoktur.

      6: Kesinlikle neden sonuçlu bir dünya, fakat düşünen bir canlı için mi?
      Eğer öyleyse çok daha kısa bir neden sonuç sonunda da yaratılabilirdi , 14 milyar yıl geçmeden de insan neden sonuçlu bir dünyada oluşabilirdi, şüphesiz tanrının buna gücü yeterdi fakat olmadı. Tıpkı nasıl sınav olmayacak tanrısız bir şekildeyse o şekilde var olduk ve her şey varoldu.

      7: tasarlandığını söylemedim, sınav için önceden bilinememe özelliğinin sahip olduğunu söyledim. Şu şekilde düşün:

      Dünyanın ayın hızını vs vs faktörleri hesaplayarak güneş tutulmasını hesaplıyorsunuz.Gerçekleşiyor.Elbette güneşin tutulmasını biz tasarlamadık, sadece belirledik. Fakat burada atlanılan konu güneşte bir irade olmadığıdır..eğer güneş istediği gibi hareket etseydi o zaman hesaplayamazdık eğer hesaplayabiliyorsak güneşte irade yoktur... İrde ve önceden bilinebilme aynı anda kullanılamaz

      Sil
  19. Cevap 8 :Lut kavmi hakkında hiçbir şey bilmediğiniz kesinlikle ortada. Lut kavmi eşcinselliğin, aşırı derecede yoğun olduğu bir toplumdu.
    Eşcinsellik neden normal değildir?
    Ben eşcinselliği, ruhsal ve fizyolojik bir hastalık olduğunu düşünüyorum. Bunun normal olmadığını düşündüren şey nedir?
    -Cinsel ilişkinin tek amacı zevk değildir. Çoğalmak da cinsel ilişkinin en önemli işlevlerinden biridir. Eşcinsellikte cinsel ilişki zevk ve haz odaklıdır.
    -Eşcinsellikte, erkek erkeğe olan ilişki, ters yoldan yani makattan yapılır. Bu ters ilişki sonucu oturma zorluğu, büyük abdestini tutamama, basur, ve makat kısmında yaralanmalar meydana gelir.
    -Arka yoldan yapılan cinsel ilişkide, cinsel organ bağırsak yoluna girdiği için, dışkıda bulunan birtakım bakteriler sebebiyle çeşitli hastalıklar da ortaya çıkmaktadır.
    Bunun gibi daha birçok hakikati sayabilirsiniz. Lut kavmi dediğiniz kavim, erkeklerin kaçırılıp tecavüz edildiği, zulüm ve ahlaki sapıklığın kol gezdiği bir kavimdi ki, onlara da uyarılar yapılmıştı zaten. Fakat dinlemediler.
    Cevap 9 : Gariptir ki egoist diye nitelendirdiğin Tanrı, egoizmi büyük günahlardan saymıştır. Burada idrakinde sorun olduğu besbelli.
    -Müslüman olmayan herkes sonsuza kadar cehennemde yanacaktır ( Evet bu doğrudur, fakat kimsenin Müslüman ya da kafir kalacağı kesin değildir. Eğer, işin kolayına kaçıp da hayatına bir kibrit boyu kadar daha özgür yaşamayı katmak istiyorsan inkar ediyorsun. Neden? Çünkü oruç yok namaz yok zikir yok ibadet yok. E haliyle tabi bunlar zor geliyor insana. İnsan da kolayına kaçıyor maalesef ama bu hiçbir şeyi değiştirmez)
    -İyi olan gayrimüslimler her ne kadar iyi olursa olsunlar sonsuza kadar cehennemde yanacaktır (Yüreği çok temiz olan gayrimüslimler zaten doğru yolu buluyor. Doğru yol dediğim İslam tabiî ki. Bunu çekinmeden söylüyorum çünkü hakikat budur.)
    Cevap 10 : Tüm sayılanların idrak edilmesi halinde sonuç, bu cevaba yapıştırılabilir.
    İslama göre doğru olan tek din islamdır (Saçma bir cümle daha. Tabii ki İslam’a göre İslam tek dindir. Ateizm kendisinden başka bir düşünce tarzına onay mı veriyor)
    -Diğer dinler de doğru olan tek dinin kendi din olduğunu düşünür(Diğer dine mensup birkaç insanla karşılaşman gerekli ve bu insanlar da mensubu oldukları dini iyi tanımalılar. İncil okudum ve gördüm ki bilimsel gerçeklerle çelişen birçok ifade var. Fakat Kur’an öyle değildir. Tabi siz kafanıza göre kırpıp yorum yazıyorsunuz, o başka. Kur’an’ın vermek istediği mesaja taba tabana zıt ifadelere yer veriyorsunuz.)
    -Neredeyse her din kendi dininden olmayanın yanacağını savunur (Birçok yargı vardır fakat hakikat tektir. Bunu da pekala siz görebilirsiniz.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8: Eşcinselliğin zararlarını saydın, tamam (araştırmadım var ya da yok konuyu senin yaptığın gibi çarpıtmıycam). Fakat eşcinsellik tercih değildir be dostum. Bu kitap okumayı seçmek yada seçmemek gibi bir şey değildir. Bu şekilde doğulur ve hayvanlarda da görülür. Nasıl hayvanların tercihi değilse insanalrın da tercihi değildir. Bir din düşün Türk doğmanın günah olduğunu söylesin. Ne düşünürsün?
      Elbette saçmalık dersin.
      Çükü kimse Türk ya da Alman doğmayı seçmez. Aynı şekilde eşcinsellik de tercih değildir. Bu şekilde doğulur.

      9: Tanrı insanlar için egoizmi günah saymıştır çünkü sadece allaha köle olunur (kul olmanın köle olmak anlamına geldiğini biliyorsundur) Bu sebeple tanrının egoizmini daha da çok artmış oluyor. O kadar ego sahibidir ki tüm herkesin ona köle olmasını istemekle beraber başka kimsenin kulu olmasın söylüyor. Başka tanrıya tapanları sonsuza kadar cehennemde yakıyor. Şimdi bu tanrıya nasıl egoist değil diyebilirsin ki?

      10: >Eğer, işin kolayına kaçıp da hayatına bir kibrit boyu kadar daha özgür yaşamayı katmak istiyorsan inkar ediyorsun. Neden? Çünkü oruç yok namaz yok zikir yok ibadet yok. E haliyle tabi bunlar zor geliyor insana. İnsan da kolayına kaçıyor maalesef ama bu hiçbir şeyi değiştirmez

      Evet evet çok haklısın ibadetler zor olduğu için dinden çıktım.
      İyi misin sen? Tamam hadi bunun için dinden çıktım, neden sorgulayayım? Sorgulamak çok mu kolay sanıyorsun?
      Ayrıca şu an türkiyenin kaçta kaçı kim bilir ılıman müslümandır. Sorsan müslüman diye geçinir namaz kılmaz oruç tutmaz. Ben deonlardan biri olabilirdim ama olmadım.Sorguladım..
      Ve yine ayrıca bunu dinsizler için kullanıyorsun tamam, ama diğer dinlerdeki insanlar kendi ibadetlerini gerçekleştiriyor ama onlar da cayır cayır yanacak. Tabi onlar da senin her namaz kıldığında tanrıyı daha fazla sinirlendirdiğini ve cehhenee gideceğini düşünüyorlar.

      >Yüreği çok temiz olan gayrimüslimler zaten doğru yolu buluyor.

      sen kapa ben ararım seni, tamam mı?
      Yani tüm diğer gayrimüslimlerin yüreği çok temiz değil öyle mi?
      Çok hıristiyan dostum oldu ve gerçekten çok iyi insanlardı. Onlar neden bulmadılar?

      >İslama göre doğru olan tek din islamdır (Saçma bir cümle daha. Tabii ki İslam’a göre İslam tek dindir. Ateizm kendisinden başka bir düşünce tarzına onay mı veriyor)

      Sadece bir maddeydi, konyuu bölüp çarpıtıyorsun. Bu sadece bilgiydi. Diğer maddelerde yaptığım gibi önce bilgileri sundum sonra soru sordum

      >İncil okudum ve gördüm ki bilimsel gerçeklerle çelişen birçok ifade var.

      Kesinlikle var. Fakat kuranda da bu mevcut. Sizler nasıl çarpıtıp değiştirip dininize bağlanıyorsanız, aynısını hıristiyanlar da yapıyor.

      >Fakat Kur’an öyle değildir.
      bak bakalım öyle mi:
      http://alfa-sorgulama.blogspot.com/2013/03/7-kat-gok.html
      http://www.youtube.com/watch?v=mLjqH_RmdaA
      http://www.youtube.com/watch?v=VfI5fcOEtso
      http://www.youtube.com/watch?v=_KZZSMLGEhE
      http://www.youtube.com/watch?v=NRattMa46eI


      Sil
    2. eşcinsellik bi tercih değilse a salak alfa tvbe estağfrullah kim diyo sana eşcinselsin anladık illada ilişkiye girmenmi lazım bu snn için bi sorun ise hergün biriyle yatmadan önce 5 vakit namazını kıl bakalım Allahuteala sana nasıl lyol gösteriyor içine huzur geliyor sizin huzur anlayışınız başka yönlerde

      Sil
  20. soru 1 e cevap şeytanla bir yarış söz konusu değildir insanın sadakati ve diğer özellikleri denenmektedir.

    soru 2 kuralı o koydu o uygular bencillikle ilgisi yok bunun aksine adaletin tecellisi için bunu yapması gereklidir.hikmet sahibi olandır hiç bir yaptığında bir aksaklık sıkıntı yoktur.

    soru 3 hile demek doğru değildir herşey zıttı ile kaimdir orda iyiler sınandı kötüler helak edildi.Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teâlâ hazretleri sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tevbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı. hadis-i şerif .sanırım tevvab isminin tecellisi için.kurtulanlara ve çocuklarına şeytan yeniden musallat oldu sonuçta şeytanı yok etmedi.

    Soru 4 sen sadece düşünen birşey olarak beyni biliyosun ya senin bilmediğin şekilde de düşünebilen karar verebilen bir mekanizma yada herhangi birşey varsa ve irade ediyorsa,sürekli ve hatasız doğru karar veriyorsa.neden diye sormak saçmalıktan ibaret bu şey gibi bu karpuzun çekirdeği siyah kendi neden siyah değil gibi bişey,beyin olaylara mantıksal bakar onu görebilmen için kalp gözünün açılması gerekir yada senin ki gibi kalbinin mühürlenmemiş olması gerekir.

    Soru 5 kendi vücudundaki hücrelerin senden habersiz tamir yapması bir kere mucize bunu kabullen(belki de bunu görmen için yapmıştır),bozulması mevzusuna gelince kopyalanırken bozulacak şekilde yaratır sonra tamir edecek mekanizmayı da yaratır sonra o da bozulabilir bağışıklık sistemi çökebilir niye yarattın demek anlamsızdır sonsuza kadar yaşayacak şekilde yaratmak istememiştir çünkü eğer bu dünya için yaratmak isteseydi insanlar ölümsüz olurdu.

    Soru 6 zamandan mekandan bağımsız olan birine beklemek diye birşey atfetmek ne kadar mantıklıysa,bu soruda o kadar mantıklı.evrenin yok olmayacağını nerden biliyosun sonsuz gözüken evrenin sürekli genişlediği tespit edildiğine göre evren sonsuz değil yani bir sınırı var yok edilebilir mi? küçük bir patlamadan bu hale gelebildiğine göre bir şekilde de yok olması düşünülebilir bunun dışında bundan başka bir evren yada bunun gibi birşey olup olmadığını ve ölünce o tarafa geçmediğimizi nerden biliyoruz.geçtiğimizi de ruh ve cinlerin varlığı konusunun derinliğine inerek bulabilirsin.cinlere inanan ateist çok gördüm ama cinleri şu ana kadar evrime bağlayabilen ateist görmedim

    Soru 7 geçmişi geleceği bilir sınavın sonucunu da bilir bilmekte mükemmeldir ya bu sınav senin dünyadaki idrak ettiğin sınav gibi bir şey değilse ya onun imtihanı kalp gözünden başka göremeyeceğin bir şekilde uygulanıyorsa tamam burda deneniyosun ama orda ne olacağını kendinde bilmiyosun mesela müslüman olmayan birinin sırf oruca saygı duyduğu yemediği için cennetlik olduğu söylenir iradeyi senin eline vermiştir ama yapacaklarının hiçbiri onun bildiğinden şaşmaz.kalbine göre verir senin bu yazıları okuyabileceğini ve sayfada dalga geçme çabası içerisine girebileceğini yada içinde birşeyler uyandırabileceğini de ancak o bilir.

    YanıtlaSil
  21. https://www.facebook.com/Quaranmucizelri/posts/557486254311818
    Burda olan ve olmayan tüm soruların cevapları mevcut ( özyargısız sorgulayan tüm bireyler )

    İyi günler . . .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yerde maddeler sıralanmış, başka yerde farklı bir konuya cevap verilmiş, karmakarışık bir yazı olmuş, mümkünse maddeler halinde burda yorum yap da inceleyip irdeliyim. Fakat yapacaksan anlaşılır ol, bi tartışmada yapılması gereken ilk şey anlaşılır olmaktır fakat verdiğiniz yazının her bir yeri başka bir yere girmiş. Lütfen dediğimi yapın ve burda maddeler halinde yorum olarak gönderin

      Sil
  22. soru 1 e cevap şeytanla bir yarış söz konusu değildir insanın sadakati ve diğer özellikleri denenmektedir.
    soru 2 kuralı o koydu o uygular bencillikle ilgisi yok bunun aksine adaletin tecellisi için bunu yapması gereklidir.hikmet sahibi olandır hiç bir yaptığında bir aksaklık sıkıntı yoktur.
    soru 3 hile demek doğru değildir herşey zıttı ile kaimdir orda iyiler sınandı kötüler helak edildi.Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teâlâ hazretleri sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tevbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı. hadis-i şerif .sanırım tevvab isminin tecellisi için.kurtulanlara ve çocuklarına şeytan yeniden musallat oldu sonuçta şeytanı yok etmedi.
    Soru 4 sen sadece düşünen birşey olarak beyni biliyosun ya senin bilmediğin şekilde de düşünebilen karar verebilen bir mekanizma yada herhangi birşey varsa ve irade ediyorsa,sürekli ve hatasız doğru karar veriyorsa.neden diye sormak saçmalıktan ibaret bu şey gibi bu karpuzun çekirdeği siyah kendi neden siyah değil gibi bişey,beyin olaylara mantıksal bakar onu görebilmen için kalp gözünün açılması gerekir yada senin ki gibi kalbinin mühürlenmemiş olması gerekir.
    Soru 5
    kendi vücudundaki hücrelerin senden habersiz tamir yapması bir kere mucize bunu kabullen(belki de bunu görmen için yapmıştır),bozulması mevzusuna gelince kopyalanırken bozulacak şekilde yaratır sonra tamir edecek mekanizmayı da yaratır sonra o da bozulabilir bağışıklık sistemi çökebilir niye yarattın demek anlamsızdır sonsuza kadar yaşayacak şekilde yaratmak istememiştir çünkü eğer bu dünya için yaratmak isteseydi insanlar ölümsüz olurdu.
    Soru 6
    zamandan mekandan bağımsız olan birine beklemek diye birşey atfetmek ne kadar mantıklıysa,bu soruda o kadar mantıklı.evrenin yok olmayacağını nerden biliyosun sonsuz gözüken evrenin sürekli genişlediği tespit edildiğine göre evren sonsuz değil yani bir sınırı var yok edilebilir mi? küçük bir patlamadan bu hale gelebildiğine göre bir şekilde de yok olması düşünülebilir bunun dışında bundan başka bir evren yada bunun gibi birşey olup olmadığını ve ölünce o tarafa geçmediğimizi nerden biliyoruz.geçtiğimizi de ruh ve cinlerin varlığı konusunun derinliğine inerek bulabilirsin.cinlere inanan ateist çok gördüm ama cinleri şu ana kadar evrime bağlayabilen ateist görmedim
    Soru 7
    geçmişi geleceği bilir sınavın sonucunu da bilir bilmekte mükemmeldir ya bu sınav senin dünyadaki idrak ettiğin sınav gibi bir şey değilse ya onun imtihanı kalp gözünden başka göremeyeceğin bir şekilde uygulanıyorsa tamam burda deneniyosun ama orda ne olacağını kendinde bilmiyosun mesela müslüman olmayan birinin sırf oruca saygı duyduğu yemediği için cennetlik olduğu söylenir iradeyi senin eline vermiştir ama yapacaklarının hiçbiri onun bildiğinden şaşmaz.kalbine göre verir senin bu yazıları okuyabileceğini ve sayfada dalga geçme çabası içerisine girebileceğini yada içinde birşeyler uyandırabileceğini de ancak o bilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1: bu şeytan olmadan denenemez miydi?
      Şeytan direk cehenneme atılıp insanalrı şeytansız bir sınava yönlendiremez miydi?
      Kaldı ki bir şeyi denemekten bahsediyorsun, sanki sonucunu bilmiyormuş gibi...

      2: Soruma cevap gelmedi...Neden adalet için gerekli olsun? Kendine tapınılmasını istemeseydi adaletsiz mi olacaktı?

      3: >herşey zıttı ile kaimdir

      İyilik, kötülükten bağımsız var olabilir. Bir yarışı kazanmak
      iyidir, ama kaybetmek kötü değildir. Torununuza oyuncak almak
      iyidir, ama odası oyuncakla doluyken almamak kötü
      değildir.

      >orda iyiler sınandı kötüler helak edildi.

      ben de neden böyle bir şey yapıldı diyorum? şeytanla bir nevi yarış içindeyken ve şeytan kazanıyorken neden böyle bir şey yaptı, bu düpedüz adaletsizliktir.

      >ve çocuklarına şeytan yeniden musallat oldu sonuçta şeytanı yok etmedi.

      yapılan hile hala duruyor... Şeytanın yaptığını bozmak hiledir. Madem mühlet verdi yaptıklarına neden karışıyor ki?

      4: Sorunun devamına bakarsan şunu yazmışım
      "Bu soruya "Bunu bilemeyiz, aklımız ermez" gibi bir cevap verecek olursanız ona inanmadığımız için bizi yakmaması doğal sonuç olmaz mı(sonuçta ona aklımız yetmiyor)? Ve ya neden bizi onu anlayabilecek şekilde yaratmamıştır?"
      bu tür bir cevap geleceğini tahmin ettiğim için bunu yazmıştım...

      5: Sadece ölümün geleceği bir şekilde tasarlayabilirdi.
      Fakat önce bozup sonra düzeltmesi...

      >kendi vücudundaki hücrelerin senden habersiz tamir yapması bir kere mucize bunu kabullen

      önümüzde iki şık var:
      1. evrim sonucu belli hatalar meydana gelir fakat bu hatalar vücuda zarar verebileceği için zamanla bu hataları düzenleyen enzimler de evrimleşir. Fakat yine bu düzenlemeler kusursuz olamadığı için belli hatalar düzeltilemez. Giderek evrim ilerler ve yeni düzenlemeler ve yeni hatalar oluşur

      2.Allahın mucizesi

      Bunlardan hangisi kabul edilebilir? Allhın mucizesi deyip kurtulmak mı mantıklı olandır? Dolayısıyla bu sefer de neden bazı hatalar kurtulamaz gibi bir sorun doğar?
      O da insan sınav yaptığı için mi?

      Hatalr düzeltilirse: mucize
      Düzeltilmezse: sınav

      vay be...

      6: >zamandan mekandan bağımsız olan birine beklemek diye birşey atfetmek ne kadar mantıklıysa,bu soruda o kadar mantıklı

      beklemediyse ne yaptı?
      Ayrıca zaman ve mekanın dışında olmakla olmamak arasında fark yoktur ve tanrı bir şeye sebep olduysa zamandan münezzeh olamaz. Ki evrene sebep olan tanrının zamandan münezzeh olduğu iddia edilemez.
      Ayrıca kurandaki tanrı da zamandan münezzeh değildir bizim katımızda 1000 gün onun katında 1 gün ise nasıl zamandan münezzeh dersin?
      Yani beklemek onun için de geçerli...

      >vren sonsuz değil yani bir sınırı var

      yanlış düşünce: evren sonsuz deildir fakat sınırsızdır...

      >küçük bir patlamadan bu hale gelebildiğine göre bir şekilde de yok olması düşünülebilir bunun dışında bundan başka bir evren yada bunun gibi birşey olup olmadığını ve ölünce o tarafa geçmediğimizi nerden biliyoruz

      paralel evrenler elbette olabilir ama şu an yaptığın tamamen spekülasyon ve yanlışlanabilir ve ya tet edilebilir bir düşünce değil, dolayısıyla bir değeri yoktur. Aynı şekilde şunu diyebilirim
      "Evren oldukça büyük milyarlarca yıldız ve gezegen var çoraptan bir gezegenin olmadığını nereden biliyoruz"
      fakat bu iddia yanlışlanabilir ve ya test edilebilir olmadığı için hiçbir değeri yoktur

      >cinlere inanan ateist çok gördüm ama cinleri şu ana kadar evrime bağlayabilen ateist görmedim

      ben cine inanan ateist görmedim ve inanmıyorum

      7: soruya yine cevap gelmedi...

      Sil
    2. Ne kadar mantıklı ve doğru cevaplar verirsen ver anlamaları mümkün değil. Kendilerini aşırı derece de şartlama ayrıca düşünme - irdeleme mekanızmaları kilit altında. İbadet yapmaları ise bu durumları daha da bağlayıcı bir ruh hali vererek tamamen sorgulamayı kapatıyor. Huzur veriyor ve ölüm için yaşıyorlar. Tabi ki gelecek Ödüle kavuşmak adına. Yoksa 100 lerce saçmalığı bulman bişi ifade etmez. Görmek istenilen görülür.

      Sil
    3. ulan hayret ediyorum bi tane sapığın dilinden çıkanları güzelleştirmek mantık çerçevisine sokmak için insanlar kıçını yırtmış bu işin yalan düzmece olduğunu anlatmak için de birileri kıçını yırtmış bi tane sapık be elinde incili tevratı olan bi tane sapık kuzenlerini düzmenin hayaliyle yaşayan evlatlığının eşine aşık olan dünya da üzerinde konuşulacak o kadar konu varken cariye sikmekten bahseden savaştan ölümden bahseden bir sapık be

      Sil
  23. Soru 8
    doğuştan gelen birşey değildir
    pskolojik bir hastalıktır tiksinme duygusunun olmamasından gelir çocuklukta ilk başta hiç kimsede yoktur,tiksinme sonradan verilen bir duygudur eğer aile o çocuğa gerekli eğitimi vermezse çocuğun şekli bozulur öyle garip modeller sokaklara dökülür milletin ahlakı bozulur aynı bir kızın ahlaki eğitim yarım kalmış şekilde sokağa salınmasında olduğu gibi bugün çoklarında bunu görüyorum bu durum da onunla aynı olan bir durumdur o kız da muhtemelen lez yada yosma olur kendini de hiç öyle görmez kendine normal gelir bütün bunlar ahlaki değerin oturtulmamasından sebebtir ne var ki çağımızda insanların mezhebi çok genişledi yaratanın da böylelerini yok etmesi sizce de normal değil midir hem de hepsi bozulmuşsa.
    Soru 9
    öncelikle egoist in kelime manasına bakalım
    egoist:kendisinden başka hiç kimseyi düşünmeyen,sürekli kendisinin ön planda olmasını isteyen ''kişi''dir.
    öncelikle egoistlik insanlara yada şeytana mahsus bir özelliktir.
    tanrı mükemmeldir onda egoistlik söz konusu değildir.
    o ,insanı her hücresine kadar yaratmış ve insanın ruhuna vücudu teslim etmiştir yada vücuda ruhu teslim etmiştir.ona birtakım ihtiyaçlar vermiştir yeme içme vs. sonra onları tamamlayacak karşılıklar vermiştir ve insanın aciz olduğunu bilmesini istemiştir.kainatı insanın emrine vermiştir geçici olarak ve sadece kendisine ibadet edilmesini istemiştir bununla da bitmemiş sonrasında bu dünyayla karşılaştırılamayacak kadar güzel ve sonsuz bir yere hiç bir ihtiyacın ve kötü şeyin olmadığı konsept olarak bu dünyadan tamamen farklı bir yere ibadetlerini yapanları ve razı olduğu insanları göndereceğini bildirmiştir.bunu her millete bildirmiştir (124.000 peygamber olduğu söyleniyor(duymayanların da olacağı biliniyor))bu kadar ihsanda bağışta bulunup da ibadet istemesi haktır bencillikle özdeşleştirmek tamamen mantık dışıdır.yaratılan şeyler zıttı ile kaimdir cehennem bunun için vardır, cehennemlik ler egoistlik ten değil onun adaletinin olmasındandır.
    Soru 10
    doğru yolu bulmak için insana irade verilmiştir.herkes seçimlerinde özgürdür ama yanlış inanıştan da kurtulmak zordur hem çevresel etmenler hem özgür düşünememe gibi gibi şeylerden ötürü sonradan müslüman olanların günahları sıfırlanır bunlar zaten iyiyse ben inanıyorum ki Allah iyi olan hiç kimseyi helak etmez hidayet eder ona yol gösterir.öncelikli olan şey onun tek olduğuna ve doğru şekilde inanmaktır.yaratılış ibadet içinse inanmayınca yada yanlış inanınca cehenneme atılmak adaletsizlik olmaz sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8: hala eşcinselliğe hastalık diyorsunuz ya hasta olan sizsiniz sanırım. Şu an psikolojik bir hastalık olan eşcinsellik değil homofobidir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), eşcinselliği 70'li yıllarda hastalıklar ve rahatsızlıklar kapsamından çıkarttı. Benzer şekilde Amerikan Psikoloji Derneği (APA) da eşcinselliğin bir tercih olmadığını, doğal olduğunu ve değiştirilemeyeceğini açık ve net bir şekilde belirtti.

      http://evrimagaci.org/makale/117/
      Araştır olur mu?

      9: TDK egoist:
      egoist
      sıfat Fransızca égoïste
      sıfat Bencil
      "Sakat bir kadına tahammül edemeyecek kadar egoist miyim?" - R. H. Karay

      Dolayısıyla tanrıya egoist demekte hiçbir problem olmaz çünkü kendisine tapınılmasını isteyen tanrı bencil bir tanrıdır. Kendisine inanmayanı sonsuza kadar yakan bir tanrıda adaletten değil egodan bahsedilebilir. Eğer bahsedildiği gibi kötleri yakıp iyileri cennete atsaydı, inanca değil de yapılan iyilik kötülüklere baksaydı adaletten söz edilebilirdi ama kendine inanmayan ve müslüman olmayan herkesi yakması durumunda adalettten değil "sonsuz" egodan bahsedilebilir. Allah için iyilik ikinci plandadır, o yalakalık ister,kendisine köle olunmasını ister, bunu yapmayan biri için tanrının katında iyiliğin anlamı yoktur ve sonsuza kadar cehennemde yanacaktır.

      10: Aynısını bir hristiyan savunup müslümanalrın yanmasını haklı gösterebilir...
      Fakat az önce de yazdığım gibi böyle bir tanrıya asla adaletli denilemez

      Sil
    2. çok acaip ya Allaha tapmayan adam WHO'ya tapıyor. onlar dedi diye hastalıktan çıkıyorsa yandık desene asıl hastalıklı olanlar bizmişiz desene. kafan güzelmiş canım kardeşim nerden ne şekilde edindin bilmiyorum ama kendini islamiyeti eleştirmeye öyle adamışsın ki kendini kelimelere öyle adamışsın ki aralarında oyun oynayıp duruyorsun. dünya diyorsun dna diyorsun güneş diyorsun ama bunlarda ki mucizeleri görmüyorsun bile. dünyanın eksenindeki az bir kayma ile canlıar yok olabilecekken ,senin hesabınla, 17 milyar yıldır dünyada hayat var. islamiyeti sorguluyorsun da kendi dediklerine ya da insan laflarına onlar ilahmış gibi tapıyorsun. Kuranın içindeki mecaz anlamları görmüyorsun bile. sana cevap bulup getirene de ne demeli bilmem ki. adamın teki savunayım derken küfre düşüyor haberi yok. kafiri cennete soktu ya o küçük aklıyla.

      Sil
  24. Soru 11
    1.her din kendi dininden olmayanın yanacağını savunur bu doğrudur bu Allah ın varlığının kanıtıdır.(semavi)dinler kökende aynıdır fakat ümmetlerin yaşları ve dayanıklılığına yada bilmediğimiz birçok nedene göre farklılıklar arz eder.en son gelen öncekini egale eder saf dışı bırakır İslamın farkı burdadır.124.000 peygamber geldiği söyleniyor.semavi dinlerin dışında tarih te de birçok olay bir şekilde bir tanrı inancı olduğunu gösteriyo bunu çok araştırdım truva antik kentinde birçok tanrı kral var ancak orda da tanrı için kurban kesilen yerler var yani tek tanrı inancı da mevcut.daha bir çok eski uygarlıkta dinin izleri ve ibadet benzerlikleri mevcut.her millete peygamber geliyo 124.000 den birisi ancak inanan oluyo inanmayan oluyo bir şekilde değiştiriliyo ve sonra kitap gelmeyen veya suhuf olmayan dinler yok oluyo yada krallar tarafından kullanılıyor,değiştiriliyor.sonuç olarak Allah Kuran-ı Kerim i koruyor bugün topkapı sarayına gidip görebilirsiniz ilk çoğaltılan 7 Kuran dan birini.
    2.ilk başta diğerlerinin yanacağını tabi ki düşünürdüm öğretilmiş din olarak ama böyle sorgulama hevesim diğer din iken de var olsaydı İslam'ı seçerdim.
    3.diğer dindeki insanların aynı cevabı verdiğini nerden biliyoruz anket mi yaptık ? herkes iradede özgürdür.
    4.ailem pek baskı yapmadı bana sadece söyledikleri tavsiyeden ibaretti,coğrafyaya baktığımızda %99 müslüman bir etkisi olur ama inanmak istemeyen yine de inanmaz bu bağlayıcı sebep değil iradeye,sanırım ateistler cool olmak için %1 e girmeye çalışıyor.
    Soru 12
    iyi de kopyaladı yada aynısını yarattı demiyo ki ,kaburga kemiğinden yeni birisini yarattı demek, çok farklı bir yaratık böyle düz bakılması ya evrimcilerin yada devrimcilerin zihniyeti sanırım.uydurularak gelmesi bu kadar yıl gelmesi imkansızdır.3 dinde de vardır Hz.Adem(a.s) in topraktan yaratılışı ve Hz.Havva'nın onun kaburga kemiğinden yaratılışı
    Soru 13
    bu tür şeyleri insanların uydurduğuna inanmak doğru olmayacaktır ama en kolay ve çocuksu seçim bu olacaktır.insanların genetik yapısı yaratılıştan bu yana çok değişmiştir boyları ömürleri kısalmıştır o zaman öyle yapılmasını emretmiştir Allah ,diğer şekilde de yapabilirdi ama o zaman ilk insan diye bir kavram olmazdı ilk insanlar falan derdik buna bir açıklamam yok ama bu kadar hikmeti yaratanın bu yaptığında da vardır bir hikmeti
    Soruya gelince inanmak beyinle değil kalple yapılan bir fiildir inanmak mantıklı mıdır diye bir soru sormak nasıl bir şeydir anlayamadım. ancak beyninle inandığını kuvvetlendirebilir yada zayıflatabilirsin
    bunun için doğruyu kalbe özümsetebilen bir beyin lazımdır.he diyeceksin ki doğru görecelidir doğrudur.soru 10 da dediğim gibi inanıyorum ki Allah iyi olan hiç kimseyi helak etmez hidayet eder.
    Soru 14
    felsefenin çağı bitmiş olmasına rağmen cevaplayalım
    öncelikle bu geniş gözüken dar bir bakış açısı bu düşünce mükemel bir varlık için geçerli değildir insan düşüncesidir insana geçerlidir bu adam tanrıyı anlayamadığı için bunu yazmıştır.
    herşey zıttı ile kaimdir,kötülük olucak ki iyiliğin değeri anlaşılsın
    ''bütün kötülükler insanların iradesiyle olur insan kusurlu yaratıktır'' ancak Allah ona özgür irade verdiği için önlemez o hesapları hemen görmez cezasını cehenneme bırakır.bunları da hikmeti olduğu için böyle yapar.o isimlerinin tecellisi için bu dünyayı yaratmıştır

    YanıtlaSil
  25. Soru 11
    1.her din kendi dininden olmayanın yanacağını savunur bu doğrudur bu Allah ın varlığının kanıtıdır.(semavi)dinler kökende aynıdır fakat ümmetlerin yaşları ve dayanıklılığına yada bilmediğimiz birçok nedene göre farklılıklar arz eder.en son gelen öncekini egale eder saf dışı bırakır İslamın farkı burdadır.124.000 peygamber geldiği söyleniyor.semavi dinlerin dışında tarih te de birçok olay bir şekilde bir tanrı inancı olduğunu gösteriyo bunu çok araştırdım truva antik kentinde birçok tanrı kral var ancak orda da tanrı için kurban kesilen yerler var yani tek tanrı inancı da mevcut.daha bir çok eski uygarlıkta dinin izleri ve ibadet benzerlikleri mevcut.her millete peygamber geliyo 124.000 den birisi ancak inanan oluyo inanmayan oluyo bir şekilde değiştiriliyo ve sonra kitap gelmeyen veya suhuf olmayan dinler yok oluyo yada krallar tarafından kullanılıyor,değiştiriliyor.sonuç olarak Allah Kuran-ı Kerim i koruyor bugün topkapı sarayına gidip görebilirsiniz ilk çoğaltılan 7 Kuran dan birini.
    2.ilk başta diğerlerinin yanacağını tabi ki düşünürdüm öğretilmiş din olarak ama böyle sorgulama hevesim diğer din iken de var olsaydı İslam'ı seçerdim.
    3.diğer dindeki insanların aynı cevabı verdiğini nerden biliyoruz anket mi yaptık ? herkes iradede özgürdür.
    4.ailem pek baskı yapmadı bana sadece söyledikleri tavsiyeden ibaretti,coğrafyaya baktığımızda %99 müslüman bir etkisi olur ama inanmak istemeyen yine de inanmaz bu bağlayıcı sebep değil iradeye,sanırım ateistler cool olmak için %1 e girmeye çalışıyor.
    Soru 12
    iyi de kopyaladı yada aynısını yarattı demiyo ki ,kaburga kemiğinden yeni birisini yarattı demek, çok farklı bir yaratık böyle düz bakılması ya evrimcilerin yada devrimcilerin zihniyeti sanırım.uydurularak gelmesi bu kadar yıl gelmesi imkansızdır.3 dinde de vardır Hz.Adem(a.s) in topraktan yaratılışı ve Hz.Havva'nın onun kaburga kemiğinden yaratılışı
    Soru 13
    bu tür şeyleri insanların uydurduğuna inanmak doğru olmayacaktır ama en kolay ve çocuksu seçim bu olacaktır.insanların genetik yapısı yaratılıştan bu yana çok değişmiştir boyları ömürleri kısalmıştır o zaman öyle yapılmasını emretmiştir Allah ,diğer şekilde de yapabilirdi ama o zaman ilk insan diye bir kavram olmazdı ilk insanlar falan derdik buna bir açıklamam yok ama bu kadar hikmeti yaratanın bu yaptığında da vardır bir hikmeti
    Soruya gelince inanmak beyinle değil kalple yapılan bir fiildir inanmak mantıklı mıdır diye bir soru sormak nasıl bir şeydir anlayamadım. ancak beyninle inandığını kuvvetlendirebilir yada zayıflatabilirsin
    bunun için doğruyu kalbe özümsetebilen bir beyin lazımdır.he diyeceksin ki doğru görecelidir doğrudur.soru 10 da dediğim gibi inanıyorum ki Allah iyi olan hiç kimseyi helak etmez hidayet eder.
    Soru 14
    felsefenin çağı bitmiş olmasına rağmen cevaplayalım
    öncelikle bu geniş gözüken dar bir bakış açısı bu düşünce mükemel bir varlık için geçerli değildir insan düşüncesidir insana geçerlidir bu adam tanrıyı anlayamadığı için bunu yazmıştır.
    herşey zıttı ile kaimdir,kötülük olucak ki iyiliğin değeri anlaşılsın
    ''bütün kötülükler insanların iradesiyle olur insan kusurlu yaratıktır'' ancak Allah ona özgür irade verdiği için önlemez o hesapları hemen görmez cezasını cehenneme bırakır.bunları da hikmeti olduğu için böyle yapar.o isimlerinin tecellisi için bu dünyayı yaratmıştır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11: >her din kendi dininden olmayanın yanacağını savunur bu doğrudur bu Allah ın varlığının kanıtıdır.(semavi)dinler kökende aynıdır fakat ümmetlerin yaşları ve dayanıklılığına yada bilmediğimiz birçok nedene göre farklılıklar arz eder

      hatalı bir düşünce, birincisi ben her din demedim, neredeyse her din dedim. Ortaya çıkan ilk dinlerde cehennem kavramı yoktu, daha sonradan ortaya çıktı, dolayısıyla şimdi bu allahın olmadığının mı kanıtı?
      Bir de hepsi birbirinden geldiğinden dolayı (örneğin hristiyanlık yahudilikten, yahudilik, sümer dinlerinden) benzerlikler mevcuttur. Kuran incil ve tevratın sümerdeki kökeni kitabını okumanı öneririm.

      >en son gelen öncekini egale eder saf dışı bırakır

      Pastafaryanizm islamdan sonraki tek tanrılı dindir, o halde o da islamı saf dışı bırakmalıdır. Eğer bunu kabul edersen görüşün de doğru olur, eğer görüşün yanlışsa ve hala islamda kalmayı seçiyorsan aynı şeyi hıristayan da kendi dini için söyler ve islam yanlıştır der. tıpkı senin pastafaryanlık yanlış dediğin gibi.

      >124.000 peygamber geldiği söyleniyor
      http://bilgehanbengi.blogspot.com/2009/10/peygamber-bollugu-ve-peygamber-ktlg.html

      >sonuç olarak Allah Kuran-ı Kerim i koruyor bugün topkapı sarayına gidip görebilirsiniz ilk çoğaltılan 7 Kuran dan birini.

      Kuran da değiştirilmiştir.
      http://pozitifateizm.wordpress.com/2009/09/26/kuranin-tek-harfi-bile-degistirilmedi-mi/

      Ayrıca soruya yine cevap vermediğini ve konuyu çok farklı yerlere çektiğini belirtmeliyim.

      12: Dostum DNA aynıysa cinsiyette morfoloji de aynı olur ya, ne kıt biyoloji bilginiz varmış sizin. Aynı DNA dan bahsediyoruz. Anlayacağın dilden söylemek gerekirse: adem ve havva tek yumurta ikizi gibi olmalıdırlar.

      13: >Soruya gelince inanmak beyinle değil kalple yapılan bir fiildir

      inanç beyinde oluşur ve kalbin görevi kan pompalamaktır. Fakat demek istediğini anladım, mantıksız olabilir ama ben inanıyorum diyorsun, mantıksız şeylere inanmak da hakkın :D

      14: Tüm bu iddiaları önceki sorularda yanıtladım, tekrar parmaklarımı yoramam, ordan okuyabilirsin, ayrıca yarın bununla ilgili bir yazı da hazırlayacağım için problem yok ordan okursun

      Sil
  26. cevap 1: Sidik yarışı deyimi hatalı ama neyse... Şeytan Allah'a olan sevgisi yüzünden insanın en büyük düşmanı oluyor... Buradaki amaç Allah'ı yenmek falan değil... özgür iradesi olan insanın meleklerden üstün olamayacağını Allah'a ispatlamaktır... Burada eğer eşitsizlikten veya Allah ın hile yaptığından bahsetmem çünkü özgür iradesi olan insanı yaratmak (ki ateizm varsa özgür irade de vardır) hile değil olsa olsa şeytana verilmiş bir avanstır...
    Şeytanın bir gücü yoktur o sadece insandaki kötü duyguları tetikler...
    felaketler söz konusu olduğunda da şöyle derim... Bu durumun da kuralları vardır... Ona bakarsan kitap da göndermesi hiledir senin bakışına göre... Hayır bunlar yol göstermedir... kitap da felaketler de bir çeşit yol göstermedir... Çünkü nuh tufanı olduktan sonra da benim inancım gereği o insanlar ölü fakat günü geldiğinde onlar hesap verecek... Yani onların günahları sıfırlanmadı... Şeytan yapacağının en iyisini yaptı...
    cevap 2 ve 3 de olmuş aynı zamanda
    cevap - 4 Düşünce ve benzeri kavramları sevgi vs... sadece sinirsel etkileşim olarak düşünmek insancıl bir yaklaşımdır... Ancak düşünce denilen şeyi bir robot da silikon bazlı devrelerle yapar...
    İkincisi biz tanrının yok olduğunu hiçbir zaman söylemedik ki, düşünemeyeceğini düşünelim... biz yok demiyoruz siz diyorsunuz... Düşünce evet bir sinirsel etkileşim ancak bu sayede ortaya çıkan şey yani düşüncenin kendisi ortaya çıktığı anda bedenden bağımsız bir şey haline gelir... kavram olgu isim vs... "Düşünüyorum öyleyse varım"... Ben var olduuna inanıyorum ve düşündüğünü de kabul ediyorum bu sayede...
    cevap - 5
    Dna kopyalamasındaki değişimin hata olduğunu nereden biliyorsun??? Dna diziliminde hata oluyor diyorsun... neye göre kime göre hata??? Eğer buna hata diyorsan ben sana evrim teorisini kaldırıp attın dostum derim... Bu senin hata dediğin şey belki bir ortak atadan bir yan dal türemesine yol açmıştır... Buna hata diyemezsin... Burada mantıktan kopuyorsun bu öznel bir yorum... Genelleyemezsin...
    Cevap 6 ve 7
    Herşeyi bilmek demek herşeye karar vermek demek midir??? Mesela ben senin bu akşam otobüse bineceğini biliyorum diyelim mesela... güzel... bu benim senin her adımını kontrol ettiğim sonucunu doğurmaz... Sen belki otobüse binmeden önce bir pastaneye gidip pasta yiyeceksin... Ben kontrol etmiyorum...
    Ha Allah bunları kontrol eder ama insana da kapılar açar... Özgür irade gibi düşünün bunu... Sınav mantığında bir şeyi es geçiyorsunuz... dersine iyi çalışan sınavda zorlanmaz... çalışmayan zorlanır... bu başka bir konu... Size ders anlatmayan bir hocanın size trigonometri sorusu sorması abestir... bu mantık dahilinde bir sınav olmaz...
    Yani elinizde iyi ve kötü olmak için gerekli öğrenim var sorun sadece bu sınavda doğruya mı yöneleceksiniz yoksa yanlışa mı???
    bütün ailenizi katletmiş bir adamı yakalıyorsunuz... Elinizde silah var ve adam size onu öldürmemeniz için yalvarıyor... İşte size sınav... Ateş eder misiniz, yoksa affeder misiniz??? Elinizde bu sınavdan kalacak yada geçecek her türlü veri var... Bu mantıksız bir sınav mı??? Ancak seçme şansı sizin...
    Bir yanda katil olmak diğer yanda öfkenizi kontrol etmek var...
    İşte bizim salak dinciler, herşey sınav sınav derken bunları hiç düşünmezler... Mesela namaz dedin mi hepsi aman aman namaz der başka şey demez... oysaki bu sınav çok basit yerlerdeki bir kaç davranış ile geçilebilecek bir sınavdır... Ama onlar size ateşten cehennemler sunarlar... Sonsuz gücü ve zekası olduğuna inandığım yaratıcımın gücünü ve "düşüncesini" neden bu kadar hafife alayım???

    YanıtlaSil
  27. cevap 1: Sidik yarışı deyimi hatalı ama neyse... Şeytan Allah'a olan sevgisi yüzünden insanın en büyük düşmanı oluyor... Buradaki amaç Allah'ı yenmek falan değil... özgür iradesi olan insanın meleklerden üstün olamayacağını Allah'a ispatlamaktır... Burada eğer eşitsizlikten veya Allah ın hile yaptığından bahsetmem çünkü özgür iradesi olan insanı yaratmak (ki ateizm varsa özgür irade de vardır) hile değil olsa olsa şeytana verilmiş bir avanstır...
    Şeytanın bir gücü yoktur o sadece insandaki kötü duyguları tetikler...
    felaketler söz konusu olduğunda da şöyle derim... Bu durumun da kuralları vardır... Ona bakarsan kitap da göndermesi hiledir senin bakışına göre... Hayır bunlar yol göstermedir... kitap da felaketler de bir çeşit yol göstermedir... Çünkü nuh tufanı olduktan sonra da benim inancım gereği o insanlar ölü fakat günü geldiğinde onlar hesap verecek... Yani onların günahları sıfırlanmadı... Şeytan yapacağının en iyisini yaptı...
    cevap 2 ve 3 de olmuş aynı zamanda
    cevap - 4 Düşünce ve benzeri kavramları sevgi vs... sadece sinirsel etkileşim olarak düşünmek insancıl bir yaklaşımdır... Ancak düşünce denilen şeyi bir robot da silikon bazlı devrelerle yapar...
    İkincisi biz tanrının yok olduğunu hiçbir zaman söylemedik ki, düşünemeyeceğini düşünelim... biz yok demiyoruz siz diyorsunuz... Düşünce evet bir sinirsel etkileşim ancak bu sayede ortaya çıkan şey yani düşüncenin kendisi ortaya çıktığı anda bedenden bağımsız bir şey haline gelir... kavram olgu isim vs... "Düşünüyorum öyleyse varım"... Ben var olduuna inanıyorum ve düşündüğünü de kabul ediyorum bu sayede...
    cevap - 5
    Dna kopyalamasındaki değişimin hata olduğunu nereden biliyorsun??? Dna diziliminde hata oluyor diyorsun... neye göre kime göre hata??? Eğer buna hata diyorsan ben sana evrim teorisini kaldırıp attın dostum derim... Bu senin hata dediğin şey belki bir ortak atadan bir yan dal türemesine yol açmıştır... Buna hata diyemezsin... Burada mantıktan kopuyorsun bu öznel bir yorum... Genelleyemezsin...
    Cevap 6 ve 7
    Herşeyi bilmek demek herşeye karar vermek demek midir??? Mesela ben senin bu akşam otobüse bineceğini biliyorum diyelim mesela... güzel... bu benim senin her adımını kontrol ettiğim sonucunu doğurmaz... Sen belki otobüse binmeden önce bir pastaneye gidip pasta yiyeceksin... Ben kontrol etmiyorum...
    Ha Allah bunları kontrol eder ama insana da kapılar açar... Özgür irade gibi düşünün bunu... Sınav mantığında bir şeyi es geçiyorsunuz... dersine iyi çalışan sınavda zorlanmaz... çalışmayan zorlanır... bu başka bir konu... Size ders anlatmayan bir hocanın size trigonometri sorusu sorması abestir... bu mantık dahilinde bir sınav olmaz...
    Yani elinizde iyi ve kötü olmak için gerekli öğrenim var sorun sadece bu sınavda doğruya mı yöneleceksiniz yoksa yanlışa mı???
    bütün ailenizi katletmiş bir adamı yakalıyorsunuz... Elinizde silah var ve adam size onu öldürmemeniz için yalvarıyor... İşte size sınav... Ateş eder misiniz, yoksa affeder misiniz??? Elinizde bu sınavdan kalacak yada geçecek her türlü veri var... Bu mantıksız bir sınav mı??? Ancak seçme şansı sizin...
    Bir yanda katil olmak diğer yanda öfkenizi kontrol etmek var...
    İşte bizim salak dinciler, herşey sınav sınav derken bunları hiç düşünmezler... Mesela namaz dedin mi hepsi aman aman namaz der başka şey demez... oysaki bu sınav çok basit yerlerdeki bir kaç davranış ile geçilebilecek bir sınavdır... Ama onlar size ateşten cehennemler sunarlar... Sonsuz gücü ve zekası olduğuna inandığım yaratıcımın gücünü ve "düşüncesini" neden bu kadar hafife alayım???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. >Şeytan Allah'a olan sevgisi yüzünden insanın en büyük düşmanı oluyor..

      Allaha olan sevgisi gerçekten büyük olsaydı secde ederdi insana. Mesela bir komutan düşün: askerine "şu taşa selam ver" desin. Asker komutanın sözünü gerçekten dikkate alıyorsa, ona sevgisi büyükse denileni yapar, fakat şeytan bunu yapmadı ve sen bunun Allaha olan sevgisi yüzünden olduğunu söylüyorsun.

      >özgür iradesi olan insanın meleklerden üstün olamayacağını Allah'a ispatlamaktır.

      sanki allah her şeyi bilmiyormuş,ispata ihtiyacı varmış gibi konuşuyorsun. şeytan allahın her şeyi bildiğini tüm kainatın sahibi olduğunu bilmiyor mu ki allaha ispat etmeye çalışıyor? bu ispat değildir başkaldırıdır.

      >Ona bakarsan kitap da göndermesi hiledir senin bakışına göre

      kitap gönderince ne yapacaklarına karışmıyor, kitap öğüttür, fakat helak etme durumunda direk olaya karışmaktadır, şeytanın yaptığını "ispat etmeye çalıştığını(!)" bozmaktadır. O halde senin bakış açına göre şöyle sorayım: Neden tam şeytan ispat edecekkken insanları helak etmiştir.

      >Hayır bunlar yol göstermedir... kitap da felaketler de bir çeşit yol göstermedir

      yol gösterme mi? kıyamet gününde hesap verecek olan o insanlara ne yolu gösteriyor ki? Bir kişiye onu öldürerek yol gösteremezsin ki 3. sorunun cevabnı hala vermedin.

      4: >Ancak düşünce denilen şeyi bir robot da silikon bazlı devrelerle yapar...

      Hayır, devreler düşünmeyi sağlamaz, bilinç oluşturmaz, irade oluşturmaz.

      ve geri kalan açıklama da soruya cevap vermemiş, düşünce bir olgudur, kavramdır evet ama somut bir şey olmadan varolamaz.

      5: Mutasyonlar genetik bilgideki hatadır ve DNA kusursuz olmadığı için doğru kopyalanmayabilir, bir hata yararlı da olabilir etkisiz de olabilir, zararlı da... Fakat konumuz bu değil asıl soru bu yanlış kopyalanmanın çoğu zaman düzeltilmesi, tanrının neden böyle bir tasarım seçtiği görüşüdür asıl soru ve yine bu sruya da cevap alınamamış

      6ve7: >Mesela ben senin bu akşam otobüse bineceğini biliyorum diyelim mesela... güzel... bu benim senin her adımını kontrol ettiğim sonucunu doğurmaz.

      Bunu bilmezsin, belki son anda değiştirdim kararımı, bu sefer yanlış bilmiş olacaksın. Senin bilgin tahmindir mutlak değildir, fakat tanrının bilgisi mutlaktır ve irade ile değiştirilemez (değiştirilebilirse mutlak olmaz). Dolayısıyla ortada irade yoktur. Ki ben tanrının karar verdiğini söylemedim, bunu ben yapmadan bildiğini ve bunun irade ile çelişeceğini söyledim.

      >bütün ailenizi katletmiş bir adamı yakalıyorsunuz... Elinizde silah var ve adam size onu öldürmemeniz için yalvarıyor... İşte size sınav... Ateş eder misiniz, yoksa affeder misiniz?

      eğer ben daha karar vermeden tanrının ne yapacağımı bildiği bir durum söz konusuysa mesela benim tetiğe vuracağımı daha ben vurmadn biliyorsa burda sınavın anlamı kalmaz.

      Sil
  28. cevap 8: Evet eşcinselliği seçemezsin... Hepimiz öyle doğabiliriz, hepimizin oğlu kızı eşcinsel olabilir... Asla eşcinselleri kendi özelleri yüzünden suçlamam... benle eştirler... farkımız yoktur... Herkesin cinselliği kendine özeldir...
    Ancak eşcinselliğin tamamen makul olduğunu da söyleyemem... Yani sıradan bir şey de değil... Masmavi bir tablo da çizmeyelim... Zamanında Aids denilen hastalığa eşcinsel vebası denildiği de bir gerçektir... İnsanın cinsiyetinde olmayan bir şeydir... Erkeklerin penisi ve kızların vajinası vardır... Cinsellik bu iki organ ile belli bir noktaya gelir...
    Lut kavmindeki olayın bir farkı vardır... Nasıl ki günümüzdeki iktidar dinci diye çoğunluğu temsil ediyor diye günümüzde sakallı sayısı artıyorsa, bu da ona benzer bir örnektir... Lut kavmi eşcinsel bir kavimdir diyebilir misiniz bana??? Hayır diyemezsiniz... Ancak eşcinselliğin yaygın olduğu ve artık kadın erkek ilişkisinin hakir görünür noktaya geldiği bir toplumdur... Yani her lut insanı eşcinsel doğduğundan lanetlenmedi...
    Erkeklerin anal bölgesinden ilişkiye girmek yoluyla zevk aldığı ispatlanmıştır... bu zevk noktalarını yaratan da Allah tır... Ee her cennette bir yasak elma olmalıdır değil mi???
    Eşcinsellik türkiye de hala bir azınlığın meselesi... ancak her azınlık bir gün çoğunluk olursa ne olur sizce?? Siyahlar çoğunluk olunca ırkçılık olmayacak mı?? Eşcinsellerde de bu var... Azınlık oldukları için göremiyoruz... EŞcinsel insanlar çocuk evlad edinmeye başladılar mesela... bu çocuk cinselliği nasıl görecek??? Eşcinseller çoğunlukta olsa idi bizler hakir görülecektir...
    lut kavminde olan budur...
    yine söylüyorum eşcinsellerle hiçbir derdim yok... Ama onları tam anlamıyla normal görmem imkansız...
    az önceki cevaptaki mantık burada da var... Allah bunu yaratırken bir hata olarak mı yarattı?? Hayır... ya da evet... sorun şu bu bir hata değil...
    evrimsel bağlamda şöyle bir tez önerebilirim size... Eskiden uzun süreli savaşlar oluyordu ve kadınlar savaşmıyordu... Erkekler bu uzun süreli savaşlar boyunca kadınlarla ilgili ihtiyaçlarını zaman içinde kendi içlerindeki daha naif daha yumuşak erkeklerle gidermeye başladılar... kadın ile birliktelik savaşın olmadığı zamanlarda ve çocuk için yapılan bir şeyken, erkek erkekğe ilişki zevk bağlamında yapılıyordu... tabi ki bu olay genlere de yansıdı...

    cevap 9-10 Yahu siz bari yapmayın... cennet ırmaklar ve meyveler ve huriler... cehennem de ateş... bu kadar mı yani??? Sonsuz gücüne inandığım tanrının bir felsefesi yok mu??? Siz yok diyorsunuz bense var diyorum... İşte dediğim salak dinci bakışı bu... Oysaki din de felsefeyi içerir... Allah herşeyi yaratacak kadar sonsuz güçlü ve akıllı... Ama öte dünya iki şeyden ibaret... ateş ve huriler...
    Cennet kerhane değildir, cehennem de hamam... Bu mantığı asla kabul etmedim... Etmem de...

    Cevap -11 Bu soru çok önemli... Bu soru din faşistlerine sorulacak en güzel soru... Çok şükür ben öyle değilim... Üstelik antalya da yaşayıp bu gayrımüslümlerin bi,zden üstün yönlerini gördükçe onlara olan bakışım daha da güzelleşiyor... İyi insanlar onlar...
    Üstelik çamaşır makinasını buzdolabını arabayı bilgisayarı antibiyotiği buldukları için biz onları ayaklarını altını öpsek yeridir... Onun yerine salak sakallılar gibi onlar gayrımüslim falan diye aşağılıyoruz... Üstelik bir de kazıklama derdindeyiz onları... ne alçakça bir bakış...
    Ha ben danimarkada doğsaydım radikal bir hıristiyan olabilirdim... ancak bu kafam daki sorgu özelliği yüzünden onu da sorgulardım... Ha bulacağım şey, canilerin dini olan islam değil iyi insanların dini olması gereken islam olabilirdi...
    O yüzden şu anda da benim düşüncem aynıdır... Allah a giden yol tektir ve belli bir etnisiteye özel değildir... belli bir dine bir zümreye özel değildir...tektir... bu yol müslümanlıktan da geçmez tam olarak... tüm dinlerden geçer... hepsinde bu yol aynıdır ve hepsinde de o yolu göstren işaretler vardır... Ancak bunu o dinin en radikali bile göremeyebilir... Yani ben danimarkalı da olsam sorgulardım ve o yolu arardım... tabi ki bir intihar komandosu da olabilirdim... onu da bilemem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8: >Lut kavmi eşcinsel bir kavimdir diyebilir misiniz bana??? Hayır diyemezsiniz... Ancak eşcinselliğin yaygın olduğu ve artık kadın erkek ilişkisinin hakir görünür noktaya geldiği bir toplumdur... Yani her lut insanı eşcinsel doğduğundan lanetlenmedi...

      Kuran diyebilir mesela:
      Lut, kavmine dedi ki: "Alemlerde, sizden önce hiç kimsenin yapmadığı 'fahşayı' (hayasızlığı) mı yapıyorsunuz? Gerçekten siz, kadınları bırakıp, şehvetle erkeklere mi yaklaşıyorsunuz? Doğrusu siz, 'müsrif'(haddi aşan) bir kavimsiniz."
      Lut Kavmi'nin cevabı: "Bunları, yurdunuzdan sürüp çıkarın, muhakkak bunlar, çokça temizlenen insanlardır." demekten başkası olmadı.
      Bunun üzerine Biz, karısı dışında, (Lut'u) ve ailesini kurtardık; (karısı) ise, helake uğrayanlardan oldu. Ve onların üzerine, bir (azap) sağanağı yağdırdık. Bak! Mücrimlerin(suçluların) akıbeti nasılmış?
      [ARAF(7)/80-84]

      >Eşcinseller çoğunlukta olsa idi bizler hakir görülecektir...
      lut kavminde olan budur...

      kurandaki anlatım yukarıda mevcut, böyle bir şey olsa allah söylerdi değil mi

      Evrimsel bağlamda sunduğun tez ise baştan sona zırva... yüzlerce canlıda eşcinsellik görülür. hayvanlarda sıklıkla rastlanır buna, ne o?onlarda avlanmaya giderken mi yaptılar?

      9ve10 her zamani gibi soruya cevap vermedin

      11: açıksözlülüğün için teşekkürler yine sorgulardın ama hangi yola gireceğin belirsiz, işte bu cevabı severim :)

      Sil
    2. Sakarya depreminde allah neye sinirlendi bu kez içkimi içtiler veya tsunami olduğunda ne yaptılar domuz etimi yediler dünyada bir sürü eşcinsel istediğini yapıyor hiçte bişey olmuyor herkes içkisini içiyo masum insanları öldürüyo ama allahın sopası şaşıyor masum çocuklar depremde ölüyor. kısacası kuran zaten lord of the rings veya star wars game of thornes gibi bir kitap çoğu sümerlilerin ve tevratın masallarıyla dolu gılgamış destanı apaçık kanıtıdır.bence kuranın ayetlerini tartışmak game of thornesin yazarını tartışmakla aynı saygılar sunarım.

      Sil
    3. inanamıyorum gerçekten sizin gibi inançsız insanların olduğuna ...

      Sil
    4. Anonymous ve Alfa Centauri öncelikle derin saygılarımı ikinize de iletmek isterim. Soluksuz okuduğum tartışmanızın sonunda bu tür tartışmaların keşke her kesimde ve bu düzeyde rahatlıkla yapılabilmesini ölmeden görebilsek diye düşünüyorum. Saygılar ve sevgiler...

      Sil
  29. Cevap - 12 Tanrı insanı yarattı denilirken veya tanrı dünyayı yarattı derken bir andan bahsetmez, her zaman için süreç vardır... tanrı insanın yarattı, ne kadar zamanda??? bir süreç var bu işin içinde... Allah 6 mgün derken kullanılan gün kavramı bizim 24 saatimizi kast eden şey midir??? Bir süreç vardır... bu yönüyle aslında evrim ile çelişmez... ha kesin destekler diyemeyiz ama çelişir de diyemeyiz...
    Aristo kitaplarını napacağız?? Kaldırıp atacak mıyız mesela??? o da daha hiçbir gelişme yokken canlıları sınıflandırmış... Napacağız onu senin mantığına göre???
    Henüz darwin ortada yok iken evrim ile ilgili teorileri olan islam alimlerini napacağız (islami olmasa da alimler var)...Darwin bunlardan sonra gelmiş ve popüler olmuş elbette... Ama bu teori ondan önce de var... Ancak o daha uygun bir zamanda ortaya atıldığı için daha öne çıkmış...
    İnsanın genetiği bilmese de birazcık kendini zorlayarak bir şeyleri görebildiğini düşünmek yanlış olmaz... Çinlilerin çekik gözlerini afrikalının siyah tenini, izlandalı nın bembeyazlığını mesela bir insan görebilir... Her canlının bulunduğu ortama uyabildiğini görebilmektedir... Maymun ile çok büyük benzerliğimiz olduğunu görmek için genetik bilmeye gerek mi var???
    yine kıllı sakalllı mantığı var burada... Onlar "yarattı" kelimesini görür, orada kalır... ama bilen insan bunu merak eder... bir anda mı yarattı... Yaratmak burada bir an mıdır süreç midir??? bunu sorgulamaz...
    Sonmsuz gücü var der ama canlılara müdahale etmez edemez der... aklınca tabi ki bunun farkında olmaz ama böyle der... Kafasında ona bir sınır koyar gerizekalı... kendiyle çelişir...
    Sİz böyle düşünmeyin...
    Cevap - 13: Şimdi sevgili dostum amerikada bir davada olsadık senle ben... bu sorularının çoğuna "Objekşııınn" diye atlardım... sorunun içinde kendi vardığın sonuç var... Neyse...
    Tüm canlılar ortak bir atadan türemiştir denilince (bir bakteri) Bir şey demiyorsun, Ama bu durumda neden kardeş kardeşe ilişkiye girdi diyorsun... burada mantıksızlık var... Buna bakrsak tüm canlılara afedersin i.neeleeerrr demek zorunda kalacağız...
    şaka bir yana Burada olması gereken bu değil midir??? iki kişi birlşeiyor... çocukları oluyor ve etrafta başka kimse yok... napacaksın???
    ha neden Allah başka insanları da türetmedi??? bu da güzel ama Allah senin isteğine göre şekil almaz ki... İnsan bölünerek çoığalsaydı da diyebilirdin mesela??? neden farklı insan kavramını seçtim... tomurcuklanma ile üreyebilirdik... neden doğruganlığı seçtik... Bu da onun iradesi arkadaş... cevabı onda... ben de değil... Senin neden başında saç var... neden iki penisli değiliz... bu sayede eşcinsellik sorun olmazdı falan... ne diyelim... bu böyle arkadaş... Yani futbol neden elle oynanmıyor demek gibi bir şey...
    Cevap - 14: Kısaca .iktir ett... takma kafaya... demek istiyorum...
    Tanrı engel olmak istiyor kötülüklere bunun için de uğraşıyor... Ama kendisi bir şey kullanmıyor... biz insanlara akıl veriyor bunları düzelt diye... vicdan veriyor onun acısını eksikliğini sen gider diye... sızısını hisset diye...
    Ama sen yine de bana ne diyorsun sayın Hume... Whatta fuck r u talking about???
    Aslan savunmasız ceylana dalarken doğa kanunu dersin... sen başkasını katledince doğa kanunu yetmiyor... neden??? Doğanın kanunu işte??? Yetmiyor değil mi??? Başka şeyler giriyor işin içine... Ve bu şeyler aslanda yok... sen de var... hiçbir aslan geyik sayısı ile ilgilenmez ama sen sayarsın... tavşan zorda kalınca yavrusunu yer... Sen yavrular sokakta kalmasın diye çocuk esirgeme kurumu kurarsın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 12 >Bir süreç vardır... bu yönüyle aslında evrim ile çelişmez... ha kesin destekler diyemeyiz ama çelişir de diyemeyiz...

      çelişir diyebiliriz bence. islama göre kuran cennete yaratılmıştır daha sonra dünyaya gönderilmiştir. Fakat evrimde tüm süreç dünyadadır.

      >Aristo kitaplarını napacağız?? Kaldırıp atacak mıyız mesela??? o da daha hiçbir gelişme yokken canlıları sınıflandırmış... Napacağız onu senin mantığına göre???

      Aristo "bu bilgiler kesin doğrudur bunu tanrı yollamıştır" demiyor ki aristonun kitaplarını baştan sona atalım. bilimsel yöntemin dediğini yaparız ve hepsini yanlışlamaya test etmeye çalışırız ve gözlemlere göre bu bilgi doğru bu yanlış deriz, fakat tanrı tarafından gönderilen bir kitap için bu söylenilemez, tek bir hata onun tanrıdan gönderilmediğini gösterir.

      ve yine konudan sapıp cevap vermedin. konuyu farklı yerlere çekmekten bıkmadınız mı?

      >Tüm canlılar ortak bir atadan türemiştir denilince (bir bakteri) Bir şey demiyorsun, Ama bu durumda neden kardeş kardeşe ilişkiye girdi diyorsun... burada mantıksızlık var...

      biri objektif kanıtlara dayalı bir fikirken diğeri bir mittir. ayrıca ben gerçekten ilahi bir gücün neden bunu seçtiğini soruyorum, başka bir şey yapabilirken...

      >şaka bir yana Burada olması gereken bu değil midir??? iki kişi birlşeiyor... çocukları oluyor ve etrafta başka kimse yok... napacaksın???

      eğer her şeye gücü yeten bir tanrı olsaydım ne yapardım biliyor musun? yeni bir çift üretirdim ve enseste zorlamazdım.

      >ha neden Allah başka insanları da türetmedi??? bu da güzel ama Allah senin isteğine göre şekil almaz ki... İnsan bölünerek çoığalsaydı da diyebilirdin mesela??? vs vs vs...

      Fakat burdaki asıl olay bunun ahlak kurallarını gönderen ilahi bir güç tarafından seçilmiş olması... Sen evreni yarat, bunca zahmete gir, tüm melekleri şeytanları yarat, ama bir çift daha yaratma, işte bunun mantıksız olduğunu söylüyorum...

      14: yine cevap yok

      saygılar

      Sil
  30. siz özgürlükten yanasınız değil mi??? o halde başkalarının inançlarının da bi özgürlük olduğunu unutmayın.. herkes inanmak zorunda değil ama inananlara saygı göstermeli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birilerine inanmamaya mı zorladım? Dinsizlerin dışlandığı, bir kaç söz yüzünden hapis yeiği, dövüldüğü, öldürüldüğü bir ülkede inançların da özgür olması gerektiğini söylemen ne gerip, biz adam mı öldürdük nirilerinin hakkını mı yedil inanç konusunda, konuşmak isteyenleri mi susturduk da böyle bir şey yazma gereği duydun?

      Ayrıca inanca değil inanca sahip olma hakkına saygı duyulur. Konuyla ilgili yazım:
      http://alfa-sorgulama.blogspot.com/2013/04/inanca-sayg-uzerine.html

      Sil
  31. Dinsizim ama ne kadar saçma şeyler yazdığının farkında mısın bizim için bir toz parçası neyse tanrı içinde anca o kadar önemi olabilir.
    Ayrıca zaman kavramının tanrı için olduğuna inanıyorsan git saçma yorumlarını başka salaklara sun.
    Bütün yazın tanrı yetersiz bir güç olarak sunmakla geçmiş üzerine ilk yerlerde sonsuz güç tanımını kullanırlen.
    Ayrıca resmini koyduğun adamın kitaplarını okursan tanrının nasıl bir güçte olduğunu ve o dediğin bozukluk olayının yapısal bir süreç bir gelişim olduğunu görürsün.
    Dinsizseniz bile beyin sahibi olun yemin ediyorum cahil dindarlardan farkınız yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. >bizim için bir toz parçası neyse tanrı içinde anca o kadar önemi olabilir.

      Farkettiysen yazının başlığı dindarlara sorular deistlere sorular değil, ve bahsedilen yazı dinler üzerine yazılmış bir yazıdır. Tutup olayı tanrıya bağlaman asıl saçma olmuş. Dinler üzerine yazıldmış bir yazıda olayı dinden bağımsız tanrıya bağlaman asıl "saçma şeyler" karegorisine girebilir. Bu yazı insanı en çok deist yapar ateist yapmaz.

      >Ayrıca zaman kavramının tanrı için olduğuna inanıyorsan git saçma yorumlarını başka salaklara sun.

      Tanrı tanım gereği evrene sebep olmuştur
      Bir şeye sebep olmak için zaman gerekir, sebep olmak zaman var olmadan varolamaz. Ve Hawking in sözü burda gayet iyi gider:
      Zamanı meydana getirmeye Tanrı'nın sebep olduğunu söylemek ne manaya gelir? Sebeplilik zamansal bir etkinliktir. Zaman daima sebep olunmuş şeyden önce var olmalıdır. Tanrı'nın naiv imgesinin evrenden önce varolması, ‘zaman’ önceden yok idiyse, açıkça saçmalıktr.

      Dolayısıyla yine benim yorumum değil senin düşüncen saçma...

      >Bütün yazın tanrı yetersiz bir güç olarak sunmakla geçmiş

      Dediğim gibi maddelenmiş yazılar dindarların görüşlerinden ve dinlerden alıntılandı ve onlara bağlı olarak soru yazıldı. Dolayısıyla tanrıyı yetersiz bir güç olarak gören ben değilim bizzat dinlerdir ve tamamen dinlerin argümanları ele alınarak yazı yazılmıştır.

      >Ayrıca resmini koyduğun adamın kitaplarını okursan tanrının nasıl bir güçte olduğunu ve o dediğin bozukluk olayının yapısal bir süreç bir gelişim olduğunu görürsün.

      Hawking'in Zamanın daha kısa tarihi, zamanın kısa tarihi, kara delikler ve bebek evrenler, herşeyin teorisi ve büyük tasarım kitaplarını okudum fakat kendisi bir fizikçidir ve biyoloji konularına çok az girmiştir kitaplarında. Bununla ilgili bir evrim kitabı daha yararlı olur fakat yine "her şeye gücü yeten bir tanrının neden bu şekilde yarattığı konusu" giderilmez. Düzeltilen bir bozukluk bir gelişim ve değişim sağlamaz fakat bazıları kurtulur, onalrda yararlı zararlı ve etkisiz olabilir. Bu sonsuz güçlü bir tanrıyla açıklanamaz. Sonsuz güçlü bir tanrı zararlı mutasyonlar gerçekleşmemelidir. Ve gerçekten tanrı tarafından yaratılmış olsak yine giderilecek bir değişim olmamalıdır.Kusura bakma ya soruyu anlamadın ya da anlamana rağmen geçiştirdin.

      Ayrıca "cahil dindarlardan farkınız yok" çok saçma şeylerle dolu bir yazı" gibi düşüncelerini kendin sakla, adam gibi bir eleştiri bile sunamayan adam gelmiş bana cahil dindardan farkınız yok diyor

      Sil
  32. 1.soruya ekleme : Tanrı Ademle Havva'nın o elmayı yiyeceklerini bilmiyor muydu ? Biliyorsa neden böyle bir test yapıyor ve cezalandırıyor ?

    YanıtlaSil
  33. Alfa agzina beynine saglik.allah muhammet musa ucgeninde namazin 40 vakitten nasil 5 vakite dustuguyle ilgili yazilanlarada deginebilirsen sevinirm alfa? Ayrica dindar arkadaslara saygim sonsuz ancak gereksiz ve fevri tepki vermek yerine burda sorulan cok bssit sorulara mantikli cevsplar verip bizi aydinlatsnlar..

    YanıtlaSil
  34. Cvp 1: Burada bir sidik yarışı falan yok. Hatta bu teze tam zıt bir tezde sunulabilir. Mesela buradan tanrının ne kadar özgürlükçü olduğunu, asi olanlara bile merhamet edip süre tanıdığını ve eğer "onun gücü yetiyorsa yarattıklarını yolundan çevirebileceğini" söyleyecek kadar rahat olduğunu çıkarabiliriz. Nitekim eğer küçük bir çocuk sizi döveceğini iddia etse takındığınız tavır "He evet yaparsın" gibi alaylı bir tavır olur. Tanrı ona bu tavırda davranmıştır. Demekki bu konu da yorum farkına müsait.

    Cvp 2: Tanrı insanları kulluk için yaratmıştır. İddia bu; peki istenenler ne? Kapısında köpek olmamızı mı istemiş? Allah'a müslümanların kattığı bir şey var mı? İbadeti ona yaptığımızda onun övüneceği bir şey var mı? Kime kapris yapacak,hava atacak kendisine ibadet edilince? Yani bu bakış açısı tanrıyı insan gibi kabul etmekten kaynaklanan bir düşünce sapmasıdır. Bi soru da benden; Adem'e secde ne demek? Secde itaatin göstergersidir. Nitekim eğilme oranı değişmek kaydıyla çoğu hükümdar kendi önünde insanları eğer ki üstünlüğünü göstersin, alttaki kimse de kimin emrine amade olduğunu bilsin. Burada Allah şeytandan bir nevi Adem'e hizmet etmesini, onun emrine amade olmasını istemiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1: Ne güzel dedin: eğer küçük bir çocuk sizi döveceğini iddia etse takındığınız tavır "He evet yaparsın" gibi alaylı bir tavır olur. Tanrı ona bu tavırda davranmıştır

      Biz de bu olayın ne kadar mantıklı olduğunu soruyoruz. Ciddi ciddi her şeye gücü yeten bir tanrı "haa evet yaparsın" tipinden ergence bir havaya mı takılmıştır. Tam oalrak bu soru soruluyor zatenç

      2: Yine sorulan soruyu tekrarlamışsın. Öncelikle kuranda bahsi feçen tanrı insan biçimli ve insani duyguları olan bir tanrıdır zaten. ve ona ibadet etmemiz için bizi yaratmıştır. Ee o zaman neden ibadet etmemiz için yaratmış sorusunu sorman da iyi olmuş. bunu yapınca ona ne katacak ibadet? Hiç bir şey katmayacaksa neden istemiş? Tüm bunlardan islamın tanrısının "tanrıyı kendi gibi" düşünen insanalrın bir uydurması oolduğu anlaşılıyor.

      Ve sonraki dediğinde de haklısın, ademin üstün olduğunu göstermek için ona hizmet etmesi için ademe secde edin demiştir. Şeytan ise kibrinden ve bencilliğinden bunu yapmamıştır. Bu bahsedilen açıklamada var ve yine soruya cevap vermemişsin. Asıl soru şeytanı bunu yaptığı için aşağılık iddia eden tanrının kendi bencillik etmesi ne derece matıklıdır. Asıl bu soruya cevap isteniyor sen ise konuyu dağıtıp duruyorsun

      Sil
    2. Senin bu sorgulamalarının tümü Allah'ı sanki bir insanmış literatüründe değerlendirmenden kaynaklanan saçmalıktan öteye geçemiycek saptamalar...Allah yarattığı herbir varlıkta hikmet ölçüsü vardır.Allah sonsuz ilim sıfatıyla şeytanın kendisine itaat etmeyeceğini biliyordu.Fakat şeytan Allahın bu bilmesinden bağımsızdır.Yani secde etmeme hususu kendi kararıdır.Fakat Allah herşeyde olduğu gibi buna önceden vakıftır.En nihayetinde şeytan Adem'e secde etmemiştir.bunun sonucunda dünyadaki insanları doğru yoldan çıkarmaya gönderilmiştir.(Kendi isteğiyle)Ve dünyayı yarattı.Ademide dünyaya gönderdi.Peki eğer Allah söylediğiniz gibi her durumda bizlere müdahele eetseydi bu seferde Yaşayanın siz değil Allah olduğundan yakınmzmıydınız.dünyada kanunu mübareze vardır.Allah yaratıcı ve ayakta tutucudur fakat insanları eylemlerinde özgür bırakırmüdahele etmez ve çekilen sıkıntının da alınan lezeetinde ahirette karşılığı var.Allah tecavüze uğrayan bi kız cocugunu dünyadayken cezalandırsamı müdahele etsemi dha caydırıcıdır fkat seni ebedi cehennemde yaksamı?fakat insanın inancı kemalata ermediğinden bunu anlayamaz vesselam.Ayrıca allahın insan suretinde olması lafın baştan sona saçmalık ''El-Muĥalefetü Lil Havadis (المُخالَفَةُ لِلْحَوَادِثِ ): Allâh yarattıklarına benzemez. Allâh'ın zatında , sıfatlarında ve fiillerinde benzeri ve ortağı yoktur. O kesinlikle hiçbir şeye benzemez. Ne kesif (somut)(2)cisimlere ne de latif ( soyut)(3) cisimlere benzer. Çünkü Allâh ezeli ve ebedidir.''Allah ın yarattığı hiçbir varlığa benzemez.Sadece insanı ehseni tagvim suretinde kendi mükemmeliyetlerinin küçücük yansımalarıyla donatmıştır.Mesela irade allahta külliyet kesbetmişken insanda cüzi olması gibi.Allahı insan gibi düşünmeyin cunku o cok üstün bir varlıktır.Tüm soruların cevabı muhalefetün lil havadis sıfatında gizli

      Sil
  35. Cvp 3: Bu yine 2. sorudaki gibi tanrıyı insanlaştırmanın sonucudur. Nuh tufanı şeytana ceza olsun diye değil, insanların hatası üzerine kalan insanlara ders vermek, ölenlere ceza için inmiştir. Zaten onların hepsi helak olmasaydı bile yaşam bitmediği için sizin iddianızdaki gibi şeytan kazanmış olmazdı. Görüldüğü üzere hristiyan dünyanın içinde birçok insan İslam'ı seçiyor, yada müslümanların çok olduğu Türkiye'den ateistler de çıkıyor. Demek oluyor ki insan nesli uzayıp gittikçe Tanrı&şeytan savaşı değil fakat iyi kötü savaşı sürecek ve her aynı kafalının olduğu yerden bir aykırı çıkacaktır. Ayrıca Allah hiçbir zaman taraf olmamıştır. O iyiliği emreder, bunun için elçiler gönderir ama zorlamaz. Ama şeytan insan üzerinde hüküm kurmayı hedefler. Allah kendi şahsına yapılanlar için değil; insanların arasında bozgunculuk çıkardıkları için inanmayanları cezalandırır. Nitekim din Allah'ın menfaatine olan bir müessese olmadığı gibi insanın hayatını tazim eden kurallar çerçevesidir. Hayatı düzene göre değişen tazimsiz insanlara örnek olarak Suriye'de bebekler ölürken sessiz kalan dünyayı yada Esed'i sırf siyasi çıkarlar uğruna yada din aleyhtarlığından dolayı destekleyenleri gösterebiliriz. İşte din doğrularda standardı korumayı ön plana alan kurallar silsilesidir.

    Cvp 4: Buna cevap vermek nereyse muhal! Çünkü inanmayan birisi için tanrının hangi organı diye bir şey yoktur. İnanan da bilir ki tanrı maddi değildir. Madde olmayan bir şeyde maddi olan organizmayı beklemek mantıksızdır. Dolayısıyla eğer bir tanrıyı varsayıyorsak o zaten madde olan beyin yada nöron yada atom denen şeylere sahip değildir. O mutlak teklik; yani parçalardan oluşmayan; yekparelik iddiasındadır. Yani yekparenin başka parçası olmayacağına göre neresiyle düşünür sorusu yanlıştır. Peki o zaman beyin fırtınası yaparsak; Siz hiç dünyada olmayan/imkansız olan bir görüntü hayal edebildiniz mi? En iyi hayaliniz bile çizgilerden ve renklerden oluşur. O zaman demek ki evren sınırları dışında olan hiç Bir şey hayal edemezsiniz. Kelime kurmadan da düşünemezsiniz. Yani anlayacağınız bu kafesin içinden bakarak Allah'ı hakkıyla/yeterince anlayamazsınız. Kabınız sadece kendi kapasitesi kadarını alır ve gerisi sizin için gaybdır/bilinmezdir. Sonuç: Allah'ın düşünmesi nöronlar sayesinde olan bir biyolojik olay gibi değerlendirilemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten şeytana ceza verdiğini söylemedim. Hatırlatırım: şeytan insanalrı kötü yola sokmak için süre isteyince allah süre vermişti. Şeytanın görevini yapıp insanları kötü yola sürüklüyordu. Allah da peygamber yollayıp kitap yollayıp iyi yola almayya çalışıyordu bahsedilen masala göre. Eee şartlar eşitken şeytan yeniyordu ma sonra allah helak etti. Sen yine sorudan uzaklaşmışsın. "insanların arasında bozgunculuk çıkardıkları için inanmayanları cezalandırır." tamam cezalandırı anladık bunu sormuyorum ki. Asıl soru bunu yapmaya hakkı var mıdır şeytanla sidik yarışına girmişken. Yukarda yorumlarda yaptığım bir benzetmeyi tekra sunmak istiyorum:

      Düşünsene ben ve sen sınavdayız. Ben sana seni geçicem senden yüksek puan alıcam dedim. Bir yarışa girdik ve tam sen tüm soruları doğru cevaplarken kardeşim bana senin yendiğini söyledi ve senin kitapçığını yırtmamı istedi. Ve ben bunu yaptım. Sen tam yenecekken benim bunu yapmam ve bunu bana soranlara da "İyi de kardeşim istediği için yaptım" demem ne derece mantıklıdır?
      İstese ve gerçekten adil olsa nuhun isteğini geri çevirebilir ki bunu yapmıştır daha önce: Hud45-47 de anlatılana göre Nuhun isteğini geri çevirmiştir bunu tekrar yapabilirdi değil mi?

      4: sorunun devamında böyle bir cevap geleceğini tahmin ettiğim için:
      Bu soruya "Bunu bilemeyiz, aklımız ermez" gibi bir cevap verecek olursanız ona inanmadığımız için bizi yakmaması doğal sonuç olmaz mı(sonuçta ona aklımız yetmiyor)? Ve ya neden bizi onu anlayabilecek şekilde yaratmamıştır?

      yazdım ama hala aynı cevabı verebiliyorsunuz. Tebrikler

      Sil
  36. Cvp 5: Tanrının insanı mükemmel yaratması mantıksız olurdu zaten. Allah herşeyi bir düzenle yarattmıştır, yani matematik, fizik ya da biyoloji düzenine göre. Düzen değişmez! Yani ne yaparsanız yapın fazladan bir etki olmadan “her etki kendi tepkisini her zaman aynı şekilde” verir. 2+2 her zaman 4'tür. Tanrının yarattığı insanı öldürmesi için sebep gerekir. Soruyu genişletelim ve Allah neden en azından masum çocukların ölmesine izin vermiştir diyelim. El-cevap: Çocukların dahi ölümsüz olması tüm düzeni bozar. Düşünsenize savaşlarda taş yerine bile kullanabilirsiniz çocukları çünkü ölmüyorlar. Ya da onlara araba çarpsa oluşan fiziksel/biyolojik etkiler mantık dışı hale gelir ki bu noktada bilim diye bir şey olamaz. Neyse bu senaryoyu kısaca açıklamak zor, siz üzerinde düşününüz. Belki örnek komik olabilir ama o kaosu hayal edebilirsiniz. Bu genel çerçeveden sonra diyebiliriz ki bu bir eksiklik değil olması gayet “mantıklı” – bilirim ateisler bu kelimeyi sever- ve olağandır. Bu tanrının eksikliği olrak nitelendirelemeyecek kadar eksik bir sav.

    Cvp 6: Bu da zamana kısılmış tanrı mantığı üzerine bina edilmiş bir soru. Allah evreni yarattıktan sonra evrenin tepesine oturup çekirdek ve kolayla olanları izlemiyor! Dolayısıyla beklemek ifadesi zamana tabi olanlar içindir, zamanın rabbi, hakimi, kural koyucusu olan için değil. Yani Allah bizim yaratılış zamanımızı yine bilim kurallarına göre olması gereken noktaya koymuştur. Bunun içinse beklememiştir!

    Cvp 7: İnsanların eşcinsel doğduklarını iddia etmek mesnedsizdir. Burada hermafroditler farklı bir yere konulabilir ama onun dışında olan normal bireylerde bu tür davranışlar zaten çoğu otoriteye göre psikolojiktir. Bunun en iyi isbatı Türkiye'de eşcinselliğin Avrupa'da olduğu kadar yaygın olmamasıdır. Lut kavmi adındanda anlaşılacağı gibi Lut peygamberce uyarılmış ama yollarından dönmemiştir. Ve kimse koca bir topluluğun eşcinsel yaratıldığını iddia edemez. Bu nasıl bir hormonal bozukluktur ki tüm bir ırkın ırzına geçmiştir? Sonuç: Bu insanlar şehvetlerinin kurbanıdırlar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5- Sorudan o kadar uzaklaşılmış ki... Maalesef soruya gerçek bir cevap vermeden reddiye yazamam. İnsan mükemmel olsun demiyorum zaten. Şimdi git ve soruyu tekrar oku lütfen.

      6- Öncelikle zamanın dışında her hangi bir şey varolamaz ve kuranın tanrısı da zamanın dışında değildir.
      Elbette beklemek derken eline kola çekirdek alıp beklemekten bahsetmem. Bahsettiğim şey insan için yaratılan evren, insan bir anda buraya koyulabilecekken(ki tanrının buna gücü yeter) bu kadar süre sonra oluşmuştur. Nitekim yıllar boyunca evrenin yaşı ile insanın kökeni aynı zamana denk gelir olarak düşünülüyordu. Burda bahsettiğim sorudan ötürü.

      Sorun ise şudur: evrenin insanı sınav yapmak için yaratılmış olduğu görüşü mü mantıklıdır yoksa evrende süregelen olaylar sonucunda mı insan oluşmuştur? Dindeki mantığa göre doğru olan 1. düşüncedir fakat sorulan soruda bu düşüncenin yanlışlığına dikkat çekmeye çalıştım.

      7: >Bunun en iyi isbatı Türkiye'de eşcinselliğin Avrupa'da olduğu kadar yaygın olmamasıdır.

      sen öyle san. türkiyede de en az avrupadaki kadar eşcinsel var fakat bu kişiler kendilerini büyük ihtimalle saklıyorlar, internetten bu olaya çok tanık oldum. fakat bu olayın tamamen doğal olduğuna dair ispatım seninkinden çok daha güçlü:
      http://tr.wikipedia.org/wiki/Hayvanlarda_eşcinsel_davranışlar
      Hayvanlardaki eşcinsel davranışlar eşcinselliğin tamamen doğal olduğunu kanıtlamakta yeterli diye düşünüyorum.

      Ayrıca kişiler eşcinselliği seçmez dediğim gibi dolayısıyla (ki lut hikayesi de insanları tamamen eşcinsellikten soğutmak üzere bir masaldır) lut kavmindeki insanlar da bnu seçmemiştir. EŞCİNSELLİK DOĞUŞTANDIR. Dolayısıyla bir kavmin eşcinsel yaratıldıını iddia etmiyorum. Bunu dindeki mantıkla bilimin verilerini birleştirince keşfediyorum.

      Ayrıca varsayıyorum ki lut kavminde özel br şey olsun. O halde soru şu şekilde değiştirilmeli sadece: tanrı eşcinselliği neden cahillik olarak nitelendirmektedir?
      Neml suresinde lut kavmindeki insanlar erkek erkeğe ilişkiye girdiği için onlara cahil denilmiştir. Yani soru yine değişmez. Sadece yön değiştirir

      Sil
  37. Cvp 9: 2. soruyla cevabı yakın. Kulluk edilince Allah'a bunun bir katkısı yok. Allah dinleri ve peygamberleri insanlara doğruluğu öğretsin diye merhamet ederek göndermiştir. Cennet cehennem ikilemi daha çok avama hitab eder. Bilge olan bilir ki mevzu sadece cennet kazanmak değil adam olmak ve aynı zamanda dünyayı kazanmaktır. “La ilahe illallah” Allah'tan başka tanrının olmadığını söyleyerek insanı dünyanın ayaklarına bağladığı iplerden çözmeyi hedefler. Der ki; paraya kul olma, kadına yada zevk vericilere de! Gel ve en büyüğün(Allah) önünde eğilip küçüklerin efendisi ol! Sen paranın peşinde koşup onun için türlü işlere girişip kendini aşağılık konuma düşürme ve dik başlı vakur bir şekilde seni boyunduruğu altına almaya çalışanlara “ben Allah'tan başkasına kul olmam. Ben o kadar yüceyim ki benden daha üstte olmaya layık tek Allah'tır” diyebil. Kurtuluş istersen istiklal istersen işte bireysel istiklal ve kurtuluş savaşı; kendini şeytanda dahil tüm met'aların zincirinden kurtarıp Allah'ın ipine sarılmaktır. Sorulmadan söyleyeyim, müslümanların çoğu bunları düşümedikleri için – ki oysa Kur'an'da bir çok ayet “Akletmez misiniz,tefekkür etmezmisiniz” gibi ifadeler kullanır- bilmezler ve o yüzden sefildirler. Allah kelime-i tevhidi en önemli bir söz vermiştirde çok azları üzerinde düşünüp kulluğun ne demek olduğunu anlamışlardır.

    Cvp 10: Allah kafirlerin cehenneme gireceğini söyler. Allah'ın sözlerinin ulaşmadığı kimse kafir değildir, dolayısıyla kimin cennete gideceğini yanlız Allah bilir. Kafir gerçeği gizleyen, üstünü örten anlamına gelir, yani tebliğden haberi olup onu yalanlayanlar kafirdirler, bilmeyenler değil. Dinin kuralları tebliğ almış olanlar içindir ve tebliğ almamışların ne şekilde cezalandırılacakları ya da ne şekilde ödüllendirileceklerini Allah bilir. “Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu görür, Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu görür.”(Zilzal 7-8)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 9. soruya yine cevap vermemişsin. kendi kafanda bir kaç açıklama yapmışsın o kadar. Allah egoist olduğu için değil insanları düşündüğü için sadece ona kulluk edecek insanalrı yaratmıştır anlamını çıkardım ben. Oysa insanalrdan önce iradesi olamyan melekleri de ona kulluk etmesi için yaratmıştır. O halde onları neden yaratmıştır. Bu verdiğin cevapl çelişir ve allahın egosunu ve kuranın insan biçimli tanrısını doğrular.

      10: Ohalde soruyu değiştirip islamı bilip müslüman olmayan herkes cehenneme gidecektir oalrak değiştirebilirsin. Bir deişme olmaz:

      (İmansızların yaptıkları faydalı işler, fırtınalı bir günde rüzgârın savurduğu kül gibidir. Ahirette o işlerin hiçbir faydası olmaz.) [İbrahim 18] 
      (Kıyamette onların yaptıkları her işi toz duman ederiz.) [Furkan 23] 
      Kıyamette en çok ziyana uğrayanlar, iyi işler yaptıklarını sanıp da, bütün çabaları boşa gidenlerdir.) [Kehf 103–104] 
      (Kâfir olarak ölenlerin yaptıkları işler, dünyada da, ahirette de boşa gider, Cehennemde devamlı kalırlar.) [Bekara 217]
      (Onlar, Cehennemin bekçilerine, “Rabbinize yalvarın da hiç değilse bir gün, azabımızı hafifletsin” derler. Halbuki kâfirlerin yalvarması boşunadır.) [Mümin 49, 50]
      (Hak din yalnız İslam’dır.) [Al-i İmran 19]
      (İslam dininden başka din isteyenlerin, dinlerini Allah kabul etmez. Bunlar ahirette en büyük zarara uğrayacaklardır.) [Al-i İmran 85]

      Bir de bir hadise bakalım:
       (Cennete ancak Müslüman olan girer.) [Buhari, Müslim]

      Sil
  38. Cvp 11: Bana böyle bir soru gelse ben duruma göre değişir derdim. Ama sonuca bakacak olursak ben nerede yaşıyor olursam olayım tanrıyı bulurdum. Çünkü ben İslam'ı atadan öğrenmiş dahi olsam beni düşüncelerden düşüncelere atan duyduklarımdan çok benim içimdeki adalet ve tarafsızlık duygularını baskılamayıp hayatımı buna göre şekillendirme gayreti göstermem. Ben inanıyorum ki her insan hayatının bir evresinde oturup ben neyim diye düşünmüştür ve bir arayışa girmiştir. Ama kimisi “aman boşver” derken yada kendini basit dünya nimetleriyle sustururken kimilerimiz arayışa devam etmiş ve kendi Hira'sına (Hira=Arayış) ulaşmıştır. Ben kendi Hira'ma yine ulaşırdım ama İslam'la tanışır mıydım bilmem. Ama İslam'la tanışsaydım onu yine kabul ederdim diye tahmin ediyorum.Cvp 12-13: Allah Adem'i yarattığını söyler, yani bizim dilimize göre adamı yada insanı yarattığını söyler. Bazı ayetlerde Adem ilk insanken bazen bu kelime tüm insanları kasteder. Yani tüm insanlar ve ilk insan/insanlar topraktan yaratılmıştır bazı ayetlere göre. İlk insanın/ların olduğu kesindir ama bu Adem midir, tek kişi midir, bi er bi dişi midir, on kişi midir bunu kimse bilmiyor. Yani ilk sadece Adem&Havva vardı ise bile üreme sadece ikisinden başlayacak diye Bir şey yok, yani ikiyi yaratan Allah 4'ü de yaratmış olabilir. Klasik öğreti ensest ilişkiden bahseder ama bunun delili Kur'an değildir. Bununla ilgili hadis olsa bile ki ben bilmiyorum, bu onun gerçekliğini isbata yetmez, nitekim hadis uydurulmuşta olabilir. Ensest çaprazlama ilişki hikayesi benim bildiğim kadarıyla yahudi kaynaklıdır ama İslama bu öğretiyi kim ne zaman katmış orası meçhul. Yani koca İslam alemini kaynaksız bir yalanla arkasından sürükleyen bir iddia var ortada. Kısacası Allah'ın enseste bir zaman izin verdiği diye bir öğreti İslam'da yok!Cvp 14: Tanrı sadece kötülüğü yapmayın, iyiliği emredin, sonunda olacaklardan siz sorumlusunuz diyor. Kimseye zorla iyilik yaptırmıyor, zorla kötülükte yaptırmıyor. Sadece hayatın belli noktalarında bizlere ders niteliğinde şeyler koymuştur. Puzzle parçaları gibi olan bu yol göstericiler, yada düşündürücüler bizi gerçek sonuca ulaştırırlar. Önce de belirtmiştim, Allah bu oyunda taraf değildir, kazanan ya da kaybeden de olmayacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11. cevabın en samimi cevabın oldu. teşekkürler

      12-13:
      >Yani ilk sadece Adem&Havva vardı ise bile üreme sadece ikisinden başlayacak diye Bir şey yok,

      "Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da eşini yaratan ve ikisinden birçok erkekler ve kadınlar üretip yayan Rabbinizden sakının..." (Nisâ, 4/1)

      sanırım tüm cevabına yeterli bir ayet...

      14: Kötülüğü yapmayın demek yerine kötülüğü yaratmamalıydı diyorum ben de. Kötülük probleminin irdelendiği yazıyı blogumda bulabilirsin.

      Sil
  39. https://www.youtube.com/watch?v=4M1_FImI0Tc&feature=c4-overview-vl&list=PL-LCj5c6etGUeNNz-EZPGBINr7hGmQ5bn admin kardeşim iyi güzel makaleler yazıyorsunda bunada açıklık getir bakalım :)

    YanıtlaSil
  40. 1- Allah (cc) şeytana (cin zümresindendir) sana bana verdiği gibi özgür irade vermiştir. şeytan özgür iradesiyle bugün milyarlarca insanın yaptığı gibi isyanı seçmiştir. buradaki hikmet şeytanın insanlara bir imtihan vesile olarak gelecek. bu imtihandan geçenler daha çok sevap alacak. şeytan olmasa bile ondan beter herşeyi arzulayan nefsimiz var :) haşa Allah cc insanların nefsiyle de mi yarışıyor.

    2- çok zengin birisini düşün. bu zengin kişi malı arttıkça hepsi benim ben kazandım duygusu da artar. Sonsuz sınırsız mal mülk sahibi Allah cc ise bu acz içinde değildir. milyarlarca yarattığına hiç ihtiyacı olmadığı halde herşeyleri bulabilcekleri cenneti nasip edecektir. milyarlarca varlığa cenneti nasip edecek bir Yaradıcıya bencil demek abestir. cehenneme gidenler ne olcak diyeceksin. bkz 10. cevap

    3- Şeytanın tam kazanacağını nereden çıkarttın. o zamanda imanlı insanlar ve isyankar insanlar vardı. çok aşırıya giden pek çok kavim helak olduğu için bu kavim de helak oldu.

    4- Allahı haşa insana benzetmek abes olmuş. Kuranda bir şeyi isterse ol der hemen olur ayeti var. haşa ağzı yok nasıl ol diycek mi diycez ? haşa kulağı yok hiçbirşey duyamaz mı diyeceğiz.

    5 - hücreyle ilgili bilgimiz daha ne kadar ki. peki dna ile ilgili bilgimiz ?

    6- isterse 514milyar yıl sonra gönderir.
    burda aklına ne takıldı onu anlamadım.

    7- Allah cc ruhları yarattıktan ve özgür irade verdikten sonra galu bela da soruyor. ben sizin Rabbiniz değil miyim?. Rab olarak kabul eden ruhlardan bazıları samimiyetsiz. samimi olanları cennete koyup samimi olmayanları direk cehenneme atsa adam der ki : Yarabbi o da kabul etti bende kabul ettim beni niye cehenneme attın gibi durumlara mahal vermemek, yani kişinin ne olduğunu kendisi görmesi, imtihan neticesini kendisi görmesi için imtihan dünyasına yolluyor. amaç imtihan neticesini Allahın değil, kişinin kendisinin görmesi.

    ek : yorumları okudum. bu cennetten kovulma aklına çok takılmış. 7.soruda Allah insanı imtihan olmamız için dünyaya yolluyor dedim ama aslında dünyaya yollamıyor. Allah (cc) Adem (as)in bir hata yapacağını önceden biliyor. bunun için dünyaya yollamak yerine önce bir cennete yolluyor. daha sonra Adem (as) hata yaptığında da onu cenneten kovup zaten imtihan olunmamız için yollayacağı cennete gönderiyor. peki bu durumun hikmeti nedir ? o aradaki cennete yollama kısmı niye var ? saymakla bitmez. Allahın emir ve yasaklarına uymamanın ne sonuçlar doğurabileceği konusunda bir ibrettir. ayrıca Adem (as) bir peygamber. cennet var cehennem var diye anlatacak. e gördüğü için daha rahat anlatabilir.

    8 - Allah insanlara imtihanları için bazı durumlar verir. mesela birini çok yakışıklı yarattı. peşinden binlerce kız koşuyor. bu adam yakışıklılık benim seçimim değildi, bana ne diyip kızlarla gününü gün etme hakkına sahip olabilir mi ? bu durum o kişinin imtihanıdır. eğer iffetini namusunu koruyabilirse mükafatıda büyük olur inşallah. kişi ,bu benim tercihim değil diyip herşeyi yapmakta özgür değildir. kendine mani olmalıdır.
    zaten imtihanın esprisi burda.

    9 - Allah haşa egoit demişsin. yıllarca alkol kullanan biri olsun. bir tövbesiyle (Allah cc kabul ederse) hiç içki içmemiş gibi oluyor bütün günahları siliniyor. gene Allah cc ayette büyük günahlardan kaçınanın küçük günahlarını silerim diyor. imanla ölenlerlere sonsuza kadar yaşayacakları içinde her istediklerini bulabilecekleri cenneti nasip ediyor. gerçekten Allah cc egoist olsaydı bu kadar rahmetli merhametli olur muydu ?

    10 - önemli olan kişinin bu dünyada iyi ya da kötü olması değil. önemli olan 7. soruda bahsettiğim galu belada ki samimiyet.eğer orada hür iradesiyle kulluk vazifesini kabul eden, samimetle iman eden cennete, tersini yapan cehenneme gidecek. oradaki iki yüzlülük : işte en büyük kötülük bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-Allah insanın nefsiyle yarışıyor ya da yarışmıyor, konu bu değil, sonuç olarak bu olaydaki mantıksızlığı çürütemediniz. Neden sonsuz güçlü bir tanrının bu yolu izlediğinin herhangi bir mantıklı açıklamasını yapmanız gerekiyordu. Sonuç olarak nefsimizin olduğunu söylediniz, yani imtihan için şeytana gerek yok, o halde bu yarış neden? Üstelik bu tanrı her şeyi biliyorken....

      2- Üzgünüm 3. maddeyi gözden kaçırmışsınız ya da görmemek istemişsiniz. Sizin dediğiniz gibi bir şey yapmış olması bencil olmadığını göstermez, fakat kendine tapması için özel canlılar yaratması bencilliği gösterir.

      3- İlk önce asıl konu zaten dinden çıkanların bir 'soykırımdan' geçirilmiş oluşu. Tanrı insanları doğru yola çağırıyor kitaplarla, peygamberlerle, şeytan da kötü yola çağırıyor. Kötü yola 'sapan' kavimlerin öldürülmüş oluşu bu tanrının hile yoluna gittiğini gösterir. Ayrıca Kuran "7:64 - O'nu yalanladılar, biz de O'nu ve O'nunla beraber gemide bulunanları kurtardık, âyetlerimizi yalanlayanları boğduk." der. Yani şeytanın allahla olan yarışında, allah hile yapmıştır. Bizde bunun "hikmet"ini sorduk ama görüyorum ki yine cevap alamadım

      4- Sonuç olarak duymak için fiziksel bir mekanizma gerekir. Burda da bahsedilen fiziksel olmayan tanrının nasıl duyup işitip düşüneceğidir. Duymak için kulağa düşünmek için beyne ihtiyaç olmasa da fiziksel bir mekanizmaya ihtiyaç vardır. Nitekim Kuranın tanrısı bariz bir şekilde insan biçimlidir. Kuranın tanrısının yüzü (vech) gözü (ayn) eli vardır. Bunula ilgili ayrıca bir deneme yayımlanacak.

      5- Ne kadar mı bilgimiz var? Tüm insanın genom haritasını çıkartacak kadar. Üstelik mutasyonlar da yanlışlanması mümkün olmayacak kadar çok veriyle desteklenmektedir.

      6- Bunu Kopernik İlkesi Argümanı olarak öne sunuyorum ben (bununla ilgili de denemeyayımlanacak). Şöyle ki insanı sınav yapmak için gönderen bir tanrının bu kadar beklemiş oluşu gayrimantıkidir.

      7- Tanrı biz daha demeden ne diyeceğimizi bilmektedir. Doalyısıyla samimi olmayanları hiç yaratmayabilir. Fakat asıl konu bu değildir. Tanrı daha biz demeden ne diyeceğimizi biliyorsa neden sormaktadır, ortada tercih hakkı yoktur. Şöyle düşün, bir robot programlıyorsun, belli soruya ne cevap vereceğini biliyorsun (sen onu programlayansın sonuçta). Sen ona-atıyorum- "Bana itaat et" dersen ve o etmezse bu senin için sürpriz olmaz. Çünkü sen daha o yapmadan önce ne yapılacağını biliyorsundur. Peki bu durumda olacak her şeyi bilmene rağmen, bu soruyu ona sorman, verdiği cevaptan sonra da onu (teknoloji o kadar gelişmiş olsun ki hissedebiliyor olsun) işkence masalarına götürmen oldukça absürd olur. Dediğin gibi yaşanmış olsa bile bu olay oldukça gülünç ve saçmadır.

      8: İmtihan düşüncesinin saçmalığı bir yana kızlarla birlikte olmak kişinin tercihidir ama eşcinsellik bir tercih değidlir. Dolayısıyla aynı konudan bahsetmiyoruz sanırım :/

      9- Bir kişi hem merhametli hem egoist olamaz mı? Sen allahın merhametli oluşunu gösterip egoist olmadığını kanıtlamaya çalışıyorsun. Bariz bir mantık hatası. Asıl yapman gereken benim "ego" olarak nitelendirdiğim şeyi eleştirmek olmalıdır. Bunun aynısını 2. soruda da yapmıştın dikkatini çekerim.

      10- kötülük anlayışını gözden geçirmen gerekli...



      Sil
  41. 11- doğduğun yerin hiç bir önemi yok. galu belada samimiyetle iman edene, ister izlandada doğsun ister suudi arabistanda bu dünyadan imanla gidecek. bir şekilde Allah ona hidayet nasip edecek. yine galu belada samimiyetle iman etmeyende ister 15 sene yaşasın ister 15milyon sene yaşasın imansız gidecek. mesela Peygamber Efendimizin yakınında olup iman etmeyen insanlar var. ama bi haber alıyoruz hollandadan bilmem kim müslüman olmuş. nasıl oluyor bu işler ? işte olay galu bela da bitiyor.

    12 - Allahın bütün kainatı ve bilmediğimiz binlerce alemi yarattığına inanan biriyim. bir Y kromuzomunu X kromozomu yapamayacağına mı inanmayacağım ?

    13- O zaman o ilişki helaldi artık değil. nasıl ki içkinin önce kısıtlandı sonra haram oldu. onun gibi.

    14- savaşlar, sıkıntılar, hastalıklar hepsi imtihan vesilesidir. ayrıca bunlar günahlarımıza kefarettir. bir kişinin başına küçüklüğünde çok kötü bir olay gelsin. bu dünyada yaşadığı sıkıntılara sabretmesi günahlarını azaltacak, sevaplarını arttıracak. imansız öldüyse azabını hafifletecek. ya da felçli bir mü'min düşün. bu kişinin bir saniyelik sabrı, sağlıklı birinin onlarca yıllık ibadetine bedel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11- senin bu görüşünü çürütmeye yetecek harita:
      http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:Main_religion_by_country_-_World_map.svg

      nedense galu belada müslümanlığı seçen kesim her zaman islami ülkelere gönderiliyor. Ne büyük şans değil mi :/

      12- Buna inanabilirsin zaten, aynı şekilde dişi paraya çeviren diş perilerine de inanabilirsin. Sorun bu değildir, sorun olayın mantıki yönünde.Bahsettiğim soru insanların ilkel dönemde bu hikayeleri uydurduğunu doğrular nitelikte. Sen tersine tabi ki inanabilirsin. Ama noel babaya ya da diş perisine inanan bir çocuktan bir farkın kalmaz.

      13- Allah karar değiştirdi, tamam, çok mantıklı...

      14- Dünyada kötülükler sadece kötülerin başına gelmiyor, aynı zamnda bebekler ölüyor, hayvanlar susuz kalıyor, doğada katliam yaşanıyor vs. Tüm bunları yaratan tanrının öncelikle iyi olduğu söylenemese de, hayvanların çektiği ızdırap açıklanmalıdır. Hem onu geçtim, senin dediğin luna benziyor: bir öğretmen iki öğrenciyi sınava sokuyor, ikisinden birinin ellerini bağlayıp soruları çözmesini istiyor diğerinin ellerini bağlamıyor. Fakat ellerini bağladığı kişiye bir soruya 10 puan verecekken ellerini bağlamadığı çocuğa 1 soruya bir puan verecek olsun. Bu durum ne kadar adaletlidir? Böyle bir öğretmenin adaletli, merhametli ve iyi olduğu asla savunulamaz.

      Sil
  42. Allah sonsuz ilim sahibidir diyoruz. Deniliyor yukaridaki sorularda da. Sonra bunu yorumlamaya çalışıyorsunuz. Allah var mı yok mu? Varsa boşa cevap aramanıza gerek yok.
    Soruların neredeyse tümü onun varlığına inanmamadan kaynaklanıyor. Hepsini topla kardeş. Senin aklina sorular geldikçe o var olup yok mu olacak.
    Şeytan la sidik yaristirmiyor ve insanları kendisine tapmasi için yaratmadi. Allah her an herşeyi yaratmaktadır. Şeytan cennetten kovulmadan önce Adem e secdeyi kendi kibriyle inkâr etti ve kovuldu. Ve Allah la yarışan bir durumda değil çünkü seytan in fiilini yapmasını yaratan bile Allah'tır.
    Şimdi insanları yaratmasinin sebebi bilinmek istemesi. Bunu da dilediği gibi yapar. Düşüncesini dilediği şekilde meydana getirir. Herşeyin sahibi ve kudret sahibi olduğuna göre mülkün ü de dilediği gibi tasarruf edebilir. O kavmi niye helak etti bunu niye böyle yapti demek akıl kârı bir sey değil. Şimdi sen onun yokluğunu ispat için bu soruları soracaksin. 300 500 sene sonra da bunlardami cehenneme gitti hadi ya. Ama sorularına cevap alamadilar mi diyecekler.
    Helak olmaktan korkmuyorsan dilediğin gibi davran. Nuh a.s kavmi davranmis ve helak olmuş. Sen bunu Allah a karşı koz olarak kullaniyorsun.
    Seytan bencillik etti buna karşın cehenneme gitti. Bunu da Allah bencil olduğu için yaptı diyorsun. Simdi inanmayip bu soruları soruyorsun. Yarın Allah varsa ve seni cehenneme gönderir se ki bu bir süreç (sn inanmadigin icin varsayim konustum). Ne diyeceksin? Bu kadar soruları akıl eden kafan boyle bir durumda kalsa ne derdi? Kaçacak yerin var mi? Herşeyi biliyorsa sınavın anlamı yok diyorsun, Allah ı düşünme yetisini birşeyler e benzetiyorsun. Ne yani Allah in bu kadar gezegenleri atomları her an yarattığına ve idare ettigine inanan ben onun bilmesinin benim kafamın alacağı şekilde olmasını beklemem sana mantıklı mı geliyor.
    sorulara bide eklemişsiniz bilimsel olsun bilmem ne olmasın. İnkâr a çalıştığın Allah ın sonsuz bilgisinin olmasının mumkun olup olmayışı? Bunu bilimsel olarak mı aciklayacaksin. Zaten ilmi sonsuz olmasa ya kardeş sen vücudundaki yapı olarak hareket edebileceğini mi düşünüyorsun. O her an yaratmasa ne olabilir ki. Konuları iç içe sokmussunuz. Sakat doğumlardan bahsedilmis Sonsuz ilim ve kudret sahibi mülkün de dilediği gibi tasarrufa hak sahibidir. Insan cebindeki 100 tl nin hesabını babasına vermek istemezken, Allah herşeyin sahibi dilediği gibi yapar. Ahirette de karşılığını verir. Iman bir nurdur. Inanirsan onu tanıdıkça kapılar açılır ve görmeye başlarsın. BU sorular sadece mantık oyunu kafa takmaya bile gelmez.

    YanıtlaSil
  43. Hazır yol uzun yorumları okuyayım dedim... v alfa sabrina hayran kaldim :-) sevgili müslümanlar bir yazıyı okuduktan sonra direk cevap yqzmak yerine sizin yazdıklarınızı yazan var mı diye bir yorumlara göz atın... Aynı şeyleri okumaktan sıkıldım. Ayrıca yazdığınız cevapları tekrar okuyup gönderin. . Ve yazıyı tekrar okuyon çünkü bazn konulardan tamamen sapiyorsunuz. .... her ne ise alfa yazilarin cok iyi Teşekkürler bilgilerini paylaştığın için.

    YanıtlaSil
  44. Merhaba Alfa,
    Öncelikle beni dinden çıkarttığın için teşekkür ederim.
    Yazdığın bütün soruları ve açıklamaları dikkat ve titizlik ile okudum ve gerçekten bir kez daha sana hayran kaldığımı belirtmeliyim.
    Ayrıca yorumlarda neredeyse aynı cevapları veren insanlara büyük bir titizlikle bir bir verdiğin cevaplar gerçekten çok hoşuma gitti umarim o cevapları veren dindar arkadaşlarda senden birşeyler öğrenirler ve doğru yolu bulurlar.
    Not: böyle soru-cevap yaptığın başka bloglarında varsa linkini atar mısın ?
    Sevgilerimle umarım böyle devam edersin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, aramıza hoşgeldin :)

      Buna benzeyen bir tane, yaratılışçılara sorular yazısı var:
      http://alfa-sorgulama.blogspot.com/2013/06/Yaratiliscilara-sorular.html

      Bir de yeni sorgulayan arkadaşlara, anlayacakları düzeyde cevap verdiğim "Genel Sorular" başlıklı yazı var:
      http://alfa-sorgulama.blogspot.com/2013/11/genel-sorular-1.html

      -Genel Soruların devamı gelecek-

      Sil
    2. "Öncelikle beni dinden çıkarttığın için teşekkür ederim"de ne demek ya
      "umarim o cevapları veren dindar arkadaşlarda senden birşeyler öğrenirler ve doğru yolu bulurlar"da ne demek sizin içinizdeki bir toz zerresi kadar şüphecilik sizi ne hale getirmiş insan olduğunuzdan şüpheliyim nası bir kişiliğiniz var sinirden köpürüyorum bu laflar nasıl laflar ya

      Sil
  45. - Kainat 6 günde yaratılmıştır
    Soru: Gün; Dünyanın kendi ekseni etrafında bir tur dönmesidir. Dünya; Kainattaki tahmini 1 milyar galaksiden birinin içindeki tahmini 50 milyar gök cisminden birisidir. Yani dünya oluşmadan tüm kainat, dünyanın kendi ekseni etrafında 6 kere dönmesiyle geçen bir sürede nasıl yaratılmış olabilir?

    - Kainat 6 günde yaratılmıştır
    Soru: Zaman kavramı fizik kurallarına bağlı, kütle çekiminin etki ettiği bir kavramdır. Dolayısıyla fiziğin olmadığı bir yerde zaman da yoktur. Fizik var olmadan, tamamen bu fizikle alakalı bir kavram nasıl işleyebilir?

    - Kainat 6 günde yaratılmıştır.
    Sorular: Kainat değişmez bir varlık değildir. Kainat milyarlarca yıldır var olan ve çok hızlı bir şekilde değişip büyüyen bir varlıktır. Müslümanların da kabul ettiği gibi büyük patlamayla başlayıp hala genişlemektedir. Bu durumda kainatın hangi hali 6 günde yaratılmıştır? Sadece büyük patlama mı 6 günde yaratılmıştır? Öyleyse; sadece kainatı oluşturacak koşullar mı 6 günde yaratılmıştır?
    Değilse; Bu durumda kainatın her yerinde aynı akan bir zaman olduğunu kabul etsek bile, kainatın sadece ilk 6 günlük ilkel hali mi yaratılmıştır? Eğer öyleyse evrenin bugünkü asıl halini, evrende yer alan gök cisimlerini ve canlıları yani asıl evreni kim, hangi sürede yaratmıştır-yaratıyordur-yaratacaktır?

    -Kainat 6 günde yaratılmıştır
    Sorular: Kitaba göre tüm kainat bilinçli bir şekilde Allah tarafından yaratılmıştır, dolayısıyla kara delikler de bilinçli bir şekilde Allah tarafından yaratılmıştır. Kara deliklerde zamanın akmadığını, içinde hayatta kalınabilmesi halinde sonsuza kadar yaşanılabildiğini düşünürsek, Kara delikleri yaratan Allah, kendine zamana ihtiyaç duyulmayan bir ortamı, evreni oluşturmadan önce yaratamamış mıdır? Yaratamadıysa sonsuz kudrete sahip değil demektir, sonsuz kudrete sahip olmadığını kabul etmemiz onun dünyayı bir anda değilde, uzun bir sürede yaratmasını açıklar mı?

    Soru: Sadece Zaman kavramı ile ilgili oluşan bu çelişkileri düşündüğünüzde, 1400 yıl önce insanlığın bu bilgilerden çok uzak olması size ne ifade ediyor? Allah'ın bir hikmeti mi vardır? Bu çelişkiler tesadüf müdür? Müdür?

    YanıtlaSil
  46. Yazdıklarım neden yayınlanmadı?

    YanıtlaSil
  47. alfa adam saçmalıyor kuranı okumadan sorgulama yapıyor
    Allah herşeyi bilip gören ve tüm insanların yanında olandır kitaba göre kıyamet günü bütün insanlar müslüman olacak ( bu ne demek oluyor hiristiyanlar ve diger dindekilerde olacak demektir ve ölecekler demektir iyide bu kadar asırdır ne diye müslüman olmadılar son anda oluyorlar ve muhammed gelip cehenneme gidecekken allaha yalvarıp insanları kurtaracak deniliyor burda apacık bir dalga geçme söz konusu asırlar boyu bizi sınadı da sonra sınanmayanları mı affetti kur anı tam okuyun ondan sonra yaradılışcı olun tanrı kendine tapılması için insan yaratmıştır kur ana göre kendini araştır diyor ama araştırmak şüphe ister ve gerektirir başka bir sure de ise bunu yapması yasaktır insanın..

    Başka bir konuya gelirsek bu gün 3 5 insan fosili bulundu peki ya onlar kimdi öküzden gelmemiydi yoksa çok salaklar diye allah onların soyunumu kuruttu en basit örnek neadental lardır

    Yaradılışa Soru :2x2 =4 diyorsa bi sınavda bunun cevabını biliyorsanız buna 8 olabilir mi diye kendinizi veya hocanızı sınarmısınız
    Şayet allah her şeyi bilmiyor olsa 2x3 ? acaba kullarım buna ne cevap vericek derdi ama öyle bişey yok yarın ne yapacagımı biliyorsa ateist olacagımı biliyorsa bu soruyu veya böyle bir sınava gerek kalmazdı 1 yapılan hata yüzden milyarlar suçlanır

    YanıtlaSil
  48. Mucizelere ne diyosunuz büyü mü ?
    kuranın mealini okumayın tefsirini okuyun. tüm bunların cevaplarını oralarda bulabilirsiniz.
    vede"Adem as 'mın topraktan yaratıldığına inanıyorsunda havva anamızın onun omurgasından yaratıldığına nasıl ınanmıyorsun?" Sonuçta yaratıcı sadece OL demesi yeterli. İnş hidayet bulurda bu kadar insanın günahından kurtulursun yoksa işin zor.cehennemde tabaka tabaka en üstü var en dibi var iyi gayri müslimler üste olurken sen en dipte olucan bu gidişle ..... Rabbim insanları sizin şerrinizden korusun siz şeytandan betersiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın sefa kardeşim dünyada ve hatta ülkemizde böyle innsanların şerlerinden korusun bu eziyetleri zulümleri insanları aç bırakıp sömürenlerin hepsi Allaha karşı gelenler bunların hiçbişeyden nhaberi yok anca nasıl olsada ben bunları dinsiz yapsam çabası içerisindeler .Her insana Allahuteala irade vermiştir( iyiyse iyiyi seç kötüyse bilki bunun cezası vardır .)

      Sil
  49. Soruların cevabı zaten kendinde olan bir insanı hiç bir cevap tatmin etmeyecektir okudum soruları cevapları ve dedimki ben acıklayacagım ama karsımdaki benden daha çok biliyor daha cok hakim daha cok inkar etme peşinde . Ne yazık... Kendimi yormayacağım bir platform oldugunu düşünüyorum. Beyninizin tamamını kullanamadığınızı bilimsel olarak bildiğiniz halde bu muazzam düzeni kendinizce eleştiriyorsunuz. sorarım size ya doğruysa(inanmayanlar için) . Hadi şimdi de tanrı neden beynimizin tamamını kullandırmıyor diye tartışın. Zihniyet bu dogrultuda ;)

    YanıtlaSil
  50. benimde merak ettiğim nokta yaratıcı bu kadar güçlüyse neden tüm insanlığa ''din bu kitap bu kurallar bu'' demek yerine bir kişinin kulağına fısıldayıp çekiliyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten dogru..Hic aklima gelmemisti ilginc ve guzel bi yaklasim.

      Sil
  51. madem bu bir sınav neden bebekler, çocuklar ölüyor ve direk cennete gidiyorlar? ben neden 70 80 sene sınava tabi tutuluyorum?

    YanıtlaSil
  52. Bu bloğu hazırlayanın ve fikirlerini burada açıkça ifade edenlerin emeğine sağlık. Çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  53. ALFA bu soruyu nasıl sormazsın (kesin biliyorsundur ) :D en beğendiğim soru Stephen Hawking'den :
    -Tanrının her şeyi yaratma gücü var.
    -Tanrının her şeye gücü yeter.
    Soru: Tanrı kendisinin kaldıramayacağı ağırlıkta herhangi bir şey yarata bilir mi? (tam dediğini almadım farkındayım siz istediğiniz gibi sorularınıza eklersiniz)

    YanıtlaSil
  54. ----Ben İslam'a inanan biriyim ama kafamda bir türlü cevabını bulamadığım sorular çok var. hemde çok. Buraya sadece bir kaç tanesini yazacağım.. ----Eğer Tanrı ibadete ihtiyaç duymuyorsa neden insanlığa ona ibadeti zorunlu kılmıştır? Madem ihtiyacı yok niye şart koştuğu tapınmaları yapmayanları cezalandırır. Cennet ve cehennem kavramı olmasaydı eğer inanalar ona ibadet eder miydi? Cennet ve cehennemin varlığı bir tehdit değil midir? Eğer insan ibadet edersen cennete etmezsen cehenneme gidecek olması bir tehdit değil mi? Bu tür şeyler, Tanrıyı ,kendini sevdirmek yerine, zorla biat etmeye yöneltmiş olmaz mı? Diyelim ki her şey İslam'ın söylediği gibi olsun; şeytanın Allah'a isyan etmesinin cezasını İslam'a göre zayıf iradeliler neden çekiyor,neden insanlar şeytanın Allah'a karşı gelişinin karşılığı olarak günah kavramıyla cebelleşip duruyor ve bunun karşılığı olarak şeytan yüzünden cehennemle tehdit ediliyor, neden? İnsanın suçu ne ki şeytanın artistliğinin cezasını çekiyor? Hem Allah bilmiyor mu ki insanın zayıf iradeli olduğunu da şeytana kıyamete kadar zaman veriyor. Şeytan sonunda acı çekeceğini bile bile neden bu yarışın içine giriyor. Öyle ya da böyle, İslam'a göre insanı yoldan çıkarsa da çıkarmasa da karşı geldiği için Allah'a kıyametten sonra cehennem azabını oda çekecek, ne diye böyle saçma bir sürecin içerisine girip biz insanlarında başını yakıyor? Bu konu bazen işte böyle hikayeymiş gibi geliyor bana. Ne okuduğum kitaplar buna bir cevap verebildi nede diyanetin sürekli atayıp durduğu ilk okul mezunu imamlar. Her şeyi geçtim ama anlam veremediğin çok önemli bir şey daha var: Eğer doğru din İslam ise neden Müslüman coğrafyası kan ağlıyor, nerede bir terörizm varsa, nerede kan akıyorsa, nerede acı çekme, tecavüz, yetim kalmışlık, nerede kafa kesme, vahşet varsa ve haksız yere işgale uğrayan yerler varsa hepsi Müslüman coğrafyası...Neredeyse mutlu, huzurlu bir Müslüman ülke yok. Şimdi sorum şu madem hak din İslam niye bunlar var, bu durum dünya gözünde Müslümanları ve İslam'ı küçük düşürmüyor mu, Allah neden kendi dininin bu hale gelmesine izin veriyor? Niye Müslümanlar acı çekiyor, hak din İslam ise inanmayanlar huzur içerisinde, refah içerisinde yaşarken Müslümanlar neden can çekişiyor? Müslüman hem inanıyor hemde acı çekiyor ama inanmayan keyif çatıyor, bu durum çelişki değil mi? Müslüman hem bu dünya da çekiyor hem de varsa günahı öbür dünya da çekecek. Her iki dünyada da acı çekecekse eğer Müslüman neden yaratılıyor? Dua, ibadet etmelerine rağmen neden Müslüman alemi bugün terörizmle, vahşetle, kanla anılıyor?

    YanıtlaSil
  55. Allah herşeyi peygamber için yarattığını söylüyor peki neden bu kişi başkası değil

    YanıtlaSil
  56. sorularının cevabını vermeye tenezzül bile edecek insan yoktur.bu kadar niye bekledi ne demek allah aşkına :) görecelik de mi bilmezsin. bu sorular üzerinden hiçbir yere varamazsın, tamamen saçmalamışsın bunlarla anca amatörü eğlendirirsin alfa...

    YanıtlaSil
  57. Havva ile ademin temsili resimlerinde göbek kordonu var demekki onlarida birisi doğurdu buna bir açıklamada bulunabilirmisiniz ?

    YanıtlaSil
  58. Allah herşeyi yaratabilir değil mi ?O zaman kendisinin kaldıramayacağı bir taşı yaratabilir mi ? Cevaplarınız hayır ise allah o zaman herşeyi yaratamaz .

    YanıtlaSil
  59. Cevapsız soru yoktur14 Şubat 2014 19:39

    Bu sorulara Facebook da ki karikateist sayfasından cevap vemiştim.

    YanıtlaSil
  60. İnsanları irrite ederek onları bir yere ulaştırmanız olanaksızdır. Üslûp, elzem ve ciddi bir olgu olduğundan üslûbu hiçe sayarak propaganda yapmak cami hocasının verdiği vaazdan farksızdır.

    Türkiye ateistleri maalesef felsefi ve edebi bir altyapıdan yoksunlar. Bunları yazılanlardan ve yapılan propagandadan anlamak çok kolay. Tanrıtanımazlığı ergenlik hevesiyle tanımaya çalışanlara burada verilen mantık ve öğütler yanlıştır; yanıltıcıdır. Bilginin içerisinde doğru kırıntıları barındırması o bilgiyi düpedüz doğru yapmaz.

    Yukarıdaki yazının hiçbir felsefi ve mantıksal dayanağı olmamakla beraber basit bir akıl yürütmeyle yazıldığı bellidir. Böyle bir yazının "Pilot kalem ile evrimi-ateizmi çürütmek" mantığından tek farkı diğer cephede olmasıdır. Yazıyı bir basite indirgeme ve herkesin anlamasını sağlama aracı olarak ele alsak bile yazı çok yavan, tatsız ve üslûp fakiri. Bu tutarsız ve basit akıl yürütmeler ile yapılabilecek tek şey tepki-dikkat çekmektir. İşte tam da bu yüzden ülkemizdeki dini inanca sahip insanlar, kişilerin "Ben ateistim" demesinden irrite olup onları katletmek istiyorlar. Turan Dursun da kendi üslûp ve edebi yoksunluğunun kurbanı olmuştur. Sadece bu ülkede değil bütün dünya ülkelerinde "hepiniz gerizekalısınız ve alayınızdan akıllıyım" tavrında olursanız katledilmeyi göze almışsınız demektir. Richard Dawkins'in tarzına bakıldığında hiç aptalca yorumlara girmediği ve insanları aşağılamadığı görülür fakat bu ve Karikateist sayfasında olan paylaşımlar insanları aşağılamaya yönelik olduğundan insanları fanatizme sürüklemektedir(Nietzsche'nin direk olarak insanları aşaladığında bile tatlı bir üslûp kullandığını fark etmek gerekir).

    Tıpkı siyasilerin yaptığı gibi bir kutuplaşma yaratarak safları sıklaştırmaya çalışmak ancak aptallar üzerinde işe yarayacak bir propaganda stilidir; o yüzden Hitler, Mussoloni, Mao ve Lenin gibi liderler halklarındaki aptallığı çok iyi değerlendirmişlerdir. Karikateist sayfası ve yöneticileri de aynı teoriyi kullanarak safları sıkılaştırıp karşıt kutup oluşturuyorlar ve bu yüzden de bir entelijansyaya değil, farklılık arayışındaki ergenlere ve İslâm düşmanı kitlelere hitap edebiliyorlar. Karikateist sayfasının yöneticilerinin ve bu blogta yazanların klendi sorgulamışlıkları bile yoksun ve yetersizken insanları etkilemeye çalışmaları iyi niyetli olsa dahi kötü sonuçlar doğuran bir acemilik yüzünden(bilinçli de olabilir) fanatizm yaratıyor.

    Bir tanrıtanımaz olarak Karikateist ve ailesinin yaptıklarından, yaptığını sandıklarından rahatsız olmak ve onları uyarmak gereğini hissediyorum. Bu tür eleştirilerin ciddiye alınmadığını daha önce sayfada gözlemlememe rağmen bu sefer yazmaktan geri durmayacağım. İnsanları sorgulamaya yönlendirmeye çalışırken kendinizi de sorguya açık hale getirebilmelisiniz. Karikateist ve bu sayfa Ortadoğu cehaletinin ateist halde vuku bulmasından öte bir şey değildir. Kendinizi geliştirmedikçe insanlardan bu tür tepki ve eleştiri almaya devam edeceğinizi unutmayın.

    Bu yazıyı okuyan herhangi bir genç ya da sorgulama aşamasında olan bir birey varsa onlara Karikateist gibi manipülatif sayfaları takip etmekten ziyade Nietzsche gibi, Freud gibi insanları okumalarını salık veririm. İşe pek tabii Antik Yunan felsefesi ile de başlayabilirsiniz ama çabuk sonuç için Nietzsche gibi daha popüler felsefeciler size yardımcı, yol gösterici olacaklardır. Bu arada kişiliğinizi Dostoyevski, Tolstoy, Gogol, Jack London, Diderot, Montaigne ve diğerleri ile doyurmayı unutmayın; zihninizi ferahlatması için de klasik müziğe arasıra da olsa kulak kabartın.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  61. Cevapları sayfamızda bulabilirsiniz: https://www.facebook.com/pages/Ateistlerin-Merak-Etti%C4%9Fi-Sorulara-Cevaplar/288862507929610

    YanıtlaSil
  62. anlayamadığım şey: Allah madem her şeyi görüyor şeytanın cennete girdiğini nasıl göremiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seren herkesi anladimda sen harbi sacmaliyosun

      Sil
  63. Siz Diğer tarafta görürsünüz ne olacağını bir şey bilmeden konuşuyorsunuz yiyorsa siz bir sineğin kanadını bile yapamassınız hadi onu geçtim birkarıncayı bile oluşturamassınız ama bunların hesabını cehennemde yanarak ödeyeceksiniz...

    YanıtlaSil
  64. Ilahi dinlere inananlar bir yaratıcı olduğuna inanır ona kulluk eder, öğütlerini dinler emirlerini yerine getirir yasakladıkların uzak durmaya çalışırlar ölüm sonrası sonsuz bir yaşamın oluğuna inanır dünya hayatında yaptıklarının belirleyiciği ile cennetle ödüllendirileceğini ya da cehennemle cezalandırılacağını düşünür... inanmayanları dine davet etmek Allahın emirlerindendir keza ısrar etmemekte öyle (...senin inancın sana benim inancım bana) Durum böyleyken inananlar inanmayanlara dinlerini anlatır onların inanmasına vesile olmaya çalışır bunu başarsalar ya da başarmasalar bunu yapmakla ödüle layık olacaklarına inanır (Cenneti geçtim, Allah'ın sevgisini kazanmaktan daha büyük ödülmü olur)
    Peki ateistler neyin mücadelesini veriyor...
    Yoksa yoktur var olduğunu düşünmek yok olduğu gerçeğini (gerçekse) değiştirmez bunda ne bir kayıp ne de bir kazanç vardır ama varsa, varsa yok olduğunu düşünmek var olduğu gerçeğini değiştirmez ama bunda kayıp vardır... Münker ve Nekir'in sizinle sohbet edecekleri gün Allahı görmenize gerek kalmadan herşeyi anlamış olacaksınız orda soruları onlar soracak ama belki sizin sorularınıza da cevap verirler herşeyi anlamış olacaksınız ama iş işten geçmiş olacak oradan geri dönüş mümkün değildir... Kendinize kızacaksınız herşeyi geçtim neden olaya matematiksel yanaşmadım diyeceksiniz, yoksa var olduğunu düşünmek bişeyi değiştirmiyor ama varsa yok olduğunu düşünmek çok şeyi değiştiriyor...Haşa Allah niyetinizi anlamayacak değildir ama saplantılarınızdan kurtulmak ve kalp gözünüzü açmak için iyi bir vesiledir.
    İ.H.Cüneyd-i Bağdadi

    YanıtlaSil
  65. Merhaba arkadaşlar.
    Bizim burada bir abi var :D
    Ona Şu Soruyu sordum: Tanrı kaldıramayacağı bir taş yaratabilir mi?
    Oda bana: Taşın ağırlığını söyle dedi . :)

    Bu cevap ne derece mantıklıdır ?

    YanıtlaSil
  66. Alfa anladığım kadarıyla ya ataist ve şeytana tapıyor.Kuranı kerimi inceleyin yeter.İslam harici diğer kitaplar sürekli insanlar tarafından değiştirilmiş.yüzlerce incil vs. yazılmış.adamlar Barnas incilini bile ortaya çıkaramıyor.orada Peygamberimizin geleceği yazılı.geçmişte buzağıya bile tapanlar çıkmış.dikkat edin bu dünyadaki sınavı kaybetmeyin. imanlı gitmek olsun 1.gayeniz.gerisi boş.

    YanıtlaSil
  67. Sizin çevrenizde hiç Müslüman insanlar var mı ? Varsa bu soruları onlara da soruyor musunuz ? Onlar nasıl tepki veriyor ?

    YanıtlaSil
  68. anonymous Allahın işine, takdirine çok karışıyorsun.bak kıyamet ayeti mealine;
    1. Kıyamet gününe yemin ederim.
    2. (Kusurlarından dolayı kendini) kınayan nefse de yemin ederim (ki diriltilip hesaba çekileceksiniz).
    3. İnsan, kendisinin kemiklerini bir araya getiremeyeceğimizi mi sanır?
    4. Evet bizim, onun parmak uçlarını bile düzenlemeye gücümüz yeter.
    5. Fakat insan önünü (geleceğini, kıyameti) yalanlamak ister.
    6. "O kıyamet günü ne zaman?" diye sorar.
    7, 8, 9, 10. Gözler kamaştığı, ay karanlığa gömüldüğü, güneş ve ay bir araya getirildiği zaman, o gün insan "kaçış nereye?" diyecektir.
    11. Hayır, hiçbir sığınacak yer yoktur.
    12. O gün varıp durulacak yer, sadece Rabbinin huzurudur.
    13. O gün insana, yapıp önden gönderdiği ve yapmayıp geri bıraktığı şeyler haber verilir.
    14, 15. Hatta, mazeretlerini ortaya koysa da, o gün insan kendi aleyhine şahittir.
    16. (Ey Muhammed!) Onu (vahyi) çarçabuk almak için dilini kımıldatma.
    17. Şüphesiz onu toplamak ve okumak bize aittir.
    18. O halde, biz onu okuduğumuz zaman, onun okunuşuna uy.
    19. Sonra onu açıklamak da bize aittir.
    20, 21. Hayır! Siz dünyayı seviyorsunuz ve ahireti bırakıyorsunuz.
    22. O gün bir takım yüzler aydındır.
    23. Rablerine bakarlar.
    24. O gün bir takım yüzler de asıktır.
    25. Bel kemiklerini kıran bir felakete uğratılacaklarını anlarlar.
    26, 27, 28, 29, 30. Hayır, can boğaza dayandığı, "Kimdir (bunu) iyi edecek?" dendiği, (ölmek üzere olanın da) bunun ayrılış olduğunu bildiği, bacakların birbirine dolandığı zaman, işte o gün sevkediliş Rabbinedir.
    31. O, (Peygamberi) doğrulamamış, namaz da kılmamıştı.
    32. Fakat yalanlamış ve yüz çevirmişti.
    33. Sonra da kasıla kasıla ailesine gitmişti.
    34, 35. "Bu azap sana layıktır, layık! Evet, layıktır sana, layık!" denecektir.
    36. İnsan, kendisinin başıboş bırakılacağını mı zanneder.
    37. O dökülen meniden ibaret az bir su değil miydi?
    38. Sonra bu, bir "alaka"3 oldu. Derken Allah onu yaratıp güzelce şekillendirdi.
    39. Nihayet ondan da erkek ve dişi iki eşi var etti.
    40. Şimdi, bunları yapan Allah'ın ölüleri diriltmeye gücü yetmez mi?

    YanıtlaSil
  69. selam. ben bir ateist değilim ama sorguladıkça da kafam karışıyor tabii herkes gibi. kaderle ilgili şöyle bir düşüncemi paylaşmak istiyorum.
    lisede ki din öğretmenimizin anlatışına göre kader: insanın doğum ve ölüm tarihi bellidir. gerisi tamamen insanın kendi tasarrufudur ve sınav işte budur. yani ben mesela 2050 yılı 1 ocak saat 15.00 te öleceğim ama nasıl öleceğim belli değil. o zamana kadar da yaptığım sevaplar günahlar benim karnem olacak.
    peki içinde 300 kişi olan bir uçak düşünün. antalya dan istanbul a gidiyor. bu 300 kişi o uçağa kendi özgür iradesiyle biniyor kimisi iş için kimisi tatile kimisi maça gidiyor vs. uçak düşüyor ve 1 ocak 2050 yılı saat tam 15.00 te ben dahil 300 kişi aynı anda ölüyor.
    aynı saniyede öleceği belli olan tam 300 kişinin o uçağa kendi özgür iradeleriyle binmeleri ve o uçakta o saniyelerde ölmeyecek birisinin olmama ihtimali nedir? sanıyorum trilyon üstü trilyon falan omalı değil mi?

    YanıtlaSil
  70. Sayfa Sahibiyle bu konuları konuşmak isterdim. Tüm sayfadaki sorular içerisinde cevapsız soru yok, hepsinin açıklaması var, hemde gayet mantıklı bir şekilde açıklayabilirim. Yalnız mensubu olduğum İslam dini inanmayanları ikna etmek için konuşmayı uygun bulmamıştır. Hiçbir müslümanında birilerini Allah c.c ' a inandırma gayreti olmamalı. Ayrıca islama yönelttiğiniz sorular hiç araştırılmamış, yüzeysel, bilgiden uzak bir bakış açısına sahip. Sadece karalama amacı gütmüşsünüz. Bir konuda fikir beyan edeceksiniz o konuda bilginiz olmalı. Birkaç sayfa çevirerek allame olunmaz. Yoksa şuanki duruma düşersiniz...

    YanıtlaSil
  71. yorumun birinde şeytan da bir melektir yazıyo hayır şeytan bir melek değil bir cindir melekler üreyemez ama cinler üreyebilir şeytanında çoçukları vardır

    YanıtlaSil
  72. SORULARIN ÇOĞUNUN CEVABI :
    http://islamicevaplar.com

    Zamanla diğerlerine de cevap verilecektir!
    Şu an oryantalizm üzerine yoğunlaştım. azıcık sabır :)

    YanıtlaSil
  73. bir dine inanan insanla tartışmak eğlencelidir (tabi dostunsa) ama boşuna bir çabadır.ayrıca inananların kanıt üretmeye çalışması ve bilimsellikten bahsetmeside büyük çelişkidir.inanç kanıtlanamz ve kesinlikle en küçük bilimsel kanıtı yoktur. ayrıca " sidik yarışı" vb. sözler hoş değildir ve sorgulayan inançlılar yerine kültürsüz fanatiklerle tartışmanı sağlar.son olarak okumadığımız bir kitap hakkında "nasıl olsa anlamayacağımız" demek yerine okumak, saygılı ve seviyeli biçimde tartışmak en güzelidir.

    YanıtlaSil
  74. Sorgulamalar muhtesem ve son derece mantikli fakat sorulara verilen cevaplar islam dinini daha da komik duruma sokmus.Islamin Tanrisi hakikaten belirli bir zeka seviyesinin altinda.Zira dinin kendisi 1500 yil oncesinin Arap mitolojisine ait.Karanlik ve kokusmus.
    Not:Eskiden iyi bir muslumandim ama arastirinca ondan midem bulandi.

    YanıtlaSil
  75. Bi de en buyuk zaafimiz tanri yoksa bu mukemmelik nasil olustugu sanrisidir.Dusunsene bi kere,evren ya da insan cok mu kusursuz cok mu mukemmel? Evet bence mukemmel,ama benim beyin kapasiteme gore mukemmel,yani bu karmasikligi anlayamayacak kadar basit bir beyin anatomisine sahibim,yani aslinda biz kusursuz degiliz,sadece basit bir beyine sahibiz,ve bu basit beynimiz anlayamadigi herseyi,bizi ve evreni yarattigini iddia eden mitlere inanmaya ikna eder. Cunku sacma da olsa bi cevap sunmustur her ne kadar bilimden munezzeh olsa da

    YanıtlaSil
  76. Havva kuranda geçmez.İlişkinin nasıl olduğu da hadislere dayalıdır. Gerçek olduğu söylenemez. Madem dediklerinizin hepsi olsaydı nasıl bir dünya olurdu düşündünüzmü? ani 12 milyar yıl beklememeiş mesela diyelim.Bilim insanları 6 günde yaratılmış bir dünya bulacaklardı.Evren sınırlı olsaydı Aa allah gücü yetmemiş 500 km lik bi evren yaratmış.Bu nasıl güç diyecektin.Herkes iyi olsaydı iyilik diye bişey olacakmıydı.Herşey güllük gülistanlık.İnsan nasıl olgunlaşacaktı peki? zengin zübbeleri gibi naber baboli diyen bi sürü olacaktı.Çünkü olgun insan zorlukları aşmış insanlardan çıkar.İnsanın kendini tanıması için sınav olması gerekir.Okulunu düşün sınav olmasa çalışkan mısın kopyacı mısın nasıl anlayacaksın.Öğretmenin senin sınavına mı ihtiyacı var.Senin o sınava ihtiyacın var ki öğrenesin.YOksa niye ders çalışacaksınki.Nİye kültürlü olsaın ki.Mühendis yetişirmi öyle olsaydı.Beyin nasıl oluştu açıklayabiliyormusunuz?Akılsız hücreler beyin yaratmayı nasıl öğrenmiş.O ağı nasıl kurmuşlar açıklayabiliyormusun.HÜcre seviyesine yükselememişsin ozmna?

    YanıtlaSil
  77. bu kadar cahile, açık bir şekilde yazmana rağmen anlayamayani tartışma kültürü olmayan insana tek tek cevap veriyorsun. taktir edilesi insansın. elbette kimse dininden hemen vazgeçemez. kıyafet değiştirmek gibi bir şey değil bu. ama kafalarında bir kaç şimşek çaktığına inanıyorum.

    YanıtlaSil
  78. Allah kendisini sevmemizi istese idi, tabii ki her türlü mucizeyi göstermekten çekinmezdi. Aynı kutsal kitapları okuyup, aslında Allah'ın şeytan şeytanın da Allah olduğunu söyleyenler var. İlla bir şeyin bu güzellikleri yaratmasına ihtiyaç olsa idi, bu kadar güzellikleri yaratan En Güzeli de yaratmaya ihtiyaç olur, bu böyle sürer giderdi...

    YanıtlaSil
  79. 2-ci yüzyılda yaşamış bilim adamı Ptolemy'in 7 katlı gök(ptolemye göre dünyanın etrafında dönen o zamanlara kadar bilinen 5 gezegen ve güneşle ayın döndükleri yörüngeler) ve dünya merkezli evren teorisi neden kuranda var da 7 - ci yüzyıldan sonra keşfedilenler yok

    YanıtlaSil
  80. evet ateistler...
    Kuran her canlı ölümü tadacaktır diyor...

    şimdi soruyorum buyuk buyuk dedelerınız akrabalarınız neredeler
    ecel ile gelen azraile teslım mı oldular ?
    Madem kuran ı inkar ediyosunuz neden azraile boyun eğiyosunuz ?

    YanıtlaSil
  81. Götünüzle mi düşünüyorsunuz olum,her iki taraf için de söylüyorum,herkes kendi yoluna gitsin,var mı yok mu,egoist mi değil mi,boyu uzun mu kısa mı ölünce herkes cevabını bulacak, çok yormayın birbirinizi,üzmeyşn tatlı canınızı....

    YanıtlaSil
  82. Soru 1= Şeytan insan türünün dünyada efendi olmasına karşı çıktı. Yani tür olarak benden üstün olamaz dedi. Allah: hepinizi ben yarattım kimi daha üstün yarattığımı ben bilirim. şeytan yani Allah'a akıl öğretmeye kalkışıyor ve kovuluyor. Ve insandan üstün olduğu iddiasına devam ediyor. O nedenle insana düşman. Ayrıca insanın kötülüklerinden sadece şeytan sorumlu değil ki. İnsanın kendi özünde iyilik ve kötülük yapabilme potansiyeli var.şeytan sadece insana fikir verebiliyor. İnsan ister yapar, isterse yapmaz. Yani şeytan insanı kendisine rakip olarak görüyor.

    YanıtlaSil
  83. Soru 2 =.Allah'= yaratıcıdır. Evreni, ~ 1o trilyon geZegeni, milyonlarca canlıyı yaratmıştır. Peki bu kadar canlının yaratılması ,galaksilerin var edilmesi güzel olmamış mı? Ayrıca tüm varlıklar insan bedeni dahil Allah'ı tesbih ederler.Hayvanlar dahil . İnsan diğer hayvanlardan farklı bir versiyon canlıdır. Son sürüm , yeni versiyon bir canlıdır. Dünya üzerinde kendisine akıl- özgür irade ,bilinç , dünyanın efendiliği ve sonsuz yaşam verilmiştir. Hayvanlarda bu extra özellikler,yetenekler yoktur.Dünyada öleceğini bilen, nereden geldim, ölünce ne olacak gibi soru sorabilen tek tür canlı insandır .Bu nimetler karşılığında insandan beklenen sorumluluklar şunlar: Aklı sonuna kadar kullanması, emri altındaki canlılara zulmetmemesi, diğer insanlara iyi davranması, dünyayı , düzeni bozmaması, temel sorulara cevap araması; Ben kimim? Niye burdayım! Beni buraya kim attı? öldükten sonra bana ne olacak? Beni kim yarattı? gibi sorular sorması...Rabbini tanıması ve Herşeyini ona borçlu olduğunubilmesidir. Peki Allah insandan ne ister. Aslında insandİşte bu yetenekleri iyiye kullananlar ihtiyaçlarını bilen Allah'tır. İnsan dünyadaki en üstün varlıktır. insan, ihtiyaçlarının karşılanması için başka varlıklardan değil(çünkü hepsi insandan daha aşağı düzeyde) sadece Allah'tan istekle bulunmalıdır, sadece Allah'a dua etmeli, başka hiçbir varlığı bu konumda görmemeli. ve yaratıcısına teşekkür etmeli. vefakar olmalı. İınsandan istenen budur. Çünkü insan dışındaki hayvanlar dua edemezler, istekte bulunamazlar. İşte kulluk budur,dua budur. İşte bu yetenekleri iyiye kullananlar sonsuz yaşam için uygun olan bir yeni dünyaya alınıp mükafatlandırılacak. Bunları kötüye kullanan insanlar ise cezalandırılacak .....

    YanıtlaSil
  84. Soru 4 =Tanrı görüyor, işitiyor kulağı, gözü olmak zorunda mı?

    YanıtlaSil
  85. Soru 5 = Allah sistemler,yasalar koymuş. Bu dünya geçicidir. Kıyamet kapacaktır. O nedenle bu dünyadaki yasalar bozulma, yok olma temellidir. Tümüyle mükemmel yasalar yok olmayan, Sürekli devamedecek olan öbür dünyada olacaktır. İnsan hücrelerinin belli bir ömrü vardır çünkü insan ölümlüdür. Dünyadaki yasalar bu şekilde varedilmiştir.

    YanıtlaSil
  86. Soru 6 = Evren insan için yaratılmamış bu bilgi islami değil.insan sadece dünyanın halifesidir.Evren ile ilgili yeterince bilgi insana verilmemiştir.

    YanıtlaSil
  87. Soru 8 = Eşcinsellik Eşcinsellik ile ilgili bilgiler hatalı. Eşcinsellik bir tercih meselesidir. özgür iradeleriyle kendi cinslerini tercih ediyorlar.
    Son 9 = Daha önce cevap verildi. Allah hiçbirşeye muhtaç olmayandır. İnsan ise muhtaç bir varlıktır. ihtiyaçlarını sadece ve sadece Allah'tan istesin. Biz buna Dua diyoruz, ibadet diyoruz.

    YanıtlaSil
  88. Soru 10:Sınavdayız ve diyelim ki 0-100 arası puanlama var. Allah insana yeterince zaman veriyor ve kaç puanlık adam olduğunu tam tespit ediyor.Yani dünyada 1000 yıl daha yaşasa bile kişiliği değişmiyorve puanı belli bu insanın. Hatta ahiretten tekrar dünyaya gönderilse bile aynı hataları yine yapacak. Sonsuza kadar ömür verilse bile yine aynı puanda kalacak. Bu puanına göre Sonsuza kadar hakettiğini görecek. .Onların, ateşin karşısında durdurulup, "Âh! keşke dünyaya geri gönderilsek de, bir daha Rabbimizin âyetlerini yalanlamasak ve inananlardan olsak!" dediklerini bir görsen! Hayır! daha önce gizlemekte oldukları şeyler (günahlar) kendilerine göründü. Onlar dünyaya geri gönderilseler bile, yine kendilerine yasaklanan şeyleri mutlaka tekrar yaparlardı. Onlar kesinlikle yalancıdırlar." (En'âm, 6/27-28)

    YanıtlaSil
  89. Soru 11: Nihai olarak kimin cennetlik , kimin cehennemlik olduğunu sadece Allah bilir.Ama sorgulamak gerekiyor. Sorgulayanlar şuan hakikati daha kolay bulabiliyorlar

    Soru 12 =Havva'nın Ademin kaburgasından yaratıldığı bilgisi Kuran'da geçmiyor. Bu kesin bilgi değil. Eskiden beri bir kısım Müslümanlar bunu kabul etmiyor.Soru 13'teki bilgide kesin değil. Bu bilgiyi de bazı Müslümanlar kabul etmiyor

    Soru 14 = Dünya geçici biryer. cennet değil ve acı olacak çünkü ölüm var. Acısız yaşam cennettedir. Kötülük insana verilen akıl ve özgür iradeden doğuyor. Yani kötülüğün kaynağı insandır. Dünyadan insanı çıkarın, kötülük bitecektir. Soru şu = Allahın senin yapmak istediklerine müdahale etmesini istermisin? Hepimiz ,biz kötülük yapınca Allah bana ,bize hemen müdahale etmesin ama başkası kötülük yaparsa hemen müdahale etsin fikrindeyiz. Allah kötülükleri görüyor ve melekler kayıt altına alıyor. Yani Hayvanlarda bu yetenek(kötülük yapabilme) yok .Bu yeteneği insan kullanıyor ve imtihan oluyoruz.Hayvanlarda bu yetenek yok. Allah bize müdahale etse bizden bu yeteneği alırsa bizde diğer hayvanlar gibi oluruz.Özgür irade ortadan kalkar. insanın hayvandan farkı bu .


    O nedenle iyi insan var kötü insan var.Siz hiç iyi koyun-kötü koyun duydunuz mu? Allah kötülere-kötülüklere hemen müdahale etse dünyada insan kalmaz.Yani hepimiz biraz kötüyüz.

    =Şayet Allah zulümleri yüzünden insanları cezalandıracak olsaydı, dünyada tek canlı bile bırakmazdı. Fakat onları takdir ettiği bir vâdeye kadar bekletir. Vâdeleri gelince ne bir an öne alabilir ne bir an geriye bırakabilirler.” (Nahl, 16/61)

    YanıtlaSil